Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4336
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166444 Üzenet linkje2011-06-20 19:13:25 

Vaesz, az IBUSZ katalógusban Tsivili, illetve Kalamaki/Laganas szerepel, tehát ezek közül kerülhet ki a szállás.
Hát a járműbérést nem tudom, két főre autó elég húzós, robogón nem ültem még hosszabb távon (Sartin kb. 2x 5 percet, de bent a faluban), lehet félnék....
Helyközi busz nincsen? (Rodoszon azzal is mentünk.)

# 4337
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166461 Üzenet linkje2011-06-20 20:11:50 

vaesz írta:

Tsiliviből tudom, hogy nem indult ilyen kis hajó, Agios Nikolaosz kikötővárosból viszont igen. Meg ahol a Posszeidon Arca van, az most nem jut eszembe pontosan. Igazából erre nem tudom a pontos választ. Viszont ha elfogadsz egy jó tanácsot, Zantén biztos hogy bérelnék valami közlekedési alkalmatosságot, ugyanis 100% jobb így bejárni a szigetet, mint fakultatívval. És mindezt mondom úgy,hogy mindkettőn voltam.
Egyébként lehet, hogy Laganasból is indul ilyen kishajós, ha igen, akkor viszont biztos, hogy sokkal drágább, mivel ugye az elég délen van. De egy biztos, jobb, ha nem a fakultatívval mész.

Vaesz! Azt hiszem Porto Vromi-ra gondolsz, onnan is mennek kis hajók.
Mi már későn tudtuk meg a kis hajós lehetőséget, így kimaradt.
A nagy hajós kirándulás a nap vége felé, már nem csak unalmas, hanem fárasztó is volt. 2009-ben 20€ volt az ára.
Mondjuk, mi kb. 1,5 órát voltunk a Navagionál, és ez elég is volt.

Ginaa!
Egyetértek Vaesz véleményével, ezt a szigetet mindenképpen érdemes bejárni, és ehhez bérelni kell valamit, mert a fő látnivalók nem a főutak mentén vannak!
Ha sikerül ide utaznotok, úgyis biztos átolvasod a fórumot, és Te is rájössz majd erre!
Drukkolok, hogy összejöjjön!

Melinda

# 4338
Roli8003
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166465 Üzenet linkje2011-06-20 20:18:00 

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni Tőletek. A héten szeretnénk lefoglalni Zakynthosra a szállásnunkat, de nem tudjuk eldönteni melyik városba keressünk szállást. Annyi infom van az internetes forumokból, hogy Lagnasba nagy a zaj a bulik miatt. Nem igazán tudom megítélni, hogy ez mennyire igaz... Néztem még Kalamakit és Tsilivit.
Ha tudtok segíteni a döntésben akkor azt megköszönnném! Természetesen ha van aparatman vagy hotel ajánlatotok, akkor azt is szívesen fogadom.

Roland

# 4339
Zsolt84
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166466 Üzenet linkje2011-06-20 20:19:56  Válasz a #166440. hsz-ra Előzmény #166440

Szerintem ez járhatóbb út, mint a nagy hajós, ahol vagy kikötnek, vagy nem. Nameg itt tényleg nem kell annyira nyomorogni mint ott. mind a kettőnek meg van a maga varázsa.
# 4340
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166467 Üzenet linkje2011-06-20 20:21:06 

Melus, köszi a drukkot! Igen visszaolvasom a fórumot majd, most csak az idei hsz-okat olvasgatom.
# 4341
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166524 Üzenet linkje2011-06-20 22:07:33 

Szia Melus!

Óóó.. Akkor tényleg nagyon nagy hajók lehetnek.. Én azt hittem kisebb hajóval viszik az embereket..icon_smile.gif
Az igen.. Lehettek vagy 200-an.. Izgis lehet ilyen sok ember között hajókázni..icon_smile.gif Már most félek nem szeretem a tömegnyomort..
Pont ezt akartam kérdezni mi van akkor ha egyszerre érkeznek oda a hajók..icon_smile.gif De látom ez jól ki van találva..
Ezek szerint turnusonként változik ki hol kezdi a hajókázást.. Igen, olvastam, hogy délután jobban oda süt a nap az öbölbe..icon_smile.gif Legalább nem fagysz bele a vízbe..icon_biggrin.gif
icon_smile.gif)))))))))))) Valahogyan nem lep meg.. Ez a magyar mentalitás..icon_smile.gif Mindenhová a legkésőbben érkezni:D

Köszi a segítséget!!
Üdv:
István

# 4342
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166527 Üzenet linkje2011-06-20 22:16:19 

Köszi a segítséget vaesz!!
Hű.. Még delfint is lehet látni? Azt én is szeretnék.. De ennyi ember mellett esély nincsen rá, hogy odaférj és láss egyet..
Érthető, hogy nem engedték egy oldalra az összes embert.. Még a végén felborult volna a hajó..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
Érdekes mert én azt hallottam, hogy 1-1,5 órát minimum töltenek az emberek az öbölnél..icon_smile.gif Már mint a nagy hajó utasai.. Ezek szerint ez nem így van..
Kis hajós kiruccanás tuti jobb, hiszen úgy mégsem kell 200 emberen átverekedni magad egy két jó fényképért:D

# 4343
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166528 Üzenet linkje2011-06-20 22:19:12 

Hát majd meglátjuk:Dicon_biggrin.gif A nagy hajó azért nem jó mert sok az ember..icon_biggrin.gif A kicsi meg sokkal jobb:D Kiderül ha kint leszek melyiket választom..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
# 4344
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166531 Üzenet linkje2011-06-20 22:28:47 

Sziasztok!

A jegy engem is érdekelne.. Mivel 19 nap múlva utazom közeleg az időpont..icon_smile.gif De mintha azt olvastam volna, hogy aki neten foglalta le a nyaralását azt nem kap részvételi jegyet egyszer csak rajta lesz az utazó listánicon_biggrin.gif
Persze megerősítés soha nem árt..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

Üdv:
István

# 4345
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166546 Üzenet linkje2011-06-21 08:02:19 

roli8003 írta:
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni Tőletek. A héten szeretnénk lefoglalni Zakynthosra a szállásnunkat, de nem tudjuk eldönteni melyik városba keressünk szállást. Annyi infom van az internetes forumokból, hogy Lagnasba nagy a zaj a bulik miatt. Nem igazán tudom megítélni, hogy ez mennyire igaz... Néztem még Kalamakit és Tsilivit.
Ha tudtok segíteni a döntésben akkor azt megköszönnném! Természetesen ha van aparatman vagy hotel ajánlatotok, akkor azt is szívesen fogadom.

Roland

Szia Roli8003!

Tsivili elég jó hely, rosszat nem is olvastam róla, csak dícsérték akik ott laktak. Ha lent a keresőbe beírod, kidob neked egy csomó infót.
Szanna írásait keresd, szinte mindent leírt a helyről.
Kalamaki egy viszonylag csendes kis üdülőhely, Laganas mellett.
Laganas tényleg bulizós hely, DE az irodák szállásai nem a ricsaj közepében vannak, ez a pihenésedet nem befolyásolná.
Azt Te döntöd el, bemész-e a sűrűjébe, vagy sem.
Esténként viszont van lehetőség nézelődni, sétálgatni.
Mi Laganasban laktunk, esténként láttuk a buliba igyekvő angolokat, íreket, láttunk néhány fura dolgot is, de ők nem foglalkoznak másokkal, nem kötöttek bele senkibe sem.
A sok angolos étterem mellett, mi megtaláltuk a nekünk való görögös tavernákat is.
Mindhárom helynek homokos strandja van, ebben nincs különbség.
Szerintem írd össze magadnak a fontos kritériumokat, úgy talán könnyebb a választás.
Ha mégis tartasz az angoloktól, akkor talán Tsivili, a jó választás, de azért az sem mentes tőlük teljesen.
Gondold át, Szanna írását mindenképp olvasd el, aztán ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan, ha tudok segítek, én is mások is.

Üdv:Melinda

# 4346
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166559 Üzenet linkje2011-06-21 11:39:24 

Tsilivi csodás lenne, nekem Laganas nem jött be, de ha még egyszer visszamehetnék, és csak ott lenne szállás, akkor sem visszakoznék. viszont a tengerpartja homokos. És hogyha Laganas szélén van a szállás, akkor még csend is van:)
Mi annó egy nagyobb Daewoo Matrix-ot béreltünk, mert ebbe 4 nagydarab személy elfért:) (kisebbet olcsóbban lehet bérelni, és minél több napra, annál olcsóbbra jött ki). 90 Eur-t fizettünk két napra, de ebből még lehetett volna alkudni, csak tesóm nem szeret. A szálláshoz kihozták az előre megbeszélt időpontban. Így utólag visszagondolva kidobott pénz volt a sziget körüli fakultatív, mert nem csak rengeteg pénzbe került, de egy egész napunk elment rá, és hulla fáradtan estünk haza. Én ha még egyszer visszamennék, inkább nem ennék, de viszont a bérlést ki nem hagynámicon_smile.gif)) Ha mást nem, akár robogót is, sok magyar bérelt azt is. Ugyan vannak szerpentinek, de nem vészes. Pedig én parás vagyok:) Egy nagyobb köbcentis robogóval simán be lehet járni a szigetet ketten, vigyáztok egymásra. Én bevállalnám. Mert bizony vannak olyan gyönyörű öblök, amit máshogy nem látnátok.

Vannak helyközi buszok, de hogy pontosan merre járnak,azt nem tudom. Zakinthos főváros és Tsilivi, és a főváros és Laganas között tutira van.

# 4347
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166562 Üzenet linkje2011-06-21 11:45:54 

Isti26! Szívesen, ha még bármi eszedbe jut, kérdezz nyugodtan.
Igen, láttunk delfineket, de nem sikerült jó kép róla, mert nem fértem oda. És tényleg felborult volna a hajó, ha mindenki egy oldalra szalad. Igazából 1-1,5 órát ott voltunk, de abból ténylegesen csak fél órát tudtunk fürödni, mert iszonyat sokáig tartott, amíg a vékony pallón egyenként lement az a 300 ember, és vissza.
A kis hajó mindenképp jobb volt, bár ugyan ott nem láttam delfineket, de viszont a kék barlangokban csodás halakat azt igen:)

# 4348
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166563 Üzenet linkje2011-06-21 11:48:33 

Melus! Igen, Porto Vromira gondoltam. Nekünk még drágább volt az egész napos kirándulás, de estére úgy, de úgy elfáradtunk, hogy tényleg nem is élveztük. Ráadásul a nagy hajón mindent aranyárban mértek, mert ugye volt büfé. De ott nem érdemes venni semmit.
# 4349
Izabella513
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166564 Üzenet linkje2011-06-21 11:55:03 

sziasztok!a hajós kiránduláson mi voltunk az egész naposon, és egyáltalán nem bántuk meg, sőt én legalábbis örültem, hogy láttam mindent, és tudtam hogy hol járok, mi a hely nevezetessége, nem csak úgy voltam valahol és néztem előre. mindenkinek jó nyaralást zantén!!
# 4350
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#166565 Üzenet linkje2011-06-21 11:57:11 

Roli!
Tsilivi nekünk nagyon bejött. Mert esténként volt nyüzsgés, mindenki megtalálta a maga számítását, a neki való helyet. viszont nem volt az a tömegnyomor sem. Sokkal kevesebb angol volt, mint Laganasban. Mondjuk volt minigolf pálya, szerintem azt miattuk üzemeltetik:) Igazából Tsiliviről csak jót tudok mondani, mindenki nagyon-nagyon kedves volt, isteni finomakat ettünk, csodás volt az óriás palacsintázó...(sajnos elfogult vagyok Tsilivivel kapcsolatban, annyira szeretem:)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 289 290 291 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu