Szia Kitty ! Olvasd el Vojandi által felrakott címeket a Peloponnészosz topicban, ezek nagyon jók! Ezek közül a www.zorbas.de/english/apps/apps3.php vagy a www.manitravel.de/english/peloponnes.html A Booking.com -on is érdemes körülnézni. Mi a Papanestoras apartmant választottuk Kardamyliben, mert tradicionális ház elfogatható áron, a falut és a környékét pedig imádjuk. Egy kis időt szeretnék apartmanok megnézésére is fordítani az idei nyaralásból. Ha érdekel a hazaérkezés után szivesen elmondom a tapasztaltakat. A Mani keleti és nyugati oldalát is beszeretnénk járni ,kevés falu van ami nincs fent a listán. Ha kinéztél valamit ,és arra járok szivesen vetek rá ,és a környékre 1-2 pillantást. üdv : kokszi
A másik gépre mentettem el a dolgainkat, úgyhogy konkrétumokat most nem nagyon tudok mondani. Elég sok helyre írtam tapogatózó emilt, 50 és 100 euró közti árakat küldtek vissza 2 felnőttre és 2 gyerekre (a kicsi nem nagyon számít, ő még nincs 2 éves, meg viszünk is neki utazóágyat, tehát inkább 3 személyre). Nagyjából az a terv, hogy Korinthosznál megyünk be, Epidaurosz, Napflio, Monemvassia, Elafonissos, Githio (vagy a környékük) mindenképpen megálló és a végét a Manin töltjük, többre szerintem nem nagyon lesz idő. 60-65-nél többet nem szeretnénk szállásra költeni, de inkább kevesebbet, jó lenne, ha találnánk olcsóbbakat is. Kempingeket is néztem, mert a biztonság kedvéért viszünk sátrat, azon lehetne kicsit spórolni, meg a fiúk meg vannak érte őrülve, és esélyesek a kempingben a bungalók is. Nem tudom, mennyire vannak tele. Verka nemsokára hazaér, ő szerintem sok infót tud majd mondani első kézből, meg mi is július közepén.
#1068162009-06-28 17:38:35 Válasz a #106800. hsz-ra
Szia! Mi szept.4.-én indulunk kocsival egy hétre Zakynthosra, majd a következő egy hetet a Peloponészoszon szeretnénk eltölteni. Úgy gondoltuk, hogy szállást majd helyben keresünk. Olvastam, Te már nézelődtél ez ügyben. 4-en megyünk, pár éjszakát el tudunk aludni egy szobában is. Tudsz ajánlani apartmanokat, vagy olcsó szállodát? Amit fent belinkeltél, azt megnéztem, de jó lenne még mást is látni. Köszi!
Újraolvasom Andi, mert több hete láttam, és akkor még a fejemben nem voltak meg a települések, még elég sok volt a fehér folt, azóta sokkal tájékozottabb vagyok. Irtó sokat kutakodtam, most más szemmel tudom olvasni. És hát már csak egy hetünk van indulásig
(Csak nem könnyű a kölkek mellett, nem nagyon tolerálják, ha netezek, pedig legszívesebben most egész nap kutakodnék)
Nézzétek, nem annyira vészesek ezek az árak (mármint a szobákra értem, nem a tradicionális hotelre). Járt valaki ebben a faluban? Bele vagyok szeretve a környékbe már előre
...
Vathiaról nem lehet leírást adni, se lefényképezni, se videózni, ott kell lenni , érinteni kell, belélegezni...
Más nem adja vissza a milyenségét, csak a valóság...
Aki teheti menjen!!!
...
milyen igaz... már több, mint 1 éve vágyunk oda vissza. van benne VALAMI ami vonz, és komolyan mondom, mi már néztünk arrafelé eladó házat...
Hy!
Diru barlang valóban felejthetelen, még a belépõk ellenére is megérte! (felnõtt, 2 diák, 1 gyerek, 45 EU)
Vathiaról nem lehet leírást adni, se lefényképezni, se videózni, ott kell lenni , érinteni kell, belélegezni...
Más nem adja vissza a milyenségét, csak a valóság...
Aki teheti menjen!!!
Mi csak a bejárat elõtt filóztunk, végül nem mentünk
Itt idézném az ide vonatkozó részt a Mani bemutatójából:
"Mi tovább folytatjuk utunkat dél felé. Az elõzõ elágazástól újabb 5 km-re egy másik elágazás következik, ami a Dirú barlanghoz vezet. Pirgosz Dirút (Pirgos Dirou) jól kitáblázott út jelzi. A Dirú cseppkõbarlangok kb. 300 méterrel Áreopoli alatt fekszenek. A barlang fõbejárata egy szépséges öböl partján nyílik (belépõ 12 Euro) és maga a sziklafal is fehér és rózsaszínes árnyalatokban játszik, innen kapta nevét is. A barlangot a 19. században fedezték fel, de senki sem törõdött vele, majd 1949-ben kezdett komolyabb kutatásokba a Petrochilosz házaspár. Ma két nagyobb barlangot, a Glyfádát és az Álepotrypát és egy távolabbi kisebbet ismerünk, az összesen 5000 méter hosszú barlangrendszerbõl. A kutatások mindenesetre még ma is folytatódnak. A barlangokba evezõs csónakokkal visz a kísérõ minket. Mivel a csónakok száma korlátozott, melyek egyidejûleg a barlangban tartózkodhatnak, ezért nyári fõszezonban elõfordulhat, hogy kint kell várakoznunk, míg sorra kerülünk. Nyitva tartás: Júniustól szeptemberig naponta 8-17:30-ig, Októbertõl májusig naponta 8:30-15h-ig. A barlang területén végig csónakban ülve haladunk a cseppkövek között. Egy csónakázás ideje kb. 25 percig tart. A barlangban nagyon hideg van, készüljünk meleg holmikkal!
Az Álepotrypa (rókalyuk) barlang nevét onnan kapta, hogy úgy fedezték fel, hogy egy kutya egy rókát üldözött, aki a barlangba menekült, majd napokkal késõbb a szõrére száradt vörös sárral került elõ. Az eredetileg 10x60 cm-es bejáratot (melyet földrengések omlasztottak be) kitágították és szenzációs leleteket találtak a korábban ember lakta barlangban. A leletek között szerepelnek ékszerek, csontok, szerszámok és agyagedény cserepek. Ezek a Diroszi Neolitikus Múzeumban tekinthetõk meg."
Ezt tartalom/leírások részben találod meg, a fõoldalról.