Szia Andra!
Mi tavaly voltunk elõször, utoljára és soha többet az Aeolussal, a legkevesebb probléma a busszal volt. Odafelé viszonylag új busz volt, az egyik sofõr tudott magyarul, jó fej volt. Visszafelé csak szlovákul beszélõ 60 év körüli sofõrök kb. 20 éves busszal, gyorsan hazaértünk. A szállással kapcsolatban itt olvashatsz azért többek között Miskolci Utastól és tõlem is negatív véleményeket. Bár Valcsinak mindig bejönnek, mi velük soha többet.
Márti
Kedves lloth!
Mindannyiunk nevében köszönöm a munkát, energiát, amit a táblázatkészítésbe fektettél! Megnéztem, jó lett, szavaztam rá és írok bele, ha már mûködni fog!
Üdvv
Judit
Szia anyuci68!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nem örülök, hogy ilyen hírekkel szolgálsz, most már csak reménykedni tudok, hogy nekünk ugyan úgy, ahogy kvalcsinak, nem lesz velük gondunk.
Sziasztok, egy másik fórumon olvastam, hogy sok utazási irodánál már most tele vannak az utak, és jó lesz igyekezni a foglalással. Hát nem tudom, két éve Korfut áprilisban foglaltuk le, júniusban indultunk, igaz, az utolsó 2 helyet sikerült megszervezni.
Nem tudom viszont, hogy a foglaláskor - ketten utaznánk - szükség van-e útlevélszámokra. Mert az enyém megvan, a barátom pedig 4 napja csináltatta meg, és persze még nincs készen. Korfura nem kellett, egyébként is repülõvel mentünk akkor, most pedig busszal fogunk.
Ha ez így van, akkor oké! Akkor szerintem pénteken megyünk foglalni!!!! Csak az utazáskor lesz rá szükség, vagy azért vigyem legalább az enyémet? (Útlevél)
2000-ben csak indulás elõtt egy héttel készült el az útlevelem. Ha jól emlékszem akkor kellett bemondanom az irodának a számát amikor a biztosítást kötöttük náluk. Igazság szerint, nem vagyok biztos abban, hogy kérik, mert azóta egyénileg utazunk. Ott pedig senkit sem érdekel.
Ami biztos, hogy foglaláskor csak az utazók nevét kérik és esetleg a születési adatokat.
Én nemrég foglaltam le a nyaralást és nem volt baj, hogy nem volt nálam az útlevél számunk. Azt mondták, hogy ha majd megyek befizetni a maradékot, akkor azért vigyem. Úgyhogy foglaláshoz nem baj, ha nincs nálad, lehet az késõbb is pótolni.
Viszont a születési adatokat kérték, azt jó tudni.
Hát én most kicsit beijedtem attól, amit dijuska írt a hsz-ban, mármint hogy sok utazási irodánál már tele vannak az utak. Lehet, hogy nem kéne várni márciusig a foglalással?
Mi is az Aeolussal szándékozunk utazni, ezért Andra, tõled szeretném megkérdezni, hogy foglaláskor mennyit kellett befizetnetek? A teljes árnak a 10%-át,vagy esetleg többet?
Szia kristin!
Nem tudom melyik utazási irodánál hogy van, de tavaly én a Panoráma Toursnál foglaltam le az utazási vásáron a szállást, akkor még minden volt.
Az idén mivel konkrétan tudtam, hogy hova akarok menni és nem gondolkodtam más célponton, így máris lefoglaltam, mert féltem, hogy a pargai ünnep hetében nem lesz már hely, fõleg, hogy nem csak itthonról, hanem Szlovákiából is foglalnak helyeket.
Ti eldöntöttétek már, hogy végül is hova szeretnétek menni?
Az Aeolusnál a teljes ár 40 %-át kellett befizetni. Persze az is elõny, ha még ebben a hónapban lefoglaljátok, mert így kaptok 10 % kedvezményt.
A katalógus árhoz hozzáadták a kötelezõ útlemondási díjat, azt a 1,5 %-ot, meg a fejenkénti 200 forintos foglalási díjat, abból levonták a 10 % kedvezményt és a kijött összegnek kellett a 40 %-át befizetni.
Hát igen, Szlovákiából is foglalják a helyeket, ezért félek egy kicsit, hogy nem marad. Ráadásul az utószezon egyre kedveltebb, én úgy látom.
Eldöntöttük, hogy hova szeretnénk menni. Végülis szigetre megyünk, nem szárazföldre. Elsõsorban Kos-ra szeretnénk, de ha nem lesz hely, akkor Rodosz, vagy Kréta lesz az úticél. Mindhárom helynél kinéztük a nekünk tetszõ apartmanokat, most már csak foglalni kéne. Március 31-ig is van még 8% kedvezmény, csak az a kérdés, hogy hely is lesz-e még?