Kösz a dícséretet, amit a szállással kapcsolatos szokásunkra kaptam Nekünk tényleg bevált ez. Első alkalommal csak azért foglaltam első két éjszakára, mert ellentmondást véltem felfedezni a szállás weboldala és Google Earth közt: tengerre nézőnek hírdették, de én úgy láttam, hogy csak félig meddig, oldalról az. Nekem volt igazam.
Óriási előnye ennek a módszernek, hogy az első nap körbejárjuk a szigetet, szóval egy kalap alatt megvan a szigettúra is
Hidalgo írta:
Kónyu is a kikötő fontosságát hangsúlyozza, ahogy én is említettem.
Persze ez csak annak szempont, akit nem csak és kizárólag Lefkada és annak nyugati partja érdekel. Ahogy mondjátok, kinek mi tetszik, szerintünk a kis szigetek a jón tengeren igazi kuriózumok, ínyenceknek valók.
Nálunk Kastos a nr 1., bár bő 50percet töltöttünk a faluban, de éveket szeretnék ott tölteni, míg Meganisire és Kalamosra is tervezünk visszamenni...........
+infó: kinyomoztam, hogy a szárazföldről (nagyon közel van Kalamoshoz) Mytakasból van rendszeres hajó-összeköttetés.
Egy nyarat mindenképp szeretnénk a párommal csak ezeken a kis gyöngyszemeken tölteni.
...
Nekünk sem csak a Nyugati part az érdekes, mást is meg akarunk nézni.
Kérdés, mi fér majd bele?
Az utazás célja nem az lesz, hogy a lehető legtöbb helyre jussunk el az adott szigeten, és mindneképpen lássunk minden olyasmit, amit az útikönyvek vagy előttünk járók említenek, ahogy azt máskor tettük, hanem amolyan mintavételezés lesz a szigetekből - erre majd még kitérek!
Kalamos nem szerepelt a tervben, de nagyon hajlok arra, hogy ezt is bevegyem!
És köszönet Dávidnak a menetrendért, majd megkeresem a fotók közt!!
Medi!
Nidri mellett az szól, hogy innen mehetsz Meganissire és a többi szigetre is, igaz azokra nem komppal, hanem sétahajóval. Asszem ez máshonnan megoldhatatlan különböző okok miatt! A strandja nem a legszebb, de bőven fürödhető, a háttere meg gyönyörű, esténként a bóklászásokból hazatérve meg pont jó. Este meg a legjobb hely a szigeten (Vassiliki mellett), tavernák, sétány, boltok, stb.
Kefallonia közelsége nehogy már szempont legyen, oda fakultatívval mész, az pedig Nidriből hosszabb ugyan, de hát hajóútban az a lényeg!!
Meg aztán Fiscardo úgysem Kefallónia, csak egy picike szelete, épp elég ahhoz, hogy jövőre oda akarj menni, de egyébként ízelítőnek is kevés, oda 3x2 hétben gondolkodj
Neeeeeem szeretjük a sétahajókat Tömegnyomor, kötött program, ha van más megoldás, akkor azt választjuk.
És ha mégis Nidriből indulunk valahová, hát majd reggel korábban kelünk, hogy időben odaérjünk.
Autóval megyünk, sajáttal, szóval a közlekedés nem lesz gond - remélem.
Az első napi szigettúra arra is alkalmas lesz, hogy felmérjük a távolságokat, azaz legyen fogalmunk arról, hogy hová kb. mennyi idő alatt lehet elérni.
..............
Ha béreltek autót akkor bárhonnan bármit viszonylag egyszerűen és gyorsan elérhettek. lefkada azért nem egy nagy sziget, még ha a persze hegyvidékes is. De csillagtúra-szerűen bejárható a sziget ennyi idő alatt simán és extrém fáradtság nélkül.
Amit ajánlanék (a partok mellett), a vidék felkeresését. Csodaszép és igazán hangulatos kis helyeket találhatsz.
Saját autóval megyünk, szóval autó lesz Legfeljebb amiatt aggódok, hogy a nyugati strandok egyik-másikára a párm nem fog majd lemenni a saját autóval, mert félti.
A kis falvak felkeresése természetes a számunkra! Mindenképpen megnézzünk egy néhányat!
#1945382012-08-24 17:03:03 Válasz a #194500. hsz-ra
Hát, Babar, te aztán tudod, hogy mivel lehet az ember lányát a lábáról levenni! Remélem, lesz alkalmunk az éttermet kipróbálni
Majd végignézem a fotóid, ahogy Kónyuét is még 1x, és persze mindenkiét, aki az utóbbi időben ott járt, talán rolloéval kezdem, hogy meglegyen az a kompmenetrend
#1945432012-08-24 19:42:22 Válasz a #194541. hsz-ra
Nagyon köszönöm, Babar!
Lám-lám, megéri lustának lenni, előbb-utóbb valaki elvégzi a munkát helyettem
Azért még maradt bőven keresgélnivaló nekem is. Nagyon rá vagyok már kattanva, gyűjtögetném már az infókat (egy nagy adagot még a tavasszal elmentettem), de sajnos el vagyok havazva. Pedig két hét múlva mindennek készen kell lennie...
ha jól tudom Lefkadaról is (bár közel van) egyetlen módja van a Kastosra/Kalamosra jutásnak, az pedig a Christina, ami egy gyönyörű motoros vitorlás. Főszezonban 45EUR/fő, állítólag ilyenkor alku sincs, mi azért láttunk olyat aki 40-ért volt ... mind1, megérte. Ezen a sétahajón nincs tömegnyomor (tán 35-en voltunk), mindenkinek saját fekvőmatraca van, ami fölött vászontető van, akár végig hanyattfekve mozizhatsz
9.30-kor indul Nidriből, első megállója a Papanikoli barlang Meganisin (hát ez felejthető) közben reggeli gyanánt mindenki kap 1db péksütit (jó ötlet volt, hogy vittünk azért szendvicset). Második megállója Formekula, egy pirinyó lakatlan sziget Kalamos déli csücske alatt, ahol vagy egy bő órát búvárkodhadtunk (persze szabadtüdős). Akinek kellett kapott cuccot is hozzá a méretében (mi azt vittünk sajátot), de pl a menyasszonyom attól volt nyugodt, hogy bár tud úszni, de kapott egy mellényt a méretében ami a víz felett tartotta.
Ez volt persze nyaralásunk legjobb sznorklija
Utána mentünk Kastos faluba (79fő állandó lakos 5.9 km2-n többszáz éves házak között) 50 perc, utána Kastos tán legszebb strandjára (de a teljes keleti partja telis tele van strandokkal), Limni beachre. Itt ebédeltünk, amit a kapitány anyukája készített (nem hiszitek el, de itt ettem a legfinomabbat a nyaralás alatt), gyros husi, tzatziki, más féle salik, meatballs, feta, görög sali stb. stb. Emellé üdítőkből és 2féle lefkasi borból lehetett választani. X adag után, mikor már senki nem evett többet, beöntöttek minden maradékot a halaknak 1000% hogy egy rízsszemnek sem sikerült lejutni a fenékre.
Eztán jött Kalamos falu, ő már nem az egyetlen, itt tán 4 falucska is van a szigeten, kb 450fő, de az egyik falu már teljesen lakatlan. Egyszer ott fogok fotózni én is Itt csak 35percünk volt, aztán egy Kalamosi strand, visszafelé pedig megálltunk Scorpios engedélyezett strandján pancsolni, végül 6 körül értünk vissza Nidribe.
Bár gyönyörű volt az egész nyaralásunk (nettó 6 és fél nap),
de a legmaradandóbb élmény nekünk ez a nap maradt!
Azóta is kb minden nap szóba kerül ...
#1945452012-08-24 20:12:06 Válasz a #194544. hsz-ra
Nem hangzik rosszul, amit a legjobb Lefkadán töltött napról írsz, megjegyzem magamnak a Christinát, ha esetleg mégiscsak egy szervezett hajókázásra vetemednénk.
Jól hangzik amit Hidalgo ír erről az egynapos kirándulásról de nekem is az a 'bajom' ezzel, mint Medinek-a kötöttség. Viszont, nagyon vonzanak ezek a kis szigetek, és eszembe jutott egy olyan nyaralásnak a gondolata, h párat ezekből felfűzni. Parost-Antiparost, Ithakát, illetve ezeket a Lefkada melletti szigeteket, Meganissit, Kastost, Kalamost.
Elsősorban talán Kónyutól, mint experttől kérdezem (de persze ha más tudja annak is szépen megköszönöm), hogy tud-e arról valamit, h ez mennyire megvalósítható? Arra gondolok, h van-e összeköttetés e szigetek között, szállások (Ithakán és Meganissin tudom, h igen de a többit nem nézegettem még), ilyesmi. (persze tudom, h most lusta vagyok, utána lehet ennek járni, de most nem is konkrétumokra gondolok, hanem csak az elvi lehetőségekre)
OFF
És Babarhoz is fordulnék egy kérdéssel, remélem olvassa. E kis szigetek nem csak itt érdekelnek, hanem pl. a Dodekániszoszban is (miután most júliusban Ródosról Karpathosra jövet-menet megálltunk Chalkin és nagyon-nagyon lenyűgözött). Szóval, olvastam itt a fórumon, h pár éve szerveztél ilyesmit. szeretném megkérdezni megvalósult-e végül mert erről már nem volt szó a vonatkozó fórumban. Köszönöm
#1945502012-08-24 21:02:29 Válasz a #194544. hsz-ra
Hidalgo!
Fantasztikus lehetett a Christina fedélzetén. Ha belegondolok, hogy hányszor, de hányszor láttam ezt a hajót a kikötőben és a két hét alatt egyszer sem szálltunk fel rá. Ha előre tudok róla, nem szalasztom el ezt a kirándulást. Most nagyon mérges vagyok!!!!!
#1945522012-08-24 21:06:23 Válasz a #194548. hsz-ra
rollo!
Nem valósult meg az a nyaralás (Symi, Kalymnos, Patmos,Leros, Lipsi, Arki) mert a feleségem pocakjában egy kisbaba kezdett fejlődni és nem mertük autóval-komppal bevállalni. Off és bocsi!