Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  HJudit | #22059 Üzenet | 2007-03-06 20:28:06 |
Dijuska!
Nézd meg az áras topikot, oda tavaly tettünk fel tájékoztatásul néhány árlistát alapvetõ élelmiszerekre meg éttermi árakra, azokkal tudsz kalkulálni.
Ha minden kötél szakad és itthon azért marad a számlátokon keret, van bankomat, lehet kivenni még, ha megszorulnátok (bár nem nagyon gazdaságos...).
Viszont a fakultatívval kapcsolatban én nagyon lebeszélnék mindenkit a Sartin tartandó görög estrõl. Tömegrendezvény, színvonalon aluli az étel, ital ellátmány, sajnáltam rá a pénzt. Maga a mûsor szép volt, de a magyar idegenvezetõk hozzáállása sem tetszett.
A Marmarasba szervezett estet viszont többen is ajánlották már.
Nem emlékszem már,hogy hol, de tavaly itthonról is le tudtam tölteni Sartis fakultatív listát árakkal. Talán a Sithon lapjáról (?)
Egy dolgot mindenképpen ajánlanék. Mi kipróbáltuk a búvárkodást, errõl írtam Sportok, hegymászás, stb. topikban. Életre szóló élmény volt.
Ne haragudj, hogy így elárasztottalak infókkal, tanácsokkal, amit jónak látsz, fogadd meg és ha bármi kérdésed van, írj csak még!
Jó tervezgetést!
  Dijuska | #22070 Üzenet | 2007-03-07 08:32:09 |
Köszönöm a segítséget, nagyon aranyosak vagytok.
A görög est érdekes módon meg sem fordult a fejünkben, tulajdonképpen azt tud az ember magának is csinálni, nem igaz?icon_smile.gif na jó, talán a tánc talán nem olyan profi... icon_biggrin.gif
A Dias Zeusnál azt mondták, hogy helyben kell majd a kiválasztott kirándulásokat befizetni, az automatikusan a Sithont jelenti, vagy én döntöm el? Korfun az idegenvezetõ csajszinál kellett fizetni és kaptunk vmi nyugtaféleséget, hogy azzal szállhatunk fel a buszra. Ja és a Dias oldalán 27 euro van a Meteorákra asszem, bár az szerintem tavalyi ár...
  Andra | #22072 Üzenet | 2007-03-07 09:00:29 |
dijuska!
Mivel nem ismerjük konkrétan az igényeiteket, így nehéz megmondani, hogy mennyi pénzt vigyetek. Tényleg az a legcélszerûbb, ha valamilyen sartis honlapon megnézitek, hogy általában mi mennyibe kerül és ahhoz m ár nagyjából tudsz viszonyítani.
Általában a görög árak egy picivel drágábbak az itthoninál és azt tapasztaltam, hogy szinte minden 1 eurónál kezdõdött, ez alatt nem nagyon kaptál semmit. Viszont annyira tartalmasak az ételeik, hogy kevéssel is jól laktok.
Pl. a fánkjuk 1,80 euró volt 1 db, de annyira tartalmas, hogy eggyel simán jól laktál, míg itthon a tescós fánkból többet is meg tud az ember enni.
De így volt pl. a fagyival is. Itthon simán lecsúszik akár 3 gombóc fagyi is, ott majdnem kifogott rajtam. icon_lol.gif
  Zsokri | #22073 Üzenet | 2007-03-07 09:07:23 |
Sziasztok! Hát úgy tûnik, hogy már csak a Stelitsában van szabad hely számunkra! Van valaki, aki tud róla informálni? Azt már tudom, hogy az ófaluban van, majdnem a parton. Mennyire zajos, vagy jó a környék? Köszönöm!
  Dijuska | #22077 Üzenet | 2007-03-07 10:28:57 |
Persze, Andra, ismeretlenül nem lehet tudni:)
Pl arra voltam kíváncsi, hogy mondjuk akik kettesben utaztak és nincsenek luxusigények, meg egy hét alatt nem akartak minden fakultatívon résztvenni, hogy õk kb mennyit szántak rá...icon_smile.gif
Bankkártyát nem akarok kivinni, meg asszem a Visa Electront külföldön nem is nagyon lehet használni. (Vagy igen? Még nem próbáltam)
Gondolkodtam a bickili kölcsönzésen, de édesapám azt mondja, hogy szerinte nem érdemes, csak ha valaki nagyon jól bírja kondival...
  Jox | #22079 Üzenet | 2007-03-07 10:52:06 |
Lehet használni a Visa Electron kártyákat is.
Bankártyák: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=179
  Andra | #22080 Üzenet | 2007-03-07 12:47:04 |
dijuska!
Mi tavaly Vrasnán voltunk a kamasz gyerkõcömmel 2 hétig. Az árak olyasmik ott, mint Sartin.
120 ezret váltottam be, sajnos többre nem futotta. Reggelire ott vásároltam, ebédre azt ettük, amit itthonról hoztam és este ettünk gyrost, fagyit, gyümölcsöt, palacsintát, vettünk kólát, néha beültünk étterembe, persze nem a legdrágább kajákat ettük, magunknak is vettünk apró dolgokat, a családnak is hoztunk apró dolgokat és még egy fakultatívra is telt belõle. Ennyire futotta belõle 2 hétre 2 fõre.
Mi nem jártunk discóba, nem vettünk alkoholt sem, úgyhogy igazán a "kis fogyasztásúak" kategóriájába tartozunk. icon_lol.gif
Nem mondom, meg kellett nézni, hogy mire adok ki pénzt, de végül is meg volt mindenünk, nem szûkölködtünk.
Remélem ez így segített valamit. icon_wink.gif
  Andra | #22081 Üzenet | 2007-03-07 12:51:12 |
Amúgy bankkártyával én se kínlódtam. Azt nem is tudom, hogy ilyenkor nem számítanak-e fel a bankok nagyobb kezelési költséget.
  Dijuska | #22086 Üzenet | 2007-03-07 14:28:23 |
Köszi Andra!
Hoztatok haza a pénzbõl?
Én egymagamnak Korfura vittem 50 ezret és hoztam vissza belõle úgy tizet. Igaz, akkor nem nagyon kellett kajára költeni.
  Dijuska | #22087 Üzenet | 2007-03-07 14:31:49 |
Ja, egy hétre, és 3 fakultatívon voltam. Meg hoztam haza marhaságokat a családnak:)
  Andra | #22096 Üzenet | 2007-03-07 15:06:20 |
Csak egy kis apró maradt, mindent elköltöttünk. Mondjuk én úgy szoktam beosztani a pénzt, hogy amit viszek, abból leveszem a kirándulás pénzt és a maradékot elosztom a napok számával, így nagyjából tudom, hogy mennyit költhetek. Ezzel nem esek abba a hibába, hogy az elsõ napokba vásárolok, mint az õrült, az utolsó napra meg nem marad semmi pénzem.
Az elsõ napokban inkább visszafogom magam vásárlás terén és olyan jó, hogy az utolsó napokon még mindig van sok pénzem. icon_lol.gif

Azt mondják Korfu drágább hely, mint Sarti, úgyhogy az a pénzmennyiség, amit oda vittél, szerintem itt is elég lesz. Legalábbis gondolom. icon_lol.gif
  Dijuska | #22101 Üzenet | 2007-03-07 15:31:33 |
Én olyan 60-70 ezer HUF-ot gondoltam a kedvesemmel kettõnknek. Nem iszunk, nem dohányzunk:)
  Gótika | #22123 Üzenet | 2007-03-07 19:24:38 |
Szia Zsokri!

Már kétszer is voltam a Stelitsában van róla fotóm, ha kell elküldöm.

Maga a szállással semmi baj. a szoba nagyon jó, és szuper a terasz, hiszen amellett hogy nagy, ha a második szinten lesz a szobátok egész Sarti Beac-ig el lehet látni, éjszaka nagyon szép a parti sétány kivilágítása. A tenger morajlása is odahalatszik, oldal irányból is rá lehet látni a tengerre. kb. 50 m-re van a sziklás rész, a hajókikötõ, és a tengerparti bárok, a Relax és a többi.

Ami zavaró lehet az a közeli templom harangzúgása, de ez sem vészes, és a fõtér is közel van, egyedül a "kinti" nagy pékség van egy kicsit távol,
de persze több pékség van a faluban.

Nincs rossz helye, és sokkal jobb mint az Anna.
  BOBOLYA | #22146 Üzenet | 2007-03-08 07:43:30 |
Gótika, a "kinti" az mit jelent? Én még nem voltam Sartin, idén megyünk elõször, ezért érdeklõdöm. Mi a Stamatisban leszünk ami a beach végén van.
  Miskolciutas | #22186 Üzenet | 2007-03-08 14:54:46 |
Sziasztok Mindenki!

Mint irtam,mi már befizettük a szállásunkat,de kicsit másképp alakult,mint ahogy képzeltük/ez biztosan nem, lesz baj,nem is ezt akarom irni!/Olvasgatom is a topikot,és látom,hogy sokan érdeklõdünk házak felõl:milyen a Stelitsa ap.,irjon róla,aki tud...stb.És közben látom,hogy a szállásösszehasonlitó táblázat iránt-amivel lloth annyit dolgozott,milyen kicsi az érdeklõdés.Még csak 26-an szavaztunk,pedig most ez nagy segitség lenne,ha ezeknek a kérdéseknek ott egy kattintással utána lehetne nézni...tudom,hogy amikor visszajöttünk és frissek az élmények,benyomások,akkor sokkal nagyobb a motiváció,hogy irjunk a táblázatba,de ha addig nem irunk bele,akkor elvész!!!Szavazzatok már ,mert kár lenne,ha érdeklõdés hiányában-amit késõbb valószinûleg megbánnánk- Jox lefujná az akciót!!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu