#1743312011-08-27 00:12:10 Válasz a #174160. hsz-ra
Szia!!
Úgy gondolom egy repcsin utazunk, mi is 16.-án indulunk a Neckermannal. Mi Vasilikosba a Celia Apartmanházba megyünk 2 hétre. No mi ugyanúgy bízunk a jó időben mint Ti !!!
Mert szakadó esőben még kirándulni sem lehet, nem hogy fürödni és napozni. No de fő az optimizmus és a pozitív hozzáállás!!
Mi már tűkön ülünk, olvasva a hozzászólásokat és a fotókat nézve!!
Ezek szerint találkozunk !
Viszlát a repcsin !
Mi szeptember 12.-én indulunk Argassiba. Ez lesz az első nyaralásunk Zakynthoson, tavaly Lefkádán, az előző években pedig Korfun és Thassoson voltunk. Nekünk nagyon bejönnek a Jón-szigetek . Mint eddig minden alkalommal, az idén is motort fogunk bérelni, szeretjük magunk felfedezni a szigeteket. Az a tapasztalatunk, hogy egy jó térképpel többet láthatunk, mint szervezett kirándulásokon.
A sziget főbb látványosságairól már begyűjtöttünk jó pár anyagot, a sziget belsejéről viszont nem találtam sok infót. Úgy értettem, hogy kulturális látnivaló nincs sok a szigeten, mondjuk Korfuhoz képest. Elsősorban azoktól szeretnék érdeklődni, akik motorral vagy autóval összejárták a sziget belsejét is, melyek azok a helyek, amelyeket nem szabad kihagyni.
Ha bármilyen hasznos tippetek van, megköszönném
#1743952011-08-28 01:09:45 Válasz a #174367. hsz-ra
Kedves Dorsi!
Ajánlom figyelmedbe beszámolómat, melyet az avatarképem alatti "Beszámolók" gombbal érhetsz el. "Kék öblök szigete" a címe. Elég tüzetesen bejártuk , igaz autóval a szigetet. Addig is böngészd a képeket!
https://picasaweb.google.com/sz.cilla/Zakynthos#
Jó készülődést: Josza
#1744012011-08-28 10:32:28 Válasz a #174367. hsz-ra
Szia Dorsi!
Mi motorral jártuk be a szigetet, főbb és mellékútvonalakat egyaránt. A sziget belseje tényleg nem tartogat kiemelkedő látnivalókat, de már maga az útvonal is élvezetes.
A motorunkkal járhatatlan utat nem találtunk, de volt ahonnan visszafodultunk, mert túl nagy köveken kellett haladni, és az már nem volt kényelmes. ( Azért remélem, motor alatt nem robogót értesz, mert arra az előbbiek nem érvényesek, van néhány része a szigetnek, amit meg se próbálj robogóval.)
Van néhány földút, ami túl hosszan vezet, szinte kihalt helyeken, ez már néha félelmetes is volt, itt nem lett volna jó lerobbanni.
Sok strand felett földutak vezetnek, amikről igazán mesés kilátásban lehet részetek. pl.Gerakas
A Dafni Beach-et is ajánlom, meg Agalas környékét, a Damianu barlanggal. Askost is érdemes felkeresni, nekünk tetszett.
Az albumomban találsz képeket, hogy merre jártunk, ha gondolod nézd át.
Bővebb albumot az aláírásom alatti linken találsz
Ha van még kérdésed, ha tudok válaszolok
Letelt a nyaralásunk Zantén Köszönöm utólag is mindenkinek a fontos infókat, nagyon haszonosnak bizonyultak - nem csak nekem.
Nagyon sok újdonságot nem tudok mondani, mindent leírtatok már előttem. Egy aktualitás: nem tudom eloltották-e már, de a sziget nyugati oldala úgy középtájon égett. Nem is láttuk a naplementét Keriből, mert a füst eltakarta az égboltot
Amiről szeretnék írni inkább az a Dimitra apartmanház Argassiban, mert erről azt hiszem még itt senki, remélem valakinek hasznos lesz a későbbiekben:
Dimitra apartman (DiasZeus kínáltában van) a parttal párhuzamos főucából nyilik, és a település hosszát tekinte is középen van. Annyira a külső zaj nem zavarő, főleg ha légkondit használtok és be van csukva az ajtó, mert csak befelé az udvar felé vannak szobák. Viszont ez a hátránya is: mi úgy láttok túlnyomó részt olaszoknak adják ki. NEkem leginkább egy nyóckeres belsőgangos ház életére emlékeztetett....Hangosak, átkiabálnak egymásnak, nem bunkók, csak éppen nincsenek tekintettel senkire, nekik így természetes... Sajnos volt egy két probléma emiatt, nekünk szerencsénk volt, mert azt a szobát kaptuk, ami a medencére nézett, és itt már nem volt akkora a visszhang.
Tisztaság: amolyan görögös, felszereltség zéró. NÉha úgy kellett összevadászni a cuccokat, itt nem lehet igazán főzőcskézni. Egy héten egyszer van takarítás - törülköző, ágyneműcsere, felmosás - wc és kukaürítés minden nap. Viszont nincs seprű, lapát, kellemetlen a homokon csúszkálni három napig. Három másik család volt még rajtunk kívül magyar: nálunk a forraló zsinórja volt leégve, valahol nem ment a légkodni (6EUR/nap) van ahol a tévének nem volt távirányítója stb. Igazából senki sem volt elégedett.
Kezdetnek két wc papírt kaptunk, mikor elfogyott, se hoztak másikat. Egy szem takarítónő van, nem beszél angolul. A tulajnő az apartmanhoz tartozó kávézóban van állandóan a laptopjával. Kinti idegenvezető Rita próbált mindenben segíteni - próbált egy párnak másik szállást szerezni, alaposabb takarítást kért, stb - nem túl sok sikerrel, de azt hiszem ez nem rajta múlott. Ami még gond lehet: a kulcs mágneses és be kell dugni a helyére a falba, hogy legyen áram - a hűtő mindig megy - ezért ha nem vagyunk otthon, akkor nem tudjuk például a tölteni az elemeket. Ha jól láttam viszont van ingyen wifi, aki gondolja vigyen notebookot.
Nagyjából és hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok
#1745172011-08-29 19:30:21 Válasz a #174401. hsz-ra
Szia Melus !
Egyet árulj el, hogy térképet honnan szereztetek ?? Mert itthon ugyan nem lehet kapni sehol !! Anélkül pedig hogyan is tudnánk bejárni az általatok leírt látványosságokat ? Nem tudom más hogyan csinálja, adjatok tanácsot !!!
Előre is köszi !
Persze nyomtattam ki a Net-ről, de azon semmi sincs.....
#1745182011-08-29 19:55:04 Válasz a #174517. hsz-ra
Szia Kabuci!
Bármit béreltek is járgány gyanánt, adnak hozzá térképet.
Nekünk volt valamelyik benzinkútról is ingyen, végső esetben az idegenvezető is segít!
Persze lehet vásárolni is, de nem érdemes, mert minden rajta van az ingyeneseken is!
Sok sikert a kalandozáshoz!
Üdv, Melinda
Sőt, némely hangulatos tavernában még az asztalterítőn is térkép van bár ez már nagy lenne a menetközbeni nézegetéshez