#1238772010-01-20 09:14:12 Válasz a #123819. hsz-ra
Szia!
Köszönöm! De még nem döntöttünk a helyszínt illetően 100 %-ban. Ma reggel Ierapetra is szóba jött, de ha jól tudom ez a város még lentebb van. Én személy szerint jobban szeretném, ha nem lenne ilyen hosszadalmas a transzfer, a lányom miatt. Tartok attól, hogy a 2,5 órás repülőzés+ az ugyenennyi transzfer+ az itthoni reptéri várakozás sok lesz neki. Pláne, ha ráadásul délutáni v. esti indulása lesz a gépnek.
Nem kicsi már, 10 éves, de a "mikorérünkmároda?" kérdés ennyi idő alatt nagyon sokszor elhangzana.
Még nézelődöm és jövök kérdezni !
#1239192010-01-20 19:18:07 Válasz a #123665. hsz-ra
szia Misiarc!
a következő a javaslatom
hellasz - belépsz- beszámolók- " oiduf" beszámolója "Kréta és Gavdos autó nélkül , a közepe táján megtalálod amit keresel csodálatosan leirva
jó olvasást
#1241892010-01-24 00:45:47 Válasz a #123877. hsz-ra
Szia Petramare!
Mi a 7 éves kisfiúnkkal voltunk tavaly Dél-Krétán Makrigialoson. Iszonyú hosszú út volt, itthonról délben elindultunk és éjjel fél 12-re értünk Makriba, igaz a mi gépünk tett egy kitérőt Rodoszra is, mivel egyazon gép vitte a két helyre az utasokat. Rodoszon fél órát tartózkodtunk, majd egy másik fél óra volt az út Rodosztól Krétára, így igazából csak + 1 órával volt hosszabb az út. Mi is hallgattuk, hogy mikor érünk már oda , de az jobban zavart, hogy egy gyereknek ez iszonyú hosszú és fárasztó út volt (és voltak nála jóval kisebb gyerekek is). Ráadásul a 3 órás kacskaringós buszút után, mikor elértük Makrit és az apartmanunk elé szépen begurult a busz, az én kisfiam "záróakkordként" kitaccsolt a busz közepén. (Irtó rendes volt a sofőr, próbáltam magyarázni neki, hogy mi történt, meg mentem vissza, hogy feltakarítom, amennyire tudom, de nem engedte, mondta, hogy hagyjam, majd elintézi).
#1241942010-01-24 10:00:31 Válasz a #124189. hsz-ra
Szia!
Köszönöm, megerősítettél abban, hogy nem megyünk Dél-Krétára, illetve egyáltalán Krétára. Pont ezektől félek én is, amit írtál! Keresgélek tovább, valami nagyon nekünk való "kényelmes" helyet.
szia,még egyszer köszi az őszinteséget!
#1242612010-01-25 00:57:11 Válasz a #124194. hsz-ra
Igazából nem akartam elvenni a kedved Krétától, mert az út hosszát leszámítva egy csodálatos nyaralásban volt részünk, csak arra írtam ezt, hogy a mi esetünkben a "mikor érünk már oda" kérdés volt a legkevesebb. Ha esetleg a repülő a reggeli órákban indul (amit tudom, hogy sajnos ilyenkor még nem tudják előre megmondani) és nem tesz kitérőt Rodoszra, illetve emberi időben érnétek a szálláshelyre, még akár el is viselhető ez az út is. Egyébként gyönyörű volt Krétának ez a része is, azért egyszer szánjátok rá magatokat.
#1242632010-01-25 08:44:13 Válasz a #124261. hsz-ra
Nem vetted el a kedvem! Majd, ha egy kicsit nagyobb lesz, jobban bírja az utazással járó fáradtságot, majd akkor elmegyünk. Mi is úgy számolgattuk, hogy nagyon hosszú az út. Két éve Rhodoszon, előtte Korfun voltunk. Mindkét esetben sokat késett a gép és eleve esti órában indult. Korfura éjfél körül, míg Rodoszra - a szállásunkra - hajnali félkettő körül érkeztünk meg. Mit ne mondjak, ez sem volt egy álom utazás. Főleg gyerekkel. Egy felnőtt beletörődik, de még a gyereket is nyugtatgatni, nem egy könnyű dolog. Sajnos mindkét esetben éjszaka volt a transzfer is, így nem is látott útközben semmit, ami legalább egy kicsit lekötötte volna. Talán sokkal kisebb gyerekekkel könnyebb utazni, mert elalszik, meg még őt lehet vinni, de ilyen "nagyokat" már nem és csak nyűgösek éjjel, ha felébresztik őket. (Az enyémről beszélek.)
#1247512010-01-30 12:11:48 Válasz a #124263. hsz-ra
Szia Petramare!
Mi augusztus legvégén voltunk Makrigialosban, tényleg hosszú az út. Ami viszont meglepett, hogy nekünk hosszabb volt, mint a gyerekeknek (3 és 6 évesek). Sem a repülőn, sem a reptéren nem kérdezték szintre soha, hogy mikor érünk oda. Viszont amikor hazaértünk és beültünk a kocsiba, akkor a reptér és az M3 között legalább 10-szer elhangzott Feledhetetlen volt nekik az út, kb. hetente kérdezik azóta is, hogy mikor megyünk már újra Krétára, ha mutatsz fotót, mindenre emlékeznek, még Kosztira is (az apartman tulajára). Sőt, a napokban a kisebbik megjegyezte este, hogy aznap arról fog álmodni, hogy megyünk Krétára
Ja, és nem bulizós hely, úgyhogy gyerkőcöket addig vidd oda, amíg az esti bulizás nem a nyaralás fő pontja lesz nek.
#1252972010-02-04 18:14:12 Válasz a #123179. hsz-ra
Szia!
Csabi vagyok körmendről.Most olvasom hogy te voltál Dél- Krétán Makris Yialoson, azt szeretném tőled megkérdezni ,hogy tudnál nekem információkat adni a helyről?Idén júliusba megyek oda 15 napra szeretnék többet tudni a helyről .Előre is köszönöm .
#1253182010-02-05 06:00:54 Válasz a #125297. hsz-ra
Szia Csabi!
Mi is voltunk Dél Krétán október elején. Olvasd el a beszámolókat , elég részletesen írtam én is meg akik előttünk voltak már azok is.
Ha valami konkrét kérdésed van arra is szívesen válaszolok!
A fotóalbumba is tettem föl képeket!
#1253282010-02-05 12:20:39 Válasz a #125297. hsz-ra
Szia Kleine!
Makris Yialos nekem nagyon tetszett mikor ott nyaraltunk a Theodóra apartmanban. A tenger lassan mélyül és homokos a partja. Nagyon hangulatos a tengerparti sétánya, sok vendéglátó egységgel. A főúton vannak üzletek, ahol lehet vásárolni (pékség, szupermarketek, húsbolt, ajándékboltok, stb. Van autókölcsönző is, ami szintén a főúton található.
Ez az albumom csak a falucskában készült fotókat tartalmazza, nézd meg, akkor nagyjából látod, hogy hová mentek. Mi nagyon jól éreztük magunkat és az idő is szuper jó volt, pedíg június 16-tól voltunk. Éjszak is 37°C volt a hőmérséklet, nappal olyan meleg volt, hogy csak a vízben lehetett kibírni hosszabb ideig vagy a klímás szobában.
#1253592010-02-05 23:42:45 Válasz a #125297. hsz-ra
Szia Csabi!
Igen, tavaly voltunk Makrigialoson az első turnussal június közepétől. Csodaszép hely, ahogy az előttem szólók (írók ) is jelezték, lassan mélyülő tengerpartja van, így gyerekeknek is ideális hely. Mint általában a görögökre itt is jellemző a végtelen vendégszeretet, főleg ha a Theodora apartmanban lesz a szállásotok , ugyanis a szállásadó, Kostas nemegyszer vendégül látta a vendégeit, sőt még minket is, akik a Korali apartmanban laktunk (a barátaink a Theodorában).
Van jó néhány boltja, szupermarkete, ajándékboltja, esténként jókat lehet sétálni, bár nem az a nagyon nyüzsgős hely.
Mindenképp béreljetek autót és nézzetek szét a környéken, gyönyörű partokat, szurdokokat, falvakat, városokat találtok a környéken.
Ha van konkrét kérdésed, én is szívesen válaszolok!
#1253752010-02-06 13:55:31 Válasz a #125297. hsz-ra
Szia Csabi Kiscsaládommal inmár harmadszor jártunk Dél Krétán azon belül Makrigyaloson a Theodora apartmanba
Maga a hely nekem nagyon tetszett a szobákból három közvetlen a tengerpartra néz a többi oldalra az utcára de itt is látod a tengert
Makri nem annyira nyüzsis hely de itt is megtalálod a szórakozást .
A tenger lassan mélyülő homokos parttal rendelkezik kimondottan ajánlott kisgyermekkel utazóknak illetve azoknak akik nem tudnak úszni
A kikötő felett lehet buvárkodni itt már mélyebb a viz de csodálatosan tiszta . Aki horgászni szeret itt lehet, valamint a Theodóra tulaja
Kosztasz barátunk nagy horgász szivesen elvisz magával a nyílt vízre /250-300m mély/
felejthetetlen emlék egyszóval tiszta szívvel merem ajánlani .