(Azért ne bántsuk Chersonissost, a maga idejében én is jártam oda bulizni, egy bizonyos életkorban főnyeremény és baromi jó éttermek voltak, ha valaki szeret jókat enni )
Van is naprakész tervem, hogy mit kell még megnéznünk Krétán.
1. nap: érkezés, (szállás: Falassarna 2éj)
2. nap: Balos-Rethymno
3. nap: Elafonissi-(Paleochora?-) Sougia
4. nap: Samaria (szállás: Loutro)
5. nap: vissza Sougiába, fel valahová az Ida-hegy közelébe aludni
6. nap: Ida-hegyi barlang (szállás: Lentas)
7. nap: Lassithi, Dikti-barlang (szállás: Xerocambos 2éj)
8. nap: Kato Zakros, Halottak völgye
9. nap: Mochlos + utazás Kassosra
10. nap: Kassos
11. nap: utazás Karpathosra
12. nap: Karpathos
13. nap: Karpathos
14. nap: Karpathos
15. nap: Hazaút
Emlékeim szerint ezek közül egy csomó, helyen már jártatok.
Ha Krétára valaki 29.900 Ft + illeték áron tud szállást+repülőjegyet az legyen szíves szólni! Szeptember 4.-től mi is indulásra készen állunk és szívesen gyakorolnám a 2 óra alatt történő becsomagolást. Álom, édes álom....
Az utolsó négy nap sem rossz de én Santorinin folytatnám
Szerintem indulhatunk is
Amúgy Hersonissos valóban nem is olyan rossz 15 évvel ezelőtt tökéletes volt
Van egy fényképem 15 évvel ezelőttről a Lassithi fennsikról
Emlékeim szerint ezek közül egy csomó, helyen már jártatok.
Csak Balos, Elafonisi és Xerocambos lenne ismétlés, a többi mind új! De azok a helyek annyira szépek, és most reggel mennénk a strandokra, amikor még nincsenek annyian, nem úgy, mint a múltkor!
És Falassarna? Megértelek, és is mennék vissza. Azóta is emlegetjük, hogy Balosnál dél körül, a legnagyobb melegben milyen volt megmászni visszafelé a hegyet, de ebben a családunkban teljes az egyetértés, ha lehetne már most azonnal indulnánk.
De sztem így is nagy szó tőlem, hogy meg tudtam vágni a programot 9naposra... A rövid verzióban csak Kréta lesz, ahhoz csak 5 nap szabadság kell, ennyinek muszáj beleférnie a következő évbe, ha törik, ha szakad!
Üdvözlet újra itthon, örülök hogy minden rendben, öröm olvasni soraidat, Kréta még nekem fehér folt , no és Santorini, de legalább lehet újra tervezgetni . Nos ha arról van szó én is képes vagyok két óra alatt összepakolni és már indulok is , így mentem el Stavrosba is .
Kedves Zsebkuty! nem tudok étteremneveket sajnos, szerintem akkor sem tudtam, és hát ez nem is most volt (olyan 12-15 éve lehetett, voltam ott háromszor csajtársasággal, meg egyszer anyukámmal kettesben). Mondtam, hogy annak idején De mi sokat ettünk a part mentiekben is és a mellékutcákban is, kifejezetten jó emlékeim vannak róluk. Az egyik legjobb stifadót ott ettem életemben például (a másikat pedig a déli parton Plakiasban, utóbbi nyúlból volt). Lent a parti sétányon, ahol egy kis tér kerekedik, éjjel-nappali kézi giroszos volt, gondolom, meg is van még. Nagyon-nagyon finom a kaja.
És kajáltunk fönt a régi faluk közül az egyikben, egy tetőteraszon. Már nem tudnám megmondani, hogy Piskopiano volt vagy Koutulofari, de csodaszép volt, fantasztikus a kilátás. Sokan laknak fönt is, ott is sok az apartman. De gyalog azért minden nap fárasztó szerintem. Úgy sajnálom, hogy csak papírképeim vannak még arról az időről, be kéne őket szkennelni.