Sziasztok!
Idén mi is Karpathost választottuk nyaralásunk színhelyéül És nem bántuk meg!
Döntésünkhöz nagyban hozzájárultak az itt olvasottak és látott képek!
Köszönjük szépen!
Csodálatos 12 napot töltöttünk ott, tényleg a nyugalom szigete ez!
Most furcsát fogok írni: Én bízom benne hogy még pár évig nem fejlődik tovább a sziget és ilyen harmónikus, nyugodt kis sziget marad.
Bátran ajánlom mindenkinek, még egy vagy akár több kisgyerekkel is! (Mi egy 3,5 évessel mentünk)
#1504372010-08-28 17:53:30 Válasz a #150434. hsz-ra
Szia Minimanó!
Melyik utazási irodával mentettek? Pontosan melyik városban volt a szállásotok? Nekünk is lett volna lehetőségünk idejönni, de mivel olyan infókat olvastam, hogy az a falu, ahol az iroda szállásai vannak, nagyon kis hely és távol van mindentől. Kocsi meg nem tudtunk volna bérelni. Ezért inkább nem válaltuk be. Viszont szép képeket láttam a helyről.
Üdv:Szanna
Szia Szanna!
Az Aelolus Utazási irodával mentünk. Pozsonyból indultunk és Lefkos-ban volt a szállásunk a Sarris Bay szállóban.
Ha csavargásokra, és partyzás, bulizásra vágytok arra én sem ajánlom. Lefkos tényleg kicsi falu, de teli van édes tavernákkal, roppant barátságos emberekkel, és csöndes, nyugodt igazán pihenésre való hely. Közel van a tengerpart, ahol tényleg nem az van, hogy úgy fekszetek kinn mint heringek a dobozban. Már sajnos Kos szigete is lassan ilyen, nem még Zakinthos, vagy Rodosz.
A főváros - ha jól emlékszem - kb. 30-35 km-re van, oda autóval, vagy napi 3-szor megy menetrendszerű buszjárat - azzal lehet eljutni. Az már nyüzsgő városka, ott már lehet bulizni is.
Mi igazán az abszulút pihenést kerestük - távol a nyüzsitől - az év legpihentetőbb 12 napja volt ez. Meg persze a 3,5 éves fiam miatt sem tudtunk volna tivornyázásba fogni.
Kocsit mi is béreltünk, 3 napra, akkor látogattuk meg vojandi élménybeszámolóját kinyomtatva (vojandi! nagyon köszi! nagy hasznát vettük! ) a falucskákat, és a távolabb eső strandokat, valamit a fővárost és Olymbos-t.
Ez utóbbi valami csoda! Nem hittem volna, hogy létezik ilyen! Odaérve azt hittem, hogy egy mese -városba értem.
Eszméltelen volt!
De egyébként ott helyben is el lehet lenni szerintem 12 napot. Annyira kipihentem magam, még az örökmozgó gyerekem mellett is, hogy hazaérvén ismét dolgozni menni kész kínokat éltem meg.
Sziasztok!
Kedden este megérkeztünk Karpathosról...(már most mennénk is vissza)
Gyönyörű 2 hetet töltöttünk Kyra Panaghián!
A szállásunk szenzációs volt, hatalmas ölbölre néző terasszal.
Mesébe illő a hely, kristálytiszta víz, kedves emberek.
Bérautóval bejártuk a szigetet, ami szintén csodálatos, nem zsúfolt. Az ételek nagyon finomak voltak,az idő nagyon kellemes,a viz csendes.
Mindenkinek ajánlom!
Vittük a kiskutyámat is (2.5kg yorkie) sehol nem volt gond, mindenki szeretettel fogadta. Éttermekben, üzletekben, az apartman területén, strandon. ( Élelmiszerboltba is bevihettük, ahol sonkát kapott a pult mögül!!)
Örülök neki, hogy ilyen sokan jókat írtok erről a pici szigetről. Igazság szerint még nem tudtam eldönteni hogy jövőre mi legyen az úticél.
Én is szeretem a nyugis helyeket, de ettől független arról tud valaki írni, hogy effektíve látnivaló van e a szigeten vár, templom ilyesmi a szép strandok meg az öblökön kívül ?
#1515722010-09-10 10:11:23 Válasz a #151571. hsz-ra
Timike 22!
Itt a hellasz.hu-n olvasd el a "Leírások" rovatban található ismertetőt Karpathoszról, majd a "Beszámolók" rovatban is találsz 3 élmánybeszámolót azoktól akik nyaraltak már a szigeten. Fotókat a Fotóalbumban nézegethetsz. Szerintem így teljes képet kapsz minden fontos dologról a szigettel kapcsolatban.
Számomra csupa látnivaló volt...Gyönyörű hegyek, hajmeresztű utak, változatos táj. Mesések a hegyi falvak, kis házikók, panoráma, Olymbos tényleg szép, látni kis templomokat a hegytetőn, régi romokat. Mi szinte minden este beautóztunk Pigadiába, élveztük a kikötő hangulatát, sétálgattunk...
Nem egy múzeumlátogatós hely:-) de szerintem teli van látnivalókkal, illatokkal:-)
#1516552010-09-11 14:18:44 Válasz a #150456. hsz-ra
szia Minimano!
azt szeretném kérdezni hogy a 3 nap alatt sikerült bejárni a szigetet???láttatok mindent???
jövőre lehet nekünk is ez lesz úticél,de nem magyar irodával,mert nekik nincs 1 hetes turnus:(
Szia Minimanó!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ennyire tstezett nektek ott. Én is bármikor visszamennék, és abban is egyetértek, hogy jó lenne, ha ezt a báját a sziget még megőrizhetné.
Üdv, Andi
#1518822010-09-13 15:41:19 Válasz a #151712. hsz-ra
Szia Babar!
Majd nézd át a listát, mert sok a hibás link benne...
Karpathos egy csodálatos és érintetlen sziget. A bejárásához 4-5 nap bőven elegendő, de ha valaki szereti a nagy-nagy nyugalmat, annak további napok eltöltése is ajánlott. Nem csak orvosi rendelvényre . A többi szigethez képest feltűnően tiszta és rendezett, inkább természeti látnivalókkal rendelkezik. A weblapomon nemsokára kicsit bővebben is bemutatom a főbb pontjait, fényképekkel és egyéb infókkal együtt.
Üdv
Most kaptam meg az Aeolus hírlevelét, melyben többek között ez is szerepelt:
"Új charter görög szigetre: KARPATHOS Budapestről11-12 napos turnusok 06.10-től"