Ez a pénz mizéria minden tavasszal felugrik itt a fórumon.
Én nem tudom, ez miért van főleg, hogy itt nálunk is beszerezhető a denar.
Mi 160-170 km-re lakunk Pesttől, de mégis meg tudom oldani, hogy beszerezzem ezt a minimális összeget.
Gondolom, mindenki jár Pesten egy év alatt,max lusta megkeresni azt a pénzváltót.(akinek nem inge nem veszi magára)
Hozzáteszem, mindenkinek a magánügye mit tesz, és mit csinál.
Mi mindig az ország pénznemével fizetünk és még soha nem ért meglepetés.
Én meg azt mondom, ha 1 helyett 2-t kér, netán 3-t, akkor oda adom, nem az az 500-600 Ft fogja megrövidíteni a nyaralásom. De eddig tőlünk sem kért soha többet, sőt mikor 2-t adtam visszaadott.
Ki kell fogni a rendes embert. Az élethez szerencse is kell.
Egyébként tényleg nem értm, hogy egy 2000 eurós költségvetésnél (2 hét 4 fő) mit számít az az 1-2 euró. Annál többet hagy ott az ember a tavernákban. Vagy azt is lespóroljátok, mert van felszolgálási díj?
Mi sem fogunk a MCD-val foglakozni, eurban fizetjük, ismerőseim sem panaszkodtak!
Én inkább jobban tartok a Gazela híd lezárásától mint bármitől.
Pont rossz időben érünk oda.
Csüt: 16:00 start Kecskemétről és kb. pont az esti csúcsra leszünk ott. Nem szeretnék a városban kószálni a csúcsban!
De majd lesz valami. Hátha nem zárják le egész szélességben a hidat....
#1307372010-04-09 06:54:55 Válasz a #130734. hsz-ra
Szia Balázs!
Na, ezzel viszont egyet értek veled.!
Én sem hiszem, hogy ez gondot okoz valakinek habár más pénztálcájába nem látunk bele.
De néha uncsimba útközben nézem a kocsikat 2 fő csücsül benne Magyar rendszám és úgy megvan, pakolva a verda mintha költöztetné az egész házat.
Tele van pakolva minden sz…….al (ásványvíz,üdítő,hűtőtáska hegyek), gondolom abba hús,szalámi és minden féle romlandó áru van.
Na, ennek is mi értelme van, hogy kimegy, és ugyanazt csinálja, mint itthon (főz, mosogat)
Hallottam már azt is, hogy úgy visszajött valaki a nyaralásából, hogy el sem ment egy étterembe sem.
Na, ez már nekem sok!
Vagy azt is lespóroljátok, mert van felszolgálási díj?
Ez ízléstelen volt.
Maximálisan egyet értek Tibibabával!
És itt elvekről van szó! Miért fizessek 700-800 forintnyi autópálya díjat, ha eredetileg el sem éri, vagy alig haladja meg a 200 forintot a tényleges díj?
Azt a pénzt értelmesebben is elkölthetem.
Sokszor jártunk már Görögországban, idén először saját autóval megyünk Tolora. Próbálok a hozzászólásaitokból, útvonaltervekből információkat gyűjteni, autópálya kapukról, díjakról stb. Csajból vagyok, tehát a para bennem van, izgulok, hogy minden rendben legyen. Van már kis poroltó készülékünk, zöld mellényünk, izzókészletünk, mentőláda és minden egyéb. Utasbiztosítást mindig kötünk, plusz az EU. bizt.kártya, nemzetközi zöldkártya...szóval készülök rendesen. Kívülről tudom a kötelező szabályokat: sebességhatárok, szerb és macedón rendőrökre kocsiajtót nem nyitunk ki, mert tiszteletlenségnek tekintik, nem vitázunk, sokat mosolygok, udvarias vagyok, ha esetleg megállítanak:) kedvesem azt mondta, inkább gyalog megy:)
Egyébként hajnalban indulunk, Szegednél pihenő, aztán kétszer pihenő OMV kútnál Szerbiában, Macedónokon keresztül hajtunk, estére Paralián leszünk. Ott alszunk tranzitszálláson, mert nekem sajna nincs jogsim, páromnak pedig pihenni kell. Másnap korán indulás tovább Tolora.
Ennyi, nem untatlak tovább benneteket. Esetleg ha bárkinek javaslata, ötlete van, szívesen "meghallgatom"
Kívánok mindenkinek szép napot
Üdv. Katonalány
Vagy azt is lespóroljátok, mert van felszolgálási díj?
Ez ízléstelen volt.
Maximálisan egyet értek Tibibabával!
És itt elvekről van szó!
Akkor bocs. Nem sértésnek szántam. Azért is volt ott a
De szerintem az elveinkkel elmehetünk a ......
Ha akar ugyan úgy megszívathat akár ki. A rendőr, a határőr, a pénzváltó, a ....
Tavalyi téma volt az indexen a korrupcióra felhívó tábla a Macedón határon. Valaki megkérdezte, hogy és, hívod a telefont? Miért? Mert majd akkor a vámos fogja kipakoltatni veled a teljes autót, mintha csempész lennél. Egy minimum félnapos úton kellemetlen tud lenni egy pár órás kényszerpihenő azért, mert elveink vannak. Ha látszik, hogy csak 1-2 netán 10 Euróért tudsz továbbmenni, akkor szerintem érdemesebb kifizetni, mint okoskodni.
Ha denárt váltsz, azzal is át tudnak vágni, mert olyan pénzt adnak vissza, ami már nincs náluk forgalomba. Te meg elfogadod, mert úgy sem tudod. Gondolom a pénzváltónak nem azt mondjátok, hogy úgy kérek denárt, hogy ki tudjak fizetni 2*50-60-80 denárt.
A zsebből váltós meg megint át tud vágni a fenti módon (persze csak, ha át akar).
De ha jobban belegondolunk sajnos ugyan ez van kishazánkban is.
Mindezek után szeretném hangsúlyozni, hogy 2002-óta 6-szor voltam Görögországban (2* még Bulgária felé), és SEMMI NEGATÍV TAPASZTALATOM NINCS!
#1307602010-04-09 10:25:12 Válasz a #130744. hsz-ra
Nyugi! Így semmi gond nem lehet, ha nem lesz gyoshajtásotok. Legyen rendben műszakilag az autó, vigyetek jó térképet, s a határokon természetesen kell viselkedni, mert a riadt arcúak gyanúsak, a nagy vagányokat meg utálják... A pihenőidő jobb igény és szükség szerint, mint tervezve; pár perces kis "torna" kész újjászületés. Jó utat!