Örülök Ercsike,hogy szerencsésen haza érkeztetek és nagyon várom a beszámolódat! Kicsit megijesztett a földrengés, de komoly következményekrõl nem hallottam, remélem bennünket augusztusban nem fog megijeszteni!
Szia Ericsike! Nagyon örülök, hogy szerencsésen megjöttetek! Épp most olvastam a földrengésrõl máshol is, nagyon megijedtem!
Gondolom Ti is!? De remélem nem történt semmi szerencsétlenség?!
Nagyon várom az élményeidet, akár jók, akár rosszak!? Pihend ki magad minél elõbb, és gyorsan ossz meg velünk mindent!!!
Urbia! Én is attól félek, hogy nagyon messze lesz a Siren mindentõl, bár ha a szállás megfelelõ lesz, akkor legfeljebb autóval bemegyünk mindig a város széléig, onnan pedig lesz egy jó kis sétánk.
Amikor kirándulunk pedig úgyis mindegy honnan indulunk. Ti is a Sirenben lesztek?! Végre valaki, aki majd bõvebbet tud nekem róla mondani, mutatni, hiszen Ti elõbb mentek, mint mi!
Remélem megosztasz majd velünk mindent, amit megtudsz!? Várom nagyon, és szurkolok minden utazónak, aki kinn van, és aki ezután indul, neked is Andra nagyon!!!
Köszönöm a térképes infót, ha arra járunk a kisvonat körül, akkor majd én is megpróbálok szerezni!!
Már azt is tudod, hogy milyen busszal mentek??? Ezt az irodában mondták?
Mi valószínûleg Kecskemétnél fogunk felszállni. Én is félek, mert életemben nem jártam Kecskeméten, azt se tudom egyelõre még, hogy hogy fogunk eljutni odáig, de majd csak lesz valahogy.
Lehet, hogy pont egy buszon fogunk utazni?
Én is bízom benne, hogy nem hagynak minket ott és hogy megtalálom a felszállási helyet.
Szia ericsike!!!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás és hogy épségben hazaértetek.
Remélem az a probléma, amit írtál, nem volt túl vészes!
Nagyon várjuk a beszámolódat, szeretnénk mindenrõl tudni!!!!
Pihend ki magad, aztán hozd az infókat!
Anikó!
Köszi, én is szurkolok nektek, hogy ne legyen se hõség, se földrengés, se erdõtûz, mikor ott lesztek.
Szegény Görögország most nagyon kapja a természeti csapásokat.
Azért tudom, hogy szlovák busszal megyünk, mert az utazási irodában közölték, hogy csak ott van hely, így megfelel-e? Úgy gondolom hogy nincs jelentõsége, majd csak megértjük egymást! Mi Szegedre kocsival megyünk, majd annak kell valami helyet találni. Azért aggódom az idõpont miatt, mert ha Szlovákiából jön a busz gondolom nehezebb kicentizni az idõpontot, az se jó ha korábban odaér, de az sem, ha nekünk kell órákat várni. Egyszer jártunk így, mikor Korfura mentünk, már azt hittük, hogy nem is szednek össze bennünket, majd 1,5 óra késéssel megérkezett a busz, se elnézés, se mentegetõzés, gyorsan-gyorsan szálljunk fel mert késésben vagyunk és ne hogy lekéssük a kompot!
Andra! Nagyon köszönöm, aranyos vagy! Én ugyanezeket kívánomneked! Görögország minden nyáron kifogja ezeket a szerencsétlenségeket, pedig annyira kár azokért a gyönyörû erdõkért, meg mindenért, hiszen lépten-nyomon valami szépségbe botlik ott az ember. Dehát a természet ellen nem nagyon tudunk mit tenni. Csak remélni tudjuk, hogy hamar vége lesz ezeknek a csapásoknak!?
Ericsike! Kipihented már magad, mindennap várom az infókat, de eltûntél! Gondolom sok a tennivalód itthon, de azért ha lesz idõd, gondolj ránk egy kicsit! Köszi elõre is!
Sziasztok, Ericsike neked külön üdvözlet! Mi átéltük a földrengést, mert az utazási iroda nem tudott mindenkit idõben hazahozni! Az éjszakát a kertben töltöttük másokkal együtt és még hazafelé is felriadtunk a buszon. Nekem nagyon félelmetes volt. A barátaink itthon azzal fogadtak, hogy örüljünk, hogy a túlélõtúrára nem számítanak felárat.
Ami jó volt: a Waltos, mi viszonylag közel voltunk hozzá, a strand szuper és tényleg tudom ajánlani a The Captain's éttermet, amelyet az iroda is kiemelt.
Parga fekvésébõl adódóan tényleg szép látvány, hangulatosan az éttermek.
3 kiránduláson voltunk: Paxos, a Jón szigetek és Korfu. Az elsõ két kiránudlásra fürdõruhában kell menni, mert lehet úszni. A Paxosi kiránduláson pedig nincs a hajón büfé. Ellentétben azzal amit az utazási iroda mondott, egyik kiránduláson sem volt ebéd, csak lehetõség a parton.
Többnyire finomak az ételek, az étlapok többnyelvûek, a pincérek angolul beszének.
Meglepõ volt számomra, hogy az elmúlt években mennyit fejlõdött a toillettek állapota, volt olyan, ami nálunk szerintem csak az elõkelõbb szállodákban van.
Nekünk szerencsén volt a szállással, bár a River messze van a városközponttól, de a szálló kezelõi rugalmasak, kedvesek, végig ott lehettünk, amíg nem indult a busz.
A vizitaxik a Waltos-móló, móló-Lichnos vonalakon közlekednek de 10-tól késõ estig. 2EUR/egy út/fõ.
A nemzeti sörük a Mythos szerintem finom, korsó 2,60-3,60 EUR.
Nekünk nem volt problémánk, hogy vegyes csoport volt hazafelé, bár az együtt átétlt földrengést szerintem összébbhézta az embereket nemezti hovatartozástól függetlenül. A soförök rutinosak voltak, tudtak magyarul is.
Ami nem tetszett: szerintem az étel-ital elég drága, érdemes itthonról legalább részben készülni, én örültem, hogy vittünk több kaját. Egy éttermi vacsora 1 sörrel kb. 8-10 EUR, persze meg lehet úszni olcsóbban is a szendvicses kivitellel.
A bazárokban többnyire csak általános bóvlik vannak, nehéz jellegzetes görög szuvenírt találni.
Szerintem az idegenvezetó nem áll a helyzet magaslatán, volt egy pár jó huzása, nagyon oda kell figyelni.
Hát egyelõre ennyi.
Mi történt, h nem tudott mindenkit hazahozni idõben az iroda?Ez a földrengés nem semmi lehetett. És még az erdõtûzek.
Mi 1 hét múlva indulunk. A fiam és én. Kérlek téged is és Ericsikét is, h írjatok tanácsokat mire készüljünk. Milyen volt a buszút? Hány óráig utaztatok?
Ericsike!Mi is a Vagiába megyünk, remélem jól éreztétek magatokat ott. Leírnád, h milyen és hogy mennyire felszerelt? Esetleg képeket tudnál küldeni?
Voltatok az Acheron folyós kiránduláson?Mi azt néztük ki.
Tudom,h ilyenkor rengeteg a behoznivaló, de nagyon-nagyon várjuk a beszámolókat...
Asuto! Köszi a rövid beszámolót, remélem írsz majd egy hosszabbat is, ha már teljesen magadhoz tértél! Szörnyû lehetett egy ilyet átélni, mi remélem már kihagyhatjuk a programunkból!!!
Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek, és hogy senkinek nem történt semmi baja!
Én is úgy tervezem, hogy most kicsit több kajával készülök az ott tartózkodásra, mert én is azt hallottam, hogy kicsit drágábbak az éttermek,mint máshol. A fakultatív árakról írnál pár sort, mert a szigettúrát én is tervezem, és esetleg a Paxosit is! Köszi elõre is, és persze bármilyen infó jól jön. A Siren Villát nem láttad esetleg, bár tudom, hogy az nagyon kiesik a városból!
Szia Anikó!
Mi hétfõn délután indulunk, remélem! Az utazási irodától még semmit nem kaptunk. Úgylátszik egy kicsit erõszakosabbnak kell lenni. Ha új infom lesz a Sirenrõl mindenképp szólok. Ha máskor nem, majd júli 21 után.