Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8356 Üzenet linkje2006-06-10 08:29:49 

Nos ha valami gond van az szerintem a sürgõsségi kategóriába tartozik általában, tehát ezzel nincs is olyan nagy gond. De az E111 csak orvosi ellátásra érvényes, az utasbiztosítás meg kiterjedhet minden másra, attól függõen mire kötöd, mennyit szánsz rá. De ezt gondolom ti is jól tudjátok. Mivel az E111 ingyenes semmibe nem került kiváltani, úgy voltam vele legyen, biztos ami biztos.
# 62
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8358 Üzenet linkje2006-06-10 10:20:46 

A lepedõ nálunk is bevált, nedvszívó is, meg elég nagy ahhoz, hogy legalább a közepére nem kerül homok, ha nem fúj a szél nagyon. Anyósom ötlete volt, elõször ódzkodtam tõle, de - mint sok minden másban icon_lol.gif - ebben is igaza volt. Nem a homokba kell a vizes törölközõre feküdni. A másik téma, a biztosítás. Na ezen mi soha nem szoktunk spórolni, Sartin 4bõl két családtagom vette igénybe az orvosi ellátást..... gyógyszertárba is kellett menni, meg napallergia elleni injekciókra.... Megaztán, aki autóval megy, nemárt, ha a söfõrnek olyan biztit köt, amiben az is benne van, ha vele, v. az autóval történik történik vmi, akkor hazaszállítják az utasokat. Ezt még - szerencsére - soha nem vettük igénybe, de jó, ha emiatt nem kell idegeskedni.
# 63
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8500 Üzenet linkje2006-06-12 18:55:05 

Szia Rebeka!

Igen, én is úgy értettem, hogy a biztosításban több dolog benne van, asszerint, hogy mennyi pénzt szánsz rá.
Az idén, életemben elõször, nekünk olyan biztosítást kínált a (német) Neckermann (az útlemonndási bizt. mellett), hogy ha az utazás során valami sürgõs okból haza kell jönnöm, tehát megszakítanám az utazást, akkor hazarepítenek, plusz visszatéritik a maradék napok árát a szállásból. Ez plusz 30 Euróba került volna, ha jól emlékszem, de nem kértük. De azért nem semmi...régebben ilyenek nem voltak.

Andi

# 64
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8504 Üzenet linkje2006-06-12 19:23:41 

Ok, de a kérdésem most is áll: utána nézett az idén valaki, hogy most hol milyen árban kötnek biztosítást? Tavaly a legolcsóbb és a legdrágább között nagyon sok volt a különbség adott szolgáltatás mellett. Tudom sok iroda ragaszkodik ahoz, hogy a saját maga által ajánlott helyen kösd meg, de én köszönöm inkább megoldom magam. Ezt utálom az új autó várárlásakor is: kösd meg azt amit mondunk, és nehéz õket meggyõzni arról, hogy majd én eldöntöm.
# 65
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8511 Üzenet linkje2006-06-12 19:39:29 

Egyetértek. Ne fogadjátok el okvetlenül az utazási iroda biztosítási ajánlatát, akiknél foglaltatok, mert találhatokk széleskörûbb biztosítást, akár olcsóbban is, ha máshol is körülnéztek.
# 66
Zsofka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
178 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8523 Üzenet linkje2006-06-13 07:19:48 

Sziasztok!

Én jövõ héten utazom, ezért a napokban állandóan az internetet bújtam biztosítás miatt.... én a legolcsóbbnak az Uniqa Biztosítót találtam /17 napra 4250 Ft/, utána pár száz forinttal drágább a Magyar Posta Biztosító /4777 Ft/, Winterthur utasbiztosítása is még elfogadható /5100 Ft/, és EUB Rt /5440 Ft/ a többi mind drágább...

# 67
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8536 Üzenet linkje2006-06-13 12:13:12 

Zsofka, azért nem árt azt is összehasonlítani, mit nyújtanak ezért az árért. Hiszen az ember azért köt biztosítást, hogy ha szükség van rá, lehetõleg a legjobb ellátást kapja de legalábbis az alapvetõ szükséges dolgokat ne kelljen drága euróért megvennie..... Van olyan ismerõsöm, aki - igaz síelés közben és Ausztriában - úgy járt, hogy az azonnali mûtéti beavatkozást igénylõ törött lába felett egy napig vitázott a biztosító kinti képviselõje a kórházi orvossal - majd utána a mentõszolgálattal, hogy mi fér bele az összegbe, mit térítenek..... icon_redface.gif Utóbb kiderült, annak a biztosító társaságnak az ottani kórházzal szemben már olyan tartozása állt fenn, hogy azért nem vállalták a mûtétet. Az orvos vízágyas mentõt és orvosi kíséretet írt elõ a hazaszállításhoz, erre küldtek egy fapadost orvos nélkül. Mire hazaértek a beteggel, két napig azért nem tudták mûteni, mert komoly gyulladás alakult ki útközben. Ez egy horrortörténet, de hidd el, megesett!! Mi még nem kötöttük meg a biztosítást, most nézzük, hol, milyen kondíciókkal mennyiért vállalják. És azt sem árt tudni, ott, Görögországban kinek van kirendeltsége és elfogadott kapcsolatrendszere. Már ha ilyet meg lehet tudni valahol. A hét végén utazunk, megírom majd a mi biztosításunk paramétereit.
# 68
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8537 Üzenet linkje2006-06-13 12:27:18 

Szia Rebeka!!
Az utasbiztosítással kapcsolatban az OTP Garancia Biztosítónál van olyan lehetõség, ha bankkártyával rendelkezel 10%, illetve ha a férjednek is van neki is 10% gyereknek 3-l4 éves korig 50% kedvezményt nyújt az egyszeri utra szóló biztosítása. Napi 360.-Ft minusz kedvezmények. Szerintem egy számolást megér.
Márta

# 69
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8538 Üzenet linkje2006-06-13 12:31:10 

Én is épp most nézegettem az OTP Garancia Biztosítót, elég barátságosak az árai.
3 éves kor alatti gyereknek pedig ingyenes a biztosítás.
Így összesen 18000 Ft-ot számoltam ki hármunknak a 25 napra.

https://www.otpbank.hu/garanci.....0314123550

# 70
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8575 Üzenet linkje2006-06-13 19:09:26 

Köszi a tippeket, megnéztem. Nekem 4 fõre kell számolnom, és bár a kicsi kivételével mindenkinek van az OTP-nél bankkártyája, úgy tünik a Posta nekünk jobb lesz azonos feltételek mellett. De Jox esetében a kicsi miatt jobb a Garancia.
Hogy más is számolhasson itt a Posta linkje:
https://www.mpb.hu/dijsz/utasor.html
Azért mindkét helyen kiszámoltatom a lányokkal a dolgot és majd döntök az eredmény tükrében.
Nekünk a Posta lapja 16 napra 15,760 Ft-ot dobott ki Optimum csomagra, az OTP-nél ez 20000 körüli összeg.
A héten még nyitott vagyok más ötletekre!

# 71
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8630 Üzenet linkje2006-06-14 08:56:39 

Sziasztok!

Mi most kötöttük meg a biztosításokat. Nekünk casconk az nincs, így most 1 hónapra kötöttünk, és közel 15 ezerbe került.
Az utas biztosítás napi 390 Ft-ba, és ebbe minden benne van, plusz ha a kocsival valami baj van 50% át állják a haza útnak. De a casco is tartalmazza a haza hozatalt.
A másik ez az Allianz biztosító, és a gyerek kezdvezményre azt az információt kaptuk, hogy az 50 % az jelenti, hogy ha baj van a kórházi kezelésnek csak az 50 % térítik. Eddig mi ezzel nem foglalkoztunk, és kötöttük az 50% kedvezményt. Most ez a kedves aktívabb ügyintézõ hívta fel rá a figyelmünket.

Kérdezem, ez tényleg így lehet?? Érdeklõdött már valaki ez ügyben??

Az Allianz Görögországban elfogadott biztosító

# 72
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8697 Üzenet linkje2006-06-14 18:26:29 

Casco 15000-ért??? Most kötöttük át a kötelezõt az új autóra és számoltattunk cascot is, mert eddig nekünk sem volt. Nos 5 ezernél valamennyivel több lett, azért a 15 ezer lényegesen több. Ennyit még a nagy autóra sem fizettünk, amíg volt rajta. icon_confused.gif Milyen extra szolgáltatást kértetek bele?
# 73
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8698 Üzenet linkje2006-06-14 18:28:50 

Most gondolkodtam: lehet hogy összesen fizettetek ennyit. Nos akkor már OK a dolog. icon_lol.gif
# 74
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8702 Üzenet linkje2006-06-14 19:26:37 

Szia Rebi!

Nem tudom drága vagy sem 1 hónapra, de ebbe benne van, hogy ha valami gáz van a kocsival, akkor igyen haza hozzák, illetve, ha 100 ezernél több a kár benne, koccanás, feltörés, akkor azt mind vállalják. Persze lopásra is.

# 75
Tucsi001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8806 Üzenet linkje2006-06-16 07:50:01 

Tegnap kötöttem meg az utazási biztosítást az Uniqua biztosítónál 2 felnõtt és 1 gyerek 10 napra 5250 Ft volt. Itt van szülõi kedvezmény és gyermekkedvezmény is max. 5 gyerekre.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu