Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 601
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Asuto
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34275 Üzenet linkje2007-07-03 08:12:08 

Sziasztok,

elég homályos volt a magyarázat, hogy miért nem tudja az iroda egyszerre hazahozni az utasokat, de az igazság az, hogy végülis örültünk, hogy még egy napot maradhatunk, persze nem számítottam a földrengésre. A visszafelé hozó busz például Sartiból jött üresen, odavitt utasokat.
Azt sem értem, hogy odafelé pont 24 órát utaztunk (nem vártunk egyik határon sem), visszafelé viszont csak 21 óra volt az út, pedig a magyar határon álltunk egy órát. Sajnos egyébként mi is szemtanúi voltunk, hogy a Macedon határon kifelé 5-6 órát álltak a buszok, a sofõreink szerint ilyen torlódások elõfordulhatnak, ez egy lutri.
A River szerintem az ottani viszonyok között jó appartmannak számít, gyönyörû kertje van, egyetlen nagy hibája, hogy a várostól messze van. A Waltos kb egy 10-15 perces séta, útközben 3 market is van. Sajnos a városba a Waltoson keresztül lehet csak eljutni, az még egyszer annyi km, szerintem durván 2,5-3 km lehet a Rivertõl a mólóig. Érdemes használni a vizítaxit, csak az gond, hogy kora reggel még nem jár és van olyan kirándulás ami reggel indul a kikötõbõl.
A Riverben tv az nincs (nekem nem hiányzott) és a légkondi is csak egy ventilátor. A kávéfõzõ az csak zaccos kávé fõzésére alkalmas, ugyanis úgy néz ki, mint egy pici teafõzõ. Mi végül is 13 EUR-ért vettünk egy egyszemélyes kotyogót, mert nem szeretjük a nescafét, a presszó kávé pedig a bárokban 1,5 EUR kb és kicsi adag.
A konyhafelszerés egyébként minimális, de azért szerintem elég. WC papír 1 guriga van, mosógatószer van és törölközõket adnak.
2 lány vezeti a szállót, angolul beszélnek, kedvesek. Nincsenek egész nap ott, csak idõnként.
Majd még írok, ha eszembe jut valami.

# 602
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34277 Üzenet linkje2007-07-03 08:19:16  Válasz a #34218. hsz-ra Előzmény #34218

Szia asuto!

Köszünjük az infókat. Azért az a földrengéses dolog elég durva lehetett. icon_eek.gif
Lehetett érezni, hogy mozog a föld? Nagyon féltetek??
A gyros, mousaka (már ha ettetek), kb. mennyibe kerültek?

# 603
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34278 Üzenet linkje2007-07-03 08:22:26  Válasz a #34275. hsz-ra Előzmény #34275

asuto!

A Sakis stúdiót nem láttad véletlenül?
Képeket hoztál?

Csak én érzem úgy, hogy nem áradozol Pargaról, vagy csak félre értem? icon_lol.gif

# 604
Asuto
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34281 Üzenet linkje2007-07-03 08:51:06  Válasz a #34245. hsz-ra Előzmény #34245

Szia busaianiko, a fakultatív kirándulásokra mi a Paxosra 20-at, a Jón szigetekre 40-et és a Korfura 37-et fizettünk, ebéd egyikben sem volt. Egyébként nagyon szép részkene ment végig a Jón kirándulás, de a szigetekbõl tulajdonképpen csak a kikötõket láttuk, a hajón pedig katasztrofális tömeg volt, tele volt ordítózó, agresszív görögökkel, úgy kitúrtak a helyünkrõl, mint a pinty. A bárban kávét kértem, mire közölték, hogy elfogyott, 5 perc múlva a görög utasok kaptak. Amúgy sorban is a görögöket szolgálták ki elõször, hiába álltak a hátunk mögött. Az olasz, a görög és a szlovák idegenvezetõ egész végig mesélt a szigetekrõl a csoportjuknak, a mi idegenvezetõnk kb 5-ször szólalt meg, az is csak egy mondat volt. Ja és a hajókikötõig 2 és 1/2 órás volt a buszút.
A paxosi az jó kirándulás volt, igazi kalózvitorlásnak látszik a hajó és legénység is laza, jókedvû, fiatal görögökbõl állt (fõleg a kapitány!), ott jól éreztük magunkat.
Én még nem jártam Korfun, ezért oda is elmentünk, szép, tágas volt a hajó és Korfu fõvárosa is tetszett. Sajnos az 5 óra gyorsan elszaladt, de azért egy-két dolgot meg tudtunk nézni és a bazársoron is végigsétáltunk, ott vettük a szuvenírek egy jó részét, mert legalább árulnak görögös dolgokat is.

# 605
Asuto
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34282 Üzenet linkje2007-07-03 09:08:41  Válasz a #34278. hsz-ra Előzmény #34278

Szia Andra, a Sakist láttam, kicsit közelebb van a Waltoshoz, mint a River, kivülrõl láttam csak, jól néz ki. Aszfaltos úton is lehet kimenni a strandra, vagy van egy zegzúgos gyalogösvény is.
Jól érzed, sajnos annyira vártam ezt az utat, hogy a tökéletesre számítottam. A legrosszabb az volt, hogy sokat kellett gyalogolni, itt most ezt arra értem, hogy de. lesétáltunk a strandra, az oda-vissza kb. 2-2,5 km, ez rendben. De utána ha bementünk a városban, akkor ha vizítaxival mentünk-jöttünk, akkor is meg kellett ugyanezt az utat tenni a Waltosig. Motorkerékpárral egyébként ez áthidalható, sokan ezt használják. Vagy kerékpárral közlekednek. A Riverben jó pár kerékpár állt a rendelkezésre.
A másik, ami nem tetszett, az a Jón szigetek kirándulás volt, ezt már leírtam, de ez is olyan, hogy nem minden úton száll be 200 görög nyugdíjas.
Az idegenvezetõt sokkal agilisabbnak képzeltem, más ez, amikor tudom, hogy magamra vagyok utalva.
Még jó, hogy valamit beszélek angolul, mert bizonyos helyzetekben szükség volt rá.
Az egész útat nekem nyomasztóvá tette a földrengést, ez már titeket nem fog érinteni. Ez volt az utolsó benyomásunk és ezért ez erõsebbnek tûnik az elõzõ szép napoknál. Ez majd változik pár nap múlva.
Összességében ez egy jó út, egy-két kellemetlenség, azt gondolom, hogy ennyi pénzért még belefér.

# 606
Asuto
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34285 Üzenet linkje2007-07-03 09:20:08  Válasz a #34277. hsz-ra Előzmény #34277

Ettem mindenfélét, gyros szendvics 2,5EUR, tányéron kb. 6EUR, a mousaka 6-7EUR, nekem a lefinomabb kaja, amit ettem a stifado volt, ez olyan, mint nálunk a birkapörkölt, csak máluk inkább bárányból van, színhús és a pörköltben gyöngyhagyma van, friss kenyeret adnak hozzá.
A földrengésrõl: igen, kétszer meglódult az egész épület, poharak leestek (a parton lévõ bárokban számos pohár tört szét). Összesen 9 rengés volt, ebbõl két nagyobb, a másodiknál kimenekült mindenki az épületbõl, egész nap lehetett érezni, hogy a talpunk alatt morajlik a föld. Én bevallom nagyon féltem, a velünk lévõ egyik család meg a 6 éves kislányuként rettegtek.

# 607
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34286 Üzenet linkje2007-07-03 10:10:04  Re:

Kedves asuto!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos infókat.
Sajnálom, hogy a földrengés megkeserítette az utatokat, biztosan én is nagyon féltem volna! Nem biztos, hogy minket nem fog érinteni, mert földrengés bármikor lehet. Azért remélem megússzuk, mert nem hiányozna egy ilyen élmény!!!
A Jón szigeteki kirándulás ezek szerint iroda által szervezett fakultatív volt, nem maszek kirándulás?
Nekünk annak idején Sartin a Blue Lagoon kirándulás volt csalódás, ott nekem is több negatív tapasztalatom volt, mint jó, de ez szerintem erõsen társaság függõ is. Szerencse kérdése, hogy milyen társaságot fogunk ki.

Még a Sakisra visszatérve. Messze van a városközponttól?
És mindenképp le kell menni a Valtosra, hogy bejussunk este a központba?
Úgy látom az árak tényleg drágábbak egy kicsit, mint máshol.
Sok túrista volt Pargan? Van élet esténként a városban? Nem feltétlenül discora gondolok, az nem érdekel, csak nézelõdnivalóra, éttermekre, ilyesmikre.

# 608
Asuto
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34296 Üzenet linkje2007-07-03 11:54:53  Válasz a #34286. hsz-ra Előzmény #34286

Kedves Andra!

A Sakis is messze van sajnos a vároközponttól, tudomásom szerint gyalogosan csak a Waltosnál lehet keresztül menni, a szerpentines autóút, amin az autók járnak, az még sokkal hosszabb, egyszer végigmentünk azon is, azt hittem soha nem érünk a végére. De vigasztaljon a tudat, hogy a legszebb strand vár, ami viszont közel lesz. A városban késõ éjszakáig van élet, bár éjfél utánról nem tudok nyilatkozni, 10-11 között mi mindig hazaindultunk. Egyébként a kivilágítás tökéletes, a legkisebb szakaszokon is van világítás, nekünk még az olajfaligetben is volt. Rengeteg étterem van, a discót nem láttam, de állítólag van az is. Több sétálóutca is van bazárokkal, ráadásul gyönyörû a várból a kilátás, oda is érdemes esete felsétálni.

# 609
Tbettii
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34310 Üzenet linkje2007-07-03 13:17:59 

Szia asuto!

Tudom, h nem ott szálltatok meg, de a Vagiáról tudsz valami infót írni?
Mit hallottál róla? Ericsikéék ott voltak.
Mi hétfõn indulunk és pár hasznos infó jól jönne.

Remélem, h feldolgozva a földrengés miatti sokkot, késõbb szép emlék lesz Nektek Parga.

Üdv,

tbettii

# 610
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34313 Üzenet linkje2007-07-03 14:00:54  Re:

Kedves asuto!

Ettõl féltem. Sejtettem, hogy messze leszünk a központtól, azt hiszem akkor gyalogolhatunk esténként.
Még szerencse, hogy az út ki lesz világítva, este az nem hátrány.
A többi strandot megnéztétek? Azok szépek?
A strandon van zuhany és wc?
Mikor értetek haza?
Remélem nem megyek az agyadra a kérdéseimmel. icon_lol.gif

# 611
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34362 Üzenet linkje2007-07-03 19:35:06  Válasz a #34272. hsz-ra Előzmény #34272

Urbia, köszi elõre is az infókat! Furcsállom, hogy még nem kaptatok semmit az irodától, mert az van a szerzõdésben,hogy két héttel indulás elõtt már kapunk valami turistainfót vagy hasonlót!
Ti is egyénileg mentek, igaz? Akkor pedig hasznos lenne valami kis tájékoztató füzet, hogy Pargán kit, és hol keressetek! Jó, hogy ezt mondtad, mert akkor én jóval elõbb elkezdem majd õket zaklatni.!!
Jó utat nektek, és kellemes élményeket!! Gondolok majd rátok!! Hozz sok fotót a Sirenrõl!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 612
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34363 Üzenet linkje2007-07-03 19:38:02  Válasz a #34296. hsz-ra Előzmény #34296

Asuto! Köszi szépen az infókat! Nagyon sajnálom,hogy ennyi negatív élményed lett. Sajnos én is szoktam így járni, hogy valamit nagyon várok, és ahhoz képest csalódottnak érzem magam. Persze a természeti katasztrófákról nem tehet senki, és ezt senki nem is kalkulálja be. Remélem nekünk már nem lesz ilyen "élményben" részünk! Én legalábbis szivesen kihagyom!

Elég drágák a fakultatívok, sajnos! De ha a szigettúra ilyen, ahogy leírtad, akkor lehet, hogy mi kihagyjuk! Úgyis rengeteg kirándulást terveztünk be autóval.
Írtad, hogy az autóút kanyargós és hosszú, de akkor autóval be lehet menni egész a városig? Mert akkor az nekünk könnyebbség lenne esténként. Még egyszer köszi a sok mindent, amirõl írtál, remélem fotókat is láthatunk majd a nyaralásodról?! icon_biggrin.gif

# 613
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34446 Üzenet linkje2007-07-04 12:04:25 

Sziasztok! Most van egy kis idõm egy rövid beszámolóra. Kezdem a rosszal. Szerintem az utazási iroda nincs a helyzet magaslatán./A haza utazás napján 10 óráig kell elhagyni az apartmant a vagiánál biztsítanak fürdõt wct, de volt olyan aparman/Tamusi/ahol kirakták õket az utcára és 20euroért kaptakvégül egy szobát a csomagoknak fürdõt wct ez durva./ A szervezés elég gyenge az idegenvezetõvel eggyütt. Az apartmannal mi megvoltunk elégedve tipikus görög apartman. Ami szerintem jó benne, hogy nincs messze a partól és jó kiinduló pont mineggyik stranhoz. Hát szerintem parga nagyon szép nem csalódtam benne. A tenger is klassz volt jól lehetett búvárkodni. Mi vittünk felfujhatós kajakot azzal barangoltuk be az összes srtandot. Jó volt így nem voltunk rászorulva a vizi taxira oda mentünk ahová akartunk. Mi kirándulásra nem mentünk de nem is bánom akik voltak senkinek nem tetszett/ a szervezés miatt/. Így mi magunk szerveztünk kirándulásokat. Átmentünk gyalog a linkols strandra ahová az olajfa ligeten keresztûl lehet eljutni nagyon klassz és szép az út. Vissza fele jöttünk vizitaxival ez egy jó kis túra volt. Hát a 10 nap kevés volt ahhoz , hogy motorozni is elmenjünk amikor eljöttünk akkor lehetett volna már menni. Röviden ennyi.
# 614
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34449 Üzenet linkje2007-07-04 12:08:40  Válasz a #34362. hsz-ra Előzmény #34362

Sziasztok ! Az utazási irodától ne számítsatok nagy segítségre még abusz sofõrök sem tudták ,hogy hová kell menni. Még jó , hogy én nyomtattam ki térképet az alapján találtunk oda. A szerpentines rész nagyon durva arra készüljetek.
# 615
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34454 Üzenet linkje2007-07-04 12:26:58  Válasz a #34449. hsz-ra Előzmény #34449

Ericsike! A Pargára vezetõ szerpentines útról írtál? Meddig van kész az autópálya? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy már majdnem végig lehet menni rajta, csak még építik! Ez nem igaz?
Félek tõle nagyon, mert mikor Korfura mentünk busszal is teljesen kész voltam a hegyeken átvezetõ úttól! Remélem most autóval könnyebb lesz azért!? A Siren Villa felé nem jártál véletlenül? icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu