Szia Csutek!
Szozopol hangulatos kis hely, de csak az óvárosi rész; kezd a sok új építkezés miatt elterülni (megnéztem ezt is két éve...). Ha bent laksz a jó strand van messze, ha kint, akkor az óváros... Hát itt talán csak a Ropotamo folyón való csónakázás érdekesség, de az sem a szomszédban van. A két hetet sokallom... Mi annak idején csak csak úgy bírtuk ki két hétig, hogy ott voltak a haverok, a kicsi gyerekek, délelõtt strand, ebédre gyümölcs, vásárlás, közös fõzõcske + aperitiv, kaja, dumcsi, este házibuli a házigazdáékkal együtt... Azért ezt nézd meg: http://www.sozopol.com/
Köszi H.apci!
Mi is barátokkal mennénk (4 család). Valamiért az elsõ perctõl viszolygok az ötlettõl. De mivel már két éve napirenden van, muszály gondolkoznom rajta. Szerintem a férjecskémet is csak a gyermekkor emlékei húzzák vissza. Ráadásul mi olyan jövõs-menõs család vagyunk. Ha két nap alatt elfogy a látnivaló, 12 nap alatt hülyét kapunk, bármilyen jó is a társaság.
Sajnos nem lehet megnyitni a bory-vár honlapot, "error404". Mégis merre van Fehérváron, légyszi írjátok meg. Nagyon jók a képek róla, elég sokat járunk arra,szívesen megnézném.
Mi tavaly voltunk Gyulán hosszú hétvégén, nagyon aranyos kis város, és szép a vár, érdemes elmenni.
Sajnos nem tudom, mikor lesznek a várnapok, rákerestem, de nem találtam semmit. De mindenképpen érdemes megnézni a várat.
Nyitva:
- szeptember 1. - június 14 között
hétfõ kivételével naponta 9-17 óráig
- június 15. - augusztus 31 között
hétfõ kivételével naponta 9-19 óráig
Nem tudom pontosan mire is gondoltok várnapok címén, várjátékok úgy tudom nincsennek Gyulán. De tudom ez ügyben ajánlani Diósgyõrt és Visegrádot, minden évben elviszünk pár osztályt, nagyon élvezik, élvezzük.
De ha a gyulai rendezvények érdekelnek valakit az itt: https://gvopappser.gyulakozkin.....ema=PORTAL
Örömmel ajánlom figyelmedbe kedvenc városom várát. a Diósgyõri várban nagyon komoly " Várjáték-élet " folyik,szinte egész évben.Nemcsak hazabeszélek,elfogoltságomtól függetlenül is tudom ajánlani,mert voltam többször a Visegrádi várjátékokon is.Nyugodt szivvel mondhatom,hogy a diósgyõri semmivel sem marad el mögötte.Változatos és jó programok vannak,egy fõprogram és hozzá a kisérõ forgatag,középkori környezetet képzelj el,ruházatban,éátelekben,berendezésben/pl.szinitanodások elvegyülve a forgatagban,mondjuk cigány jósnõnek öltözve elkapják a kezedet és egy szép deli lovag eljövetelét jósolja meg persze hosszasan és korabeli kifejezéseket használva.kikapós asszonyka bujkál a tömegben,bárgyú ura keresi,a szeretõje meg bujtatja.A jelenethez meg kérik a nép segitségét.../
Május 25-én Apródok cs elekedetei cimmel gyereknapi várjátékok lesznek,de egész évbnen él a vár...
május 30 Borsodi fonó/ez nemzetözi folklófesztivál/
juni 23. Örömvölgy/lovasbemutató kézmüves udvar Nox koncert!
juli 28.Arany nyil történelmi ijászverseny /ijjal löni egyébként minden rendezvényen lehet/
az augusztus a legjobb11-12 Középkori forgatag Lovagi játékok Nagy Lajos király udvarában /ezekre mindig eljön Kassai Lajos -világbajnok hagyományõrzõ lovasijász,õrült dolgokat csinál lovaglás közban és a Csallóközi lovascsoport/
18-20 Diósgyõri vigasságok-középkori vacsoraest fáklyaláng mellett lángoló kardról eszik a húst,de ezen még newm voltan,csak hallottam...
Gyakorlatilag Miskolc nincs tõlünk messze, ha valaki vonattal menne ( az új árak nem riasztják el ettõl) nagyon jó a közlekedés a várhoz. Gyakorlatilag a villamos az állomástól indul és a vártól pár perc sétára rak le. Nagyon profik a szervezõk és a rendezvények is, az árak meg eddig barátságosak voltak. Hasonlókat tudok mondani Visegrádról is, de oda nekünk körülményesebb eljutni fõleg egy rakás gyerkõccel.
Nos rám nem lehet mondani, hogy elfogult lennék, de jószívvel merem ajánlani bárkinek.
Köszi Miskolciutas! Ez lett volna a második vár-kérdésem!! Gondolatolvasó vagy! Tavaly voltunk egy ilyen várjátékon nyár végén. Nagyon ,nagyon jó volt!! Volt lovas íjász bemutató is ami a gyerekeknek nagyon tetszett. Hangulatos és nagyon jól szervezett volt az egész rendezvény egy igazi élmény volt a felnõttek és a gyerekek számára egyaránt!
Állítólag vár-színház is szokott lenni. Te mit tudsz errõl? Az is nagyon érdekelne milyen darabokat szoktak bemutatni és mikor van ez pontosan?
Segíts ha tudsz légyszi! Nagyon köszönöm az infókat!