Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 571
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26603 Üzenet linkje2007-05-02 13:51:21 

Bory Jenõ, építész és szobrász magánvára:

Megér egy egynapos kiruccanást. Itt megtalálható az útleírás is, mert éppenséggel nem könnyû odatalálni. Egy székesfehérvári kirándulással egybekötve éri meg. Gyerekek meg tutira nagyon élvezik.
https://galeria.organic.hu/2003_03/boryvar/

# 572
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26608 Üzenet linkje2007-05-02 14:46:32  Válasz a #26603. hsz-ra Előzmény #26603

Szia Andi!
Nem tudom miért, de nekem nem sikerül már jó ideje képeket felrakni. Lehet, hogy velem van a baj? icon_cry.gif
Az "Img" ikonnál kell?

Szerintem is megér egy 1 napos kirándulást. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 573
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26614 Üzenet linkje2007-05-02 16:11:24 

Szó, ami szó amikor Korfun voltam, azt hittem az ottani árakat nem lehet már überelni.
De Londonnak bõven sikerült. A közlekedés, ami nagyon húzos.
Egy db. metró jegy: 4 font!!!!! icon_eek.gif
Persze mi 3 napos bérletet vettünk, de utolsó nap kénytelenek voltunk kifizetni a vonaljegyet.
Az üdítõkrõl és a kajáról pedig jobb nem is beszélni. A belvárosban minden legalább 2*áron van. Például egy üditõ 1,5 font.

Végre voltam már egy STARBUCK-s kávéházban is. Ahol megihattam a kis kávém 1,2 fontért. icon_eek.gif
A londoniakat nem nagyon zavarta az ár, mivel hatalmas tejes kávés poharakkal sétálgattak az utcán, ami az espresso 2 v. akár 3* is lehet. icon_eek.gif

# 574
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26621 Üzenet linkje2007-05-02 17:24:52 

Helló Estella!

Hát nem épp a mi pénztárcánkhoz való árak! icon_eek.gif Valószínüleg õk nem a magyar fizetések összegébõl gazdálkodnak. icon_confused.gif

# 575
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26622 Üzenet linkje2007-05-02 18:00:08 

Juhi, igen az img-gombbal lehet, de csak az internetrõl belinkelni és saját képet nem lehet beszúrni....
# 576
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26659 Üzenet linkje2007-05-03 09:52:15  Válasz a #26614. hsz-ra Előzmény #26614

Sziasztok! Szia Estella!!

Látom ti is sikeresen hazaértetek!!! icon_lol.gif

Sajnos tegnap nekünk is ott kellett hagyni Rómát!!! Egyszerûen pazar volt, és melegebb mint itthon. Jelenleg még nagyon fáradt vagyok, mert minden nap reggelttõl estig mentünk. Hétfõn megnéztük a tengert is, nem bírtam megállni, hogy ne menjek bele, isteni volt!!! icon_lol.gif icon_lol.gif

# 577
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26663 Üzenet linkje2007-05-03 11:04:18  Válasz a #26622. hsz-ra Előzmény #26622

Köszi Andi!
Akkor ezért nem sikerült.

# 578
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26664 Üzenet linkje2007-05-03 11:07:12  Válasz a #26659. hsz-ra Előzmény #26659

SZia Kriszta35!
Látom "sajnos" haza értetek. Biztos szívesen maradtatok volna még pár napot.
Lehet, hogy fárasztó volt, de biztos nagyon sok szépet láttatok.

# 579
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26683 Üzenet linkje2007-05-03 13:42:57 

Szia Kriszta!

Majd ha kipihizted magad, azért számolj be nekünk légyszi, hogy milyen volt, miket néztetek be, hogyan osztottátok be ezt a pár napot. ....

# 580
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26728 Üzenet linkje2007-05-03 19:21:37 

Szia Kriszta!

Örülök, hogy tetszett Róma icon_biggrin.gif
Reménykedtem, hogy tetszeni fog nektek is, mert nekem nagyon a szívemhez nõtt 3 nap alatt icon_biggrin.gif
Elhiszem, hogy fáradt vagy/vagytok, annyi sok szépség van ott, hogy egy 1 hónap is kevés felfedezni.
Én is még pihenem Londont, az elmúlt napok rohanással teltek, meg fénymásolással, mert lassan startol a vizsgaidõszak icon_evil.gif

Nagyon várom a hosszabb beszámolód. Nagyon ügyesek voltatok, hogy a tengert is sikerült besuvasztani a programba!!!

# 581
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26748 Üzenet linkje2007-05-03 21:53:20 

Juhi, te honnan vettél tudomást a Bory Jenõ vár létezésérõl? Mert ezt nagyon kevés ember ismerni. Én sem tudtam volna meg sosem, hogy van ilyen, ha nem tanultunk volna róla országismeretbõl az id.vez. suliban. Érdekelne.
# 582
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26757 Üzenet linkje2007-05-04 08:10:15  Válasz a #26748. hsz-ra Előzmény #26748

Sziasztok!

Igen nagyon tetszett Róma, gyönyörû város, fõként a sok ókori rom miatt nekem. A kötelezõ látványosságokon túl megnéztük még mi az Ostia Anticát is, és ezmiatt voltunk a tengerparton is 1 órát. Sajnos ebbe a 3 napba egy múzeum se fért bele, amit nagyon sajnálok, de majd legközelebb. Valcsikának is igaza lett, mert hétfõn délelõtt esett. A Vatikánnál kigyózó sorok, és mivel dézsából öntötték ránk az égi áldást, így mi be se álltunk a sorba, csak a teret néztük meg. Ráadásul még nagy szerencse is érni fog bennünket, mert a sirály szószerint lefosott bennünket. icon_lol.gif icon_lol.gif Még jó, hogy esernyõ alatt voltunk. icon_lol.gif TEgnap a húgiék 3 perc alatt be tudtak menni a Bazilikába, így képem azért lesz róla. Ami múzeumot néztünk az a Victor Emánuelbe volt, annyit sikerült látni. Néhány csalódás azért ért, pl. a circus maximus, azt hittem ott némi rom maradt, de csak a füves rész árulkodik a nagy aréna létezésérõl.
A Piazza navona pedig a Concord tér után, pici kis térnek tûnt, persze a maga nemébe páratlan és a környéke csodálatos. A kis zegzúgos utcácskák, a pizzázóikkal nagyon édes, és romantikus, és nem drága.
Szóval az ókori kõveket jól megfogdostam, és feltöltödtem tõle. Ráadásul Ferrárikat is láttam, sajna a gép pont el volt rakva, bomba jó volt. icon_lol.gif
A szállásunk is csodálatos volt, Róma "rózsadomján" voltunk, igazi mediterrán erkéllyel. icon_lol.gif
A tenger pedig már nem volt olyan hideg, sokan fürödtem benne, én csak térdik gázoltam benne. A homok itt is fekete ha vízes, nem olyan mint Görögországba. Ja Görögország, sok buszon van a reklámjuk, és újságba is.
Sajna a római tömegközlekedés nem túl jó. Metróval amit mi megakartunk nézni, sajna a többség nem elérhetõ, sõt még busszal sem, így sokat kellett gyalogoéni, és bizony már ebbe a melegbe is tikkasztó volt. De összegezve nagyon nagyon megérte a fáradság. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 583
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26770 Üzenet linkje2007-05-04 09:28:45 

vojandi írta:
Juhi, te honnan vettél tudomást a Bory Jenõ vár létezésérõl? Mert ezt nagyon kevés ember ismerni. Én sem tudtam volna meg sosem, hogy van ilyen, ha nem tanultunk volna róla országismeretbõl az id.vez. suliban. Érdekelne.

Szia Andi!
Édesanyám volt, kb. 4éve egy termék bemutatós buszos kiránduláson, és õ mesélt nekem nagyon sok szépet róla. Már gondoltam rá, hogy saját szervezésben (vonat + busz), elmegyek, de most megint dobtak be ilyen bemutatós kirándulásra meghívót, ezért tudtam elmenni. Sajnos a délelõtt a termékbemutatóval telik el, de annyi idõ azért volt, hogy én is teljesem beleszeressek ebbe a szép és gyönyörû várba.
Ezeket, a kirándulásokat fõleg hétköznapra rakják, tehát nem tudok menni, meg a bemutatókat sem szeretem, de most pont 30-ra esett, amit ledolgoztunk már, illetve kedvcsinálónak nem volt rossz, mert 1 000 forintért vittek el, oda-vissza, + belépõ, saját szervezésben vonat és a busz 3 x ennyi lett volna.

# 584
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26782 Üzenet linkje2007-05-04 12:06:36 

Kedves Kriszta!

Én London után visszasírom a római tömegközlekedést icon_biggrin.gif
Hiába van 10 vagy nem tudom hány metró hálózat, egyszerûen átláthatatlan és fárasztó, mivel olyan csomópontok vannak, hogy a józan ember tudatát elég erõteljesen meghaladja.
Volt olyan, hogy egy metró állámosán belül 6*kellett mozgó lépcsõznünk icon_eek.gif
Így elsõ-két nap az idõnk nagy részét a föld alatt töltöttük, mint a vakondok, de besokalltunk és buszra váltottunk, hogy valamit lássunk is a városból icon_cool.gif
Mivel Londonban a belvárosban 1-1 sávos útak vannak a buszos közlekedés is szintén katasztrófa, ugyanis majdnem mindig dugóba keveredsz. Mi inkább ezt választottuk, a vakondkodás helyett icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 585
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26786 Üzenet linkje2007-05-04 12:45:43 

Szia Kriszta!
Látom (érzem) még tele vagy a besoppantott mediterrán energiával icon_smile.gif
Mi is csak 3 napot voltunk Rómában, de nekünk sikerült többet megnézni, mint nektek. Viszont mi csak a városig mentünk be autóval a kempingbõl, aztán egész nap gyalogoltunk július kézepei 40 fokos hõségben. Ott vettem elõször olyan õdítõt (mert csak olyat lehetett kapni), ami teljese egészében jéggé volt fagyasztva. Jó idegesítõ dolog, mert ha szomjas az ember, akkor jó sokat kell várnia, míg felolvad a jégbõl egy korty. Szóval, mi mentünk egy napon vagy 20-25 km-et gyalog, és minden este kimentünk autóval Ostiára. Ott vulkanikus homok van és a vízben is van egy csomó kõtörmelék, amik jó élesek, ott majdnem levágtam a kislábujjam, hogy az szinte csak egy koloncként ficegett a lábamon. Aztán nagyon kellemes volt még egy hétig ilyen lábban mászkálni. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 38 39 40 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu