Andra: a Waltoson számos helyen van zuhany (ingyenes) és WC-t is láttam. A Krionerin is van, úgy hallottam. A Lichnosra mi nem mentünk el, az tõlünk nagyon távol volt.
busaianiko: igen autóval minden szállásról be lehet jutni a városba, ha egyszer megteszitek, akkor el sem tévedhettek. De talán a motor az még jobb, mert elég keskenyek az utak és sokszor kerülgetni kell a turistákat is.
Mindenkinek: lehet, hogy már írtam, de a visszafelé utunk sokkal rövidebb volt és rutinosabbak voltak a sofõrök. Többször álltunk meg, kulturált helyen állt meg a busz, szerpentin sem volt annyi, más volt az útvonal. Odafelé pont kifogtuk, nem ismerték a sofõrök az útvonalat, de ennek ellenére szerintem õk is biztonságosan vezettek.
Szia ericsike!
Azt azért nem értem, hogy nem elõször utaztat az Aeolus Pargara, akkor hogy tudnak még mindig szerencsétlenkedni?
Azt hiszem, hogy a kirándulásokat ezek fényében én is kihagyom, inkább görög hajóra fizetek be Paxos és Antipaxosra. Ha az idegenvezetõ úgy se tud semmit, akkor olyan mindegy, ha egy görög hajóra szállok fel olcsóbban.
Mindegyik strandot bejártátok? Melyik a legszebb?
Azért örülök, hogy maga Parga nem okozott csalódást!!!
Asuto! Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam,hogy akkor létezik nem annyira szerpentines út is! Én is így hallottam, úgyhogy nem tudom tényleg mit csináltak azok a sofõrök?!
Én sem gondolom,hogy azért mindenhová autóval mennénk, de néha fáradtan biztos jól jön majd, hogy nem kell gyalogolni. Sok szép fotót hoztál?
A D.Zeus irodával már sokszor utaztunk G.országba, probléma mentesen, ök nagyon profik.Sajnálom, hogy Pargára nincs szervezésük.Mi szept.-ben indulunk,talán addigra a sofõröknek és az idegenvezetõnek is tapasztalata, gyakorlata lesz a mi javunkra.Csak a szépre emlékezz!
köszönöm, hogy érdeklõdtök, már lenyugodtam. Lassan már örülök is, hogy "túlélõtúrán" vettem részt, mindenki azt kérdi a baráti társaságomból, hogy milyen volt a földrengés. Végül is nem mindenkinek jut ilyen élmény!
Sajnos a buszsofõrök nevét nem tudom, odafelé nem Aeolus busszal mentünk (globtour volt a ráírva) és ha jól emlékszem László Zsigmond és György, így mutatkoztak be. Visszafelé Aeolus buszo volt, de nem mutatkoztak be a sofõrök. Egyébként az iroda nem szerencsétlenkedik, hanem ügyeskedik, hogy hol tud spórolni, ezért vannak az átszervezések. A mi sofõreink például Sartiról jöttek értünk, ez már nem szabályos, mert nem vették ki a kötelezõ pihenõidõt 24 óra után. Az a helyzet, hogy különben nem tudnának ilyen olcsón utaztatni.
Képeket persze készítettem, de az a helyzet, hogy nem nagyon tudtam olyan képet készíteni, amelyhez hasonló még nincs fenn a neten, ráadásul nem is próbáltam még hogy kell feltenni képet.
[/img]
Köszi asuto Csak azért érdeklödöm mert tavaly mi nagyon jó fej idegenvezetövel találkoztunk pargán és csodálkoztam hogy ti nem voltatok megelégedve.De irod hogy hölgy az ilettö akkor ugylátszik Atillát elhelyezték.
Szia Anikó!
Képzeld megkaptuk tegnap a papírokat, az utazási irodából. Az örömöm abban a pillanatban elszállt, ahogy kinyitottam a borítékot. Olyan térképet kaptam, hogy ezen csak úgy tudunk elmenni ha lerakom a földre. Nem hittem a szememnek egy kézzel rajzolt valami, komolyan a 6 éves fiam jobban lerajzolta volna. Lerajzolták a központi részt kivezetõ út jobbra balra, part, sziget, és egy szép sárga busz, mely jelzi hol a buszmegálló. Állati. Fontos tudnivalók között felsorolták a magyarországi segélyhívó számokat, ennek sok jelentõsége lesz majd a görögöknél. Leírták az útvonalat, na hát Görögországnál ennyi van: részletes leírás az Aeolus u.i. árlistájának 6.oldalán. Hát köszke. Ja és jó tanácsok milyen gyógyszert vigyünk, de hogy hol a szállás, kit kell keresni, merre menjünk, ki igazít útba? Semmi. Eddig nem volt semmi bajom, hát most az alacsony vérnyomásom rendbe is jött. Úgyhogy járhatok utána.
Szerintem bármelyik utazási irodával mész, egyik sincs a helyzet magaslatán. Mi tavaly a korábban emlegetett dias zeussal mentünk, hát olyan balfék volt az ottani idegenvezetõ (a helyi Nei Poriban), hogy otthagyott minket a busz, elfelejtettek értünk jönni... És még csak nem is tudta a sofõrök telefonszámát. Senkit nem tudott utolérni. 8 órát várakoztunk egy kedves kis udvaron. Aztán visszafordult késõbb a busz az összes utasával együtt 4 otthagyott emberért. Közben persze megismertünk egy másik családot, az idegenvezetõt, végül is nem mondom, hogy mulattunk, de nem az az élmény maradt meg, hogy szörnyû volt. Mert csodás egy hetet töltöttünk ott. A szervezésen meg már csak röhögtünk. Volt olyan is, hogy elmegyünk diszkóba. Azt ígérte, hogy kocsival elvisznek minket. Hát a kocsi nem jött. Vagy egy órát vártunk, aztán az idegenvezetõ odakerekezett bicóval, azt se tudta biztosan, hogy hol lakunk, véletlenül találkoztunk össze. Kiderült, hogy egészen máshol vár minket az autó. Odamentünk. Ott sem volt senki. Aztán jött kocsi, és szintén csodás éjszaka lett belõle. Szóval végül is nézõpont kérdése.
Persze, sok dühítõ dolog adódhat, de visszaemlékezve úgyis csak émény marad! Meg legalább lehet mit elmesélni röhögve a barátoknak...
Szóval remélem, majd bennetek is mesés álomként marad meg ez az út...
Amúgy mi is nagyon várjuk már. 13 nap!
Mi is a Villa Vagiába megyünk.
Nem írnál még róla? Mert olyan nagyon kevés infó volt eddig. Se fénykép, se hír, hogy merre van. Az megnyugtatott, hogy írtad, nem volt vele semmi gond.
Urbia! Hát meglepõdtem kicsit, de már nagyon semmin sem lassan, ahogy olvasom a hozzászólásokat minden fórumon.
Én igyekszem minden infót egyedül összeszedni, mert az a biztos, de azért erre az infós csomagra, amirõl írnak az oldalon, én is számítottam, de akkor úgy látszik hiába!
Térképeket már innen szedtem le, majd igyekszem kinyomtatni õket!
Remélem neked is sikerül hasznos dolgokat találni, én egyébként bevallom rád is nagyon számítok, a Te infóidra, ha visszaértél, hiszen Te ugyanúgy mész és ugyanoda, ahová mi! tudom, hogy ez téged nem vigasztal, de remélem semmi gondotok nem lesz, és csak a szép emlékek maradnak majd!