Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 616
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vadevezõs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
373 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13150 Üzenet linkje2006-08-01 19:01:52 

Igazad van én is nemrég jöttem haza de már a jövõ évre készülök,mert idén már sajna én sem jutok ki.Imádom a görög kajákat,3 kiló plusszal jöttem haza,most dolgozom az eltüntetésén.A kedvencem a muszaka meg a tszamboli imádom persze jöhetnek a tenger gyümölcsei is csak görög legyen.szió Ági. icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif
# 617
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13159 Üzenet linkje2006-08-01 19:53:05 

Gyros öntet:
0,5 l joghurt
kávéskanál só
csipet majoranna
darált fokhagyma (2 gerezd)
1,5 dl víz

Én nem mindig ezekkel az arányokkal csinálom. És ha nincsen joghurt szerintem jó bele a tejföl is.
Ezt a receptet egyébként egy gyros készítõ mondta.

# 618
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13198 Üzenet linkje2006-08-02 07:10:17 

Köszi Linda ! Ki fogom próbálni. icon_biggrin.gif
# 619
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13200 Üzenet linkje2006-08-02 07:15:38 

Én eddig mindig tzatzikivel kaptam a gyrost, errõl nem is hallottam, hogy van gyros öntet! icon_eek.gif Még itthon is.

Ez nem véletlenül magyar specialitás??? icon_lol.gif

# 620
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ildi74
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13207 Üzenet linkje2006-08-02 09:09:10 

Én itthon még sose találtam ubit az öntetbe...
# 621
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13208 Üzenet linkje2006-08-02 09:16:12 

Gondolom azért mert az "magyaros" gyros volt. Itthon nem igen találni olyan kemény joghurtot mint kint, eléggé vizesek. Nos ha ebbe még uborkát is teszek eléggé folyós lesz. Legalábbis nekem, de más is erre panaszkodik. Én kinn jobb szerettem fetás krémmel, de Parálián, a templomtól nem messze 2 euroért olyan öntetet választottál bele amit csak akartál.
Igazából nem értem, hogy miért nem lehet itthon is kapni azokat a jó kemény joghurtokat. Olyan nagy a választék, miért pont ezek hiányoznak? Nekem naturon is jobban bejönnek, de salátának határozottan jobbak. Vagy csak én nem találtam még rájuk?

# 622
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13210 Üzenet linkje2006-08-02 09:53:54 

Ti is megtudjátok csinálni a sûrü johurtot.
Bele öntitek egy sûrü szövésü ruhába(pl. tetra pelus) és fellógatjátok 1-2 órára. A savó szépen kicsöpög.
Ha nincs türelmem a csepegtetéshez, mindig tejfölt használok. icon_redface.gif

# 623
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13235 Üzenet linkje2006-08-02 12:40:09 

Sok féle gírosz öntettel találkoztam már odakint. Tényleg van valami egész kemény krémes, amire én azt tippelem, hogy szétnyomott fetasajt lehet, vagy a mezei tzatziki, de sajnos vannak olyan helyek (volt már szerencsénk többször is hozzá), ahol egyszerûen majonézt tesznek a gíroszba. Hát az abszolút nem passzol hozzá. Nagyon rossz volt vele.
Én, ha itthon gírosz csinálok, készen veszek tzatziki szószt és azt öntöm rá.
Andi

# 624
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13236 Üzenet linkje2006-08-02 12:50:53 

Szia Vojandi!
Hol veszel tzatziki szószt készen? Én még nem láttam.

# 625
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13239 Üzenet linkje2006-08-02 12:59:29 

Hát van több féle is ilyen üvegben a nagy áruházakban itthon (talán Kühne a márka neve), ahol a mustár meg ilyesmik vannak, vannak ilyen salátadresszingek, azok közt van olyan is, ilyen kb. 2 dl-es üvegben, aminek tzatziki a neve. Persze távol van ízben az igazitól, de azért megteszi.
Kint németben sok üzletben lehet kapni rendes tzatzikit is dobozban, azoknak majdnem eredeti ízük van. Egyszer hoztam Kvalcsinak, nagyon ízlett neki icon_smile.gif Az a másik verzióm. Anyu mondta, hogy a Plusz közértben is van valami ilyen dobozos tzatziki, vett is, de az neki nem ízlett.

Andi

# 626
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13240 Üzenet linkje2006-08-02 13:00:24 

De végülis magad által elkészíteni sem macerás, és engem egyáltalán nem zavar, hogy itthon más állaga vana joghurtnak. icon_smile.gif
# 627
Ildi74
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13241 Üzenet linkje2006-08-02 13:37:13 

Itthon is lehet kapni... az auchanban láttam már kész salit is, de nekem az nem jött be, meg a saláta önteteknél is láttam tzatziki öntetet, azt még nem próbáltam...
# 628
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13245 Üzenet linkje2006-08-02 14:18:37 

Szinte minden nagyobb üzletben lehet kapni tzatziki salátaöntetet. Nem akarok reklámozni, de a Kotányinak van egy saliöntetpora, nagyon finom és nem is drága. A port össze kell keverni tejföllel vagy joghurttal és ennyi az egész.
# 629
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13246 Üzenet linkje2006-08-02 14:31:52 

rekuc írta:
Szinte minden nagyobb üzletben lehet kapni tzatziki salátaöntetet. Nem akarok reklámozni, de a Kotányinak van egy saliöntetpora, nagyon finom és nem is drága. A port össze kell keverni tejföllel vagy joghurttal és ennyi az egész.

Szerintem nem jók ezek a porok. Olyan mint a levesporok.Akár mit csinálsz, mindig "mû" íze marad. icon_rolleyes.gif
Nem nagy kunszt összerakni a tzatzikit. Sokkal finomabb ha magad csinálod. Ha nem megy, addig kisérletezhetsz amíg olyan íze nem lesz, mint a görögnek.
A kész salátákról és öntetekrõl csak annyit: a nagyüzemi étel meg sem közelíti azt, amit egy rendes tavernában kapsz. Ha elõször ezeket a mûkajákat kóstolod meg elõször, sok ételt nem kóstolnál meg "eredetiben".

# 630
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13247 Üzenet linkje2006-08-02 14:51:40 

Abban igazad van hogy az eredeti sokkal finomabb de sztem a porok sem rosszak. Pl. ha nincs idõd hogy rendesen elkészítsd akkor jól jön egy por..
Meg azért annyira nincs mû íze! De persze ízlések és pofonok..

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu