Ettõl a képtõl teljesen kész vagyok
A mûkajákról annyit: lehet, hogy megártott az, hogy a családomban 3 szakács is van, és még tudok 2-3 fiatalt aki szintén erre a pályára készült. Lehet, hogy genetikailag van belénk kódolva a szakácskodás, holott én nem annak tanultam. Nagyon szeretek fõzni, oda vagyok a jó ízekért. Valószínü, hogy azért vagyok kicsit igényesebb az ételek terén. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem készül nálam mûkaja. De ez kizárólag akkor lehetséges, ha tényleg csak öt percem van "fõzni". A konyhában töltött idõt nem sajnálom. Az egy klassz hely.
A fõzés igazi alkotó mûvészet.
A tzatziki akár egy hétig is eláll a hûtõben, elõre megcsinálod amikor van rá idõd, aztán a néhány szelet hús tíz perc alatt kisütheted.
Mûkaja ide vagy oda, én szeretem a gyorsan elkészíthetõ ételeket. Irígylem azokat, akiknek kedvenc szinterük a konyha és ott csodákat tudnak hip-hop alkotni. Én is megcsinálok bármit, de ha lehet másra hagyom vagy gyorsan megoldom. De jókat enni azt szeretek. Ha kedvem van hozzá (sajnos ez ritka pillanat) szívesen alkotok, akár görög ízeket is. A nyaralás elõtt ez egyre többször így alakult annyira vágytam már valami görögre. Hoztam haza én is ezt-azt, de már merülõben a készletek. De tudjátok azért nekem mindig hiányzik valami a görög ételekbõl itthon. Rengeteg fûszerünk van ami biztosítja az ízhatást (férjem hobbija a fõzés ), de a hangulat az nem az igazi. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne készítsünk itthon görög ételeket. Dehogynem!!! Csak ott kinn a környezet a finom ételeken még nagyon sokat dob.
Annyira mennék máris vissza, hogy nem is tudom hogyan birom ki jövõ nyárig. Márpedig kénytelen leszek!
De a joghurt lecsepegtetését azért kipróbálom. Én is inkább magam fûszerezem a tzatzikit, a porokat inkább kihagyom. Nagyon hamar megvan és a hozzávalók adagolásánál olyan jó érezni ahogy kialakul a szeretett íz. Hmmm...!
Amikor tzatzikit csinálok, a joghurtot, én mindig a Lidlbe veszem meg. A német joghurt keményebb állagú mint a miénk, és jobb ízûnek is találtam. Tejfölt nem használok hozzá, inkább kevés fetát.
A corában van normális gyros, és ott uszkálnak benne zöld ízék, no meg nálunk, és itt se ismerik a vízes joghurt öntetet.
A mû ételeket mi se kedveljük, nem is szoktam venni, így a por is marad a boltban. Így is annyi minden van az élelmiszerekben elég annyi mû dolgot magunkhoz venni.
Én majorannát és vizet nem teszek bele, a többit pedig ízlés szerint.
Kipróbáltam már kaporral is, a családomnak nagyon ízlett. Igaz kicsit emlékeztet a tökfõzelére, de csak addig, amíg nem kóstolod meg.
Köszi Csutek! Nagyon elgondolkodtató az ajánlatod, csak sajnos a fõnököm furcsán nézne rám, ha azt mondanám: bocsi, inkább nem jövök egy kicsit, utazok. A gyerekeket elengedjük, de a tanárokat nem. Most be kell érnem keleti szomszédainkkal egy rövid látogatás erejéig, aztán nálatok vigasztalódom a Mátyás Királyban, szeptember elején Bogács. Hát nem Görögország sajnos, de ez van. Van nálatok valami jó kis görög étterem? Valamelyik este ott voltunk és olyan Parália hangulata volt a városnak csak a gyrost nem mertem megkóstolni nehogy elmenjem a kedvem. Bár lehet hogy rosszul tettem, mert mivel kedvenc éttermünk zárva volt egy kerthelységben vacsiztunk, de feledhetõ volt.
Most be kell érnem keleti szomszédainkkal egy rövid látogatás erejéig, aztán nálatok vigasztalódom a Mátyás Királyban, szeptember elején Bogács. Hát nem Görögország sajnos, de ez van. Van nálatok valami jó kis görög étterem? Valamelyik este ott voltunk és olyan Parália hangulata volt a városnak csak a gyrost nem mertem megkóstolni nehogy elmenjem a kedvem. Bár lehet hogy rosszul tettem, mert mivel kedvenc éttermünk zárva volt egy kerthelységben vacsiztunk, de feledhetõ volt.
1) Nagyon változatos a programod, nem fogsz unatkozni míg a hasamat süttetem.
2) Görög étteremrõl nem tudok, nem igazán járunk helyben szórakozni..
3) A hangulat: ha megközelítem a fürdõt, én is külföldön érzem magam.
4)A gyros is feledhetõ
Akkor nagyon jó utat, és kellemes nyaralást Nektek! De jó megint ezt kivánhatom Neked!
Egyél odakint sok sok tzatzikit, hogy megmaradjon az íz, és hidd el ez nagyon hasonlit ahhoz amit odakint lehet kapni, a dobozról lett lefordítva, amit a boltba vettem.