#1403702010-06-21 13:34:21 Válasz a #140363. hsz-ra
Kalambakába mikor értek? És hol szálltok meg? Nekem is egyre jobban mozgolódik, hogy 1-2 ét ott kellene tölteni, de még nem tudtam szállás után kutatni... sátorral megyünk, tehát mi ott is campet keresnénk... hacsak nincs valami tuti olcsó stúdió, volt már olyan, hogy az olcsóbb volt, mint a sátrazás
#1403722010-06-21 13:39:31 Válasz a #140370. hsz-ra
Én úgy emlékszem, hogy Kalambakában több kemping is van, és régebben itt a fórumon olvastam, hogy az egyikben vannak olcsó és jó bungalók is. Tán még medence is van a lempingben, de ez már csak rémlik. Talán a tranzitszállásos topikban, esetleg a Szálláskeresés helyben vagy neten topikokban lehetett.
#1403822010-06-21 15:22:00 Válasz a #140370. hsz-ra
Mi szerdán este indulunk, ott csak két napot leszünk, majd irány Nikiti.
Minkét helyen szállodába. Utazási irodán keresztül intéztettem, nyelvtudás hiánya miatt. Gondolom olcsóbb lett volna személyesen...
A Macedóniai tankolást kérdeztem a bankomtól és úgy működök, hogy a Visa központ átváltja dollárba, majd a K&H azt kéri tőlem, napi árfolyamon.
Így mai nap nem egyszerű számítgatás után 268 Ft/ literért tankolnám a gázolajat.
Lenne még egy kérdés, mi van akkor ha tele tankolom a lovat, és nem tudják a bankkártya terminált használni?
#1403842010-06-21 15:31:51 Válasz a #140382. hsz-ra
Hű, hát ilyen ne legyen. Előtte nézd meg, ki van-e téve a visa matrica. Ha igen, akkor csináljanak ők valamit, de ha nincs kinn matrica, akkor ciki, akkor ne is tankolj ott kártyával .
csütörtök este indultunk útnak, magyar-szerb határon 2 autó volt előttünk, mégis félóra volt az átjutás. szerb-macedón határon szintén 4 autó, ott 2 órán át meg sem mozdult a sor, nem volt kedvük dolgozni. szó szerint a váltást várták, amint megjöttek az újak, elindult a sor. ezeknek köszönhetően pénteken csak délelőtt 10re értünk a macedón-görög határra, hosszú kígyózó sor, 90%-uk macedón, 2 kapu volt nyitva, macedónok álltak (volna) a busz sávba hogy na majd ott ők jól átmennek, aztán jobbról álltak volna elénk, pofátlanul, akár autót meghúzva is próbálkozva. eus sáv hiába, állt ott mindenki. bő 1 órát töltöttünk ott, egy görög rendőrnek hála csak ennyit, aki jött és kiintette az eus autókat (mind a 4et a kb 50ből), és átterelt minket a buszsávba és zavartak is minket tovább. gondolom mentek hosszú hétvégézni a macedónok, vagy a fene tudja mi volt ez a tumultus.
útdíjakat mindenhol előre készítve euroban adtuk, szerbek papír eurobol adnak vissza apró eurot, nem volt gond, macedónok meg nem adtak blokkot (vagy mit) az euros útdíjfizetésnél, gondolom ez zsebbe megy nekik vagy a fene tudja. rendőrt sehol nem láttunk.
görögöknél csak gázolaj árakat néztem, 1,24-1,4 között van, autópályán drágább, városban (Volos) olcsóbb, viszont vidéki kis kútnál nem lehet kártyával fizetni.
nem az első utunk volt (11. ), de ilyen kevés turistát még sohasem láttunk. szállás szerintem mindenhol bőven akad annak aki mostanában megy. autópályán is alig voltak a görögöknél, a kisebb hegyi úton meg volt hogy 1 órát mentünk és nem jött szembe az ég világon senki. kempingek is üresen konganak, tavernákban 1-2 asztalnál ültek csak, szóval ilyen szempontból érezhető a válság, egyébként mindenhol nyugi van. mennénk vissza... általában 38-40 fok volt délután, megvisel az itthoni 18.
ja, és még valami... sokan azt mondják hogy huu a szerb autópályadíj milyen marha sok. 15,5 euro 1 irányba. na a görög drágább lett, szerintem nem volt ilyen húzós régebben, bár most lusta vagyok visszakeresni. volosig 10,5 eurot kellett fizetni. ahhoz képest hogy a szerb szakasz 590 km, a görög meg 340 km volt...
#1403972010-06-21 16:22:19 Válasz a #140392. hsz-ra
Szia Mia,
üdv. újra itthon. A beszámolódat én is várom, majd keresem itt vagy máshol.
Addig töltekezem a korábbi thassosi leírásodból.
(Lehet, hogy majd lesz néhány kérdésem.)
#1403992010-06-21 16:37:19 Válasz a #140391. hsz-ra
Szia Mia!
Nagyon köszi a részletes beszámolót, ilyenkor az indulás közeledtével minden információ jól jön Jó sokat vártatok a határokon, ezt jó lenne elkerülnünk. Bízom abban, hogy szerda hajnali indulás esetén kevesebben lesznek azért.
Visszafelé milyen utatok volt?
A görög autópálya már tavaly is drága volt, nagyon sűrűn kérték a 2-3 eurójukat, bőven 20 fölött voltunk, mire leértünk délre. Én is kevesebbre számítottam.
#1404002010-06-21 16:38:17 Válasz a #140391. hsz-ra
A Macedón Görög határon én soha nem állok be a sorba egyből kerülöm ki a sort és megyek előre. Eddig mindig így csináltam és a Görög vámosok ha kell a visszajövő oldalt is megnyitják nekünk, hogy arra lépjünk be az országba ha nincs hely másképp megoldani.
Sziasztok!
Tud valaki a nemzetközi jogosítvány szükségességéről? Valahol olvastam, hogy a mecedónok előszeretettel kérik el, és ha nincs akkor büntetnek.
kérdések jöhetnek nyugodtan.
mi sort kerülni még sosem mertünk, bár eddig soha nem is volt rá szükség...
hazafelé minden rendben volt, bár a macedón-szerb határon kvasokan voltak, és több mint 1 órát vártunk. bár addig meg meg tudtam futtatni a gyerekeket. szerbeknél futottunk bele egy durva viharba, igazi felhőszakadás volt dörgéssel-villámlással meg érdekes naplementével, a zivatarfelhők alatt látszott a nap narancssárga korongja, meg ahogy megfesti az ég felhőtlen alját, próbáltam fotót/videót de nem adja úgy vissza.
a Pelion cseppet sem volt unalmas, de ez attól is függ, hogy ki mire vágyik. bővebben a Pelion topicban leírom, hogy mire gondolok.