Kos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 691
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33241 Üzenet linkje2007-06-27 10:36:55 

Sziasztok,
Karaj, köszi szépen a választ! A quad ára 1 hétre nem is volt vészes, pláne ha így van hogy egyes helyeket más jármûvel nem is lehetne megjárni (gondolom annyira rossz az út, vagy mély a homok?).
A Tõzsér-könyvvel kapcsolatban: köszönöm szépen hogy felajánlod, ha Kos-t választjuk végül, akkor hálásan elfogadnám kölcsönbe az út idejére, és természetesen nagyon vigyáznánk rá!! Augusztusra tervezzük az utat egyébként, valószínûleg inkább az elsõ felére.
Én se értem a kiadót, hogy ha látták már az elmúlt év tapasztalataiból, hogy ekkora a kereslet rá, akkor miért nem gondoskodtak idõben a nyomdai utánnyomásról? Azt mondták, hogy próbálták a nyomdával most elintézni az újranyomást, de a nyomda csak októberre vállalta volna, akkor meg már minek? Így aztán jövõre lesznek csak új példányok, de akkor se kerül boltokba, hát én ezt nem teljesen értem...

Kos vagy Korfu? Ugyanígy érzem én is, mint Karaj: Kos-on a történelmi, ókori emlékek, szentély, stb valamint Nissyros, Kalymnos-szigetek meglátogatása vonz, ám Korfun talán a táj szebb, a hegyek, a sok zöldfelület, a tengerpartok változatossága, Paxos-sziget. Na mindegy, majd csak sikerül dönteni, és gondolom semelyikkel se járnánk rosszul...icon_smile.gif

# 692
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33248 Üzenet linkje2007-06-27 10:53:50  Válasz a #33224. hsz-ra Előzmény #33224

Szia Kyra!

Mi úgy döntöttünk, nem megyünk Bodrumba. Nem amiatt, amit karaj írt, egyébként sem akarunk.
Mi azt tervezzük, hogy kocsival keresztül-kasul bejárjuk a szigetet, Nissziroszra mindenképp elmegyünk, ill. én szeretnék 3 sziget túrára menni (Patmos-Leros-Lipsi).
Rodoszról is letettünk, mert kevés idõ lenne rá, és nem sokat látnánk Rodoszból, meg kicsit drágának tûnik nekem a hajójegy. Azt hiszem 36/fõ, valaki írta korábban. Nem tudom, hogy megéri-e. Sokan azt mondják, nem érdemes átmenni, mert Rodoszt egy külön nyaralás alkalmával kellene megnézni, nem csak így futólag, alig 5 órát töltve ott...
Kalymnosra viszont érdemes lenne elmenni.
Hát majd meglátjuk, mi lesz, mi fér bele idõbe, meg anyagiakba. Pihenõs, tengerpartonfekvõs napok is kellenek!

És Ti milyen kirándulásokat terveztek?

# 693
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33313 Üzenet linkje2007-06-27 18:30:51 

Sziasztok,

Nem is tudom kinek valaszoljak eloszor.

Szoval.

2 szemelyes auto hogy mennyibe kerul azt nem tudom, de nem is lattam itt Smartot. Corsa vagy Punto legkondival 3 napra 105 Euro. Szerintem a quad 1 hetre jobban megeri, persze csak annak aki bevallalos. icon_smile.gif

Mint megtudtam, a Neckermann nem biztos hogy elvisz borkabatbemutatora, de az Apollon Tours biztos, mivel benne van a programjukban is. Igaz az oveke 40 euro kajaval egyutt, ellentetban a Neckermannal ahol 46 euro de nincs benne kaja. Viszont borkabatbemutato sincs. icon_smile.gificon_smile.gif Egyebkent szetneztem, 15 euroert at lehet menni Bodrumba vizummal egyutt, es onnan ugy mesz a dolgodra ahogy akarsz, csak idoben erj vissza a kikotobe. De ennek ellenere sem megyunk, mert ement a kedvem tole. Talan majd egyszer ha Antalyaban nyaralunk, felnezunk oda is...

Marmariban nagyon nem neztunk szet, viszont a strandok szerintem Kefalos utan a masodik legjobbak.

En ugy gondolom, aki 1 hetre jon, 4 dolgot kell feltetlenul megnezni.
1, Kefalos es kornyeke a deli reszen fekvo heggyel egyutt
2, Kos varos keresztul-kasul
3, Pili, Zia, magyarul a Dikeosz hegyseg
4, Ag Fokas utan az Embros Therma
Azt hiszem sokkal tobb erdemes latnivalo nincs Koson. Vannak ugyan meg szep helyek pl Kardamena (baromi draga), Antimachia a repuloter miatt, Mastihari a strandok meg a sosto meder miatt.

Ma voltunk Nisiroson (sajat szervezesben) 30 euro + 1,40 kikotoi ado/kop (ugyan ez a Neckermannal 42 euro es csak a magyar duma miatt), elallt a lelegzetunk!
Aki ide jon Kosra, ezt mindenkepp latnia kell. Egy mukodo vulkan kraterjeben maszkalni nem mindennapos dolog. Igaz hogy franciaul kellett vegighallgatnom ugyanazt, amit a Tozser konyvben is leirtak, de 20 eurot sporolva kibirtuk.

Holnap pihi, aztan penteken Kalymnos, Pserimos, Ltki sajat szervezesben 15 euro/kop kajaval egyutt, katamarannal.

Sziasztok

# 694
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33350 Üzenet linkje2007-06-27 21:24:32 

Szia Karaj !

Azért Aszklepiont se hagyd ki !!

# 695
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33358 Üzenet linkje2007-06-27 21:44:34 

Helló Kristin!

Bodrumba mi sem terveztük. Nem férne a keretbe. Viszont Nissiros,Kalymnos-ra jó lenne eljutni. De ez még nagyon messze van. Viharfelnõk gyülekeznek az utazásunk felett. icon_confused.gif De errõl majd a dumcsiban.

Karaj! Köszi az infókat! icon_wink.gif

# 696
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33361 Üzenet linkje2007-06-27 21:49:15  Válasz a #33313. hsz-ra Előzmény #33313

Szia karaj, köszi az autó infokat. Pontosan ilyenekre gondoltam, mint Punto, Corsa, csak kicsit félreérthetõen fogalmaztam. icon_confused.gif 103 eur/3 nap, nem rossz.

További jó nyaralást! icon_biggrin.gif

# 697
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33373 Üzenet linkje2007-06-27 22:18:31 

Bocs Ferrari, igazad van! Asklepiont kihagytam.

Kristin! Nem 103-at irtam hanem 105-ot, de ez itt volt Kos varosban egy kolcsonzonel. Mindenki mas arakon dolgozik, SOT!! varosok kozott is lehet kulonbseg. 1 jo tanacs! Kardamenaba ne menjetek se lakni, se semmit vasarolni meg berelni, mert a legsragabb hely a szigeten!

Amugy nincs mit az infokat. icon_smile.gif

Nemsoka megyunk haza! icon_sad.gif icon_evil.gif icon_cry.gif

# 698
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33379 Üzenet linkje2007-06-27 22:39:55  Válasz a #33373. hsz-ra Előzmény #33373

Igen, 105, nem 103, elütöttem... icon_confused.gif
Mindenképp akarunk kocsit bérelni 2 vagy 3 napra. Majd jól körülnézünk, több helyen is, biztosan találunk elfogadható áron. A 105 sem rossz.

# 699
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33453 Üzenet linkje2007-06-28 15:32:05 

Sziasztok!

Kristin! Tényleg jó árnak tûnik.

Karaj!
Az ajándéktárgyak milyen árban vannak? ( görögtányér, váza ...stb) Imádom a fekete alapon aranyal díszített tányérokat. Ezek Rodoszon sem tartoztak az olcsó dolgok közé. icon_cry.gif Kíváncsi leszek Koson milyen árban pompáznak. icon_confused.gif

# 700
Vbogica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33502 Üzenet linkje2007-06-28 20:12:07 

hello mindenki!
Mar mi is kinn vagyunk, Kos gyonyoru!
Nem tudja vki, h hol van Asztupalia szinhazanak a romjai Kefalos kornyeken?

# 701
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33621 Üzenet linkje2007-06-29 18:01:02 

Szia Kyra,

Itt sem olcsoak. Egyszeru sima kek szinu tanyer 6-8 euro, fekete-arany 12-20 euro nagysagtol fuggoen. Szeintem Nissyroson erdemesebb ajandektargyakat vanni, mert ott minden olcsobb. Mi vettunk festett udiotospoharat 1 euroert, A3 meretu festmenynek nagyon jol alcazott kep 2 euro.
Itt Kosban felespohar 1-1,50 euro, stb.

# 702
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33622 Üzenet linkje2007-06-29 18:06:59 

Ja es meg valami!
Kalymnoson ne vagyetek semmit, mert meg dragabb mint Kos! Most voltuk. Igaz hogy gyonyoru, tehat meg kell nezni, de venni nem szbad semmit. Egyebkent mi 20 eurot fizettunk /kop a 3 szigetturaert, ugyan ez az utazasi irodanal 35 euro /kop. Volt akkora szerencsenk, hogy egy 30 fos magyar csoport is azzal a hajoval jott amelyikkel mi, ugyhogy 20 euroert meg idegenvezetesunk is volt. icon_smile.gificon_smile.gif

# 703
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33635 Üzenet linkje2007-06-29 20:07:20 

Helló Karaj !

Na látod minden rosszban van valami jó.

# 704
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33692 Üzenet linkje2007-06-30 11:07:12 

Szia Ferrari,

Persze hogy van, de azert a Nissyros turat, szamomra mebertprobalo volt vegighallgatni franciaul!! icon_smile.gif

# 705
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33693 Üzenet linkje2007-06-30 11:07:43 

Bocs. embertprobalo
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz