Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 706
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114172 Üzenet linkje2009-08-14 12:43:28 

Szia Firka! Te már beindítottad a visszaszámlálást! icon_biggrin.gif De jó valakinek!
Na, de nekem is közeledik a szabim. icon_biggrin.gif HUUURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Jó utat!

# 707
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114201 Üzenet linkje2009-08-14 14:45:00  Válasz a #114172. hsz-ra Előzmény #114172

Köszi Szanna!! icon_smile.gif

17 nap hamar eltelik, mindjárt eljön a Te időd is icon_smile.gif

# 708
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114870 Üzenet linkje2009-08-20 01:46:37 

Babar!
Mostanság nem jártam erre, csak gratulálnék a pazar albumokhoz, hasonlóan szép képeket nem láttam mostanság, pedig nem keveset nézelődöm. Igaz, könnyű dolgod volt Miloson icon_biggrin.gif
Firka!
Légy méltó az elődökhöz, és készíts sok hasonlóan szép fotót, és érezd rohadt jól magad!
Irigyellek benneteket!

# 709
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114871 Üzenet linkje2009-08-20 01:48:32  Válasz a #114870. hsz-ra Előzmény #114870

Ja, és szerintem ki-ki linkelje a hsz-e alá a fotóalbumait úgy mint én is, úgy könnyebben odatalál az érdeklődő!!
# 710
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114889 Üzenet linkje2009-08-20 10:04:07  Válasz a #114870. hsz-ra Előzmény #114870

Szia Konyu!

Köszönjük a dicséretet. Valóban, a fényképezés témája ott hevert a lábunk előtt, ebből a szempontból nem volt nehéz dolgunk a négy szigeten. De nagyon meg kellett szenvedni a képekért, hogy ilyenek legyenek, amilyenek lettek. Sokszor kellet mászni a sziklákon, gyalogolni a melegben, hogy a legoptimálisabb beállítást, helyet megtaláljuk a fényképezéshez.Nem volt könnyű, de megérte. Még egyszer köszi.
Babar

# 711
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115204 Üzenet linkje2009-08-24 10:40:08  Válasz a #114889. hsz-ra Előzmény #114889

Sziasztok!

Hát itthon vagyunk...

A nagy szigettúrás fórumtársak igazán felhívhatták volna a figyelmemet, hogy augusztusban van a legnagyobb szél (VIHAROS) az egész térségben.

A görög barátainktól megtudtuk, ilyenkor nem szabad menni nyaralni ezekre a szigetekre.

Milos sajnos nem azt a képét mutatta amit Babar bemutatott nekünk, sajnos a viharos szél miatt úgy háborgott a tenger (képeimen fogjátok is látni), hogy kicsit keresztül húzta a számításainkat.

Bérelt robogóval csak a sziget jobb oldali fele járható, a többi részre nem lehet menni, ott nem él a biztosítás.
Az ételeket sem úgy készítik mint a többi helyen (ezért 3x is főztünk inkább).

A szállásadónk nem az az igazi görög, simán lehúzott volna minket még 9000 Ft-al, hogy ha a kijelentkezésünk után (dél) még szeretnénk használni a fürdőt (a komp elvileg 6kor indult volna és még strandolni szerettünk volna) akkor fizetnünk kellett volna ennyit.

Teljesen véletlenül derült ki, hogy a gyorskomp ilyenkor nem jár a viharos szél miatt. Ezért mehettünk visszaváltani ajegyet és 37 euróért adtak jegyet a lassú kompra, 8 óra volt az út, délután 3.30kor indult, éppen elértük, merthát nem szólt senki, véletlenül a tulaj hívta fel a figyelmünket délután (mert összetalálkoztunk vele).

TSIGRADO meseszép strand, és SZÉLVÉDETT!!!!! Idejártunk minden nap. Egy kötélen egy sziklahasadékban kell lemészni, nagy élmény, nem veszélyes de nagyon sokan bénáznak és szerencsétlenkedenk.

Mentünk a 3 órási Kleftikó kirándulásra, ott a sziklánál szép nagyon a hely, útközben semmi érdekes nincs. 18 euro/fő. És úgy fújt a szél, pedig kishajó és nem mentünk gyorsan, hogy a napon fürdőruhában fáztam icon_sad.gif

Plathiena volta másik kedvenc, hosszan nagyon sekély avíz, jót lehet játszani és itt sem akkora a szél mint máshol.

Bogarak szerencsére nem voltak, elfújta őket a szél icon_smile.gif icon_smile.gif

Sarakiniko is gyönyörű, de majd látjátok a képeken hogy nézett ki most és össze lehet hasonlítani Babaréval.

Sok helyen van ipari telep, ez kicsit rontja az összképet.

Amúgy jól elvoltunk, jól éreztük magunkat, megvolt a kedvenc strandunk, jó volt kettesben nyaralni, és fantasztikus volt a sós vízben úszkálni, játszani icon_smile.gif

Athénért odavoltunk, és nagyon vágyunk vissza, remélem hamarosan ismét ott lehetünk icon_smile.gif icon_smile.gif

Akik most mennek Milosra, nekik szélcsendet kívánok!!! Tényleg szép a sziget, de az én szívemben még mindig Zakynthos a lekülönlegesebb és legcsodálatosabb ahol valaha jártam icon_smile.gif Kíváncsi leszek jövőre mi lesz a véleményem icon_biggrin.gif

# 712
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115205 Üzenet linkje2009-08-24 10:48:25 

Szia firkamano!
Akkor most összesítve jó volt vagy nem ez a nyaralás?
Mi nem sokára indulunk. Az tuti, hogy nem a Veletasba fogunk menni. Ő már rég kiesett a listánkról. Nagyon remélem, hogy nekünk nem lesz olyan szeles időnk. A soraidból kaptam néhány hasznos infót. Köszi! Hol jártatok a szigeten? Hogy érted, hogy Miloson nem úgy főznek, mint máshol?
Üdv:Szanna icon_cool.gif

# 713
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115207 Üzenet linkje2009-08-24 11:00:19 

Majd elfelejtettem! Várom a képeiteket ill. a beszámolótokat. icon_biggrin.gif
Ja és még valami: milyenek Adamas strandjai?

# 714
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115208 Üzenet linkje2009-08-24 11:10:33  Válasz a #115205. hsz-ra Előzmény #115205

firka!
Augusztusban nem jártunk még szigeten, millió hátulütője miatt, igaz, a nagy szélről még nem hallottam, azt szeptemberre szokták mondani, de nem mindenhol, nekünk anno Santorinin volt hozzá szerencsénk. A robogóról csak annyit, hogy azért még az egész sziget bejárható vele, legfeljebb óvatosabban. Nem akarok a biztosítás ellen promózni, de nekünk 20 év alatt sose volt, szerencsére szükségünk se volt rá. Az E-Cardot kiváltottuk, ugyanazt éri, mint itthon a TB-kártya, és itthon se kötök külön biztosítást, ha kirándulni megyünk icon_smile.gif
Görögországban persze mindig találsz olyasmit is, ami lehangoló (pl. ipartelep, szemét, stb.), ezeket egyszerűen el kell felejteni, én ilyet pl. sose fotózom, bár néha az asszony arra ösztökél, de mindig mondom Neki, hogy rondát minek?
A képeket azért nagyon várjuk, legalább lesz összehasonlítási alapunk.

# 715
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115215 Üzenet linkje2009-08-24 11:43:36  Válasz a #115208. hsz-ra Előzmény #115208

Összességében jó volt ez a nyaralás, a városlátogatás emelt rajta rendesen icon_smile.gif

Egy nagy főút van, a többi murvás, elég gáz, de ki lehet bírni.
A szél a homokot nem csak a strandon fújta a fejünkbe, hanem útközben is, sokszor megingottunk a robogón ám icon_sad.gif

De bízom benne hogy csillapodik kicsit, de azt mondták, náluk ez ilyenkor természetes.
Csak azt nem értem miért ilyenkor 2,5-szer drágább a szállás??

Egyébként nincs 70 strandja, illetve biztos van, ha van egy motorcsónakod.

Ami járható, az kb. 6 strand. Babar képei nagyon szépek irigylem őket hogy nem volt nagy szelük.
Beültünk netezni 1x és megnéztem a képeket, sokat fel sem ismertem mert nekünk nem ezt a képét mutatta a tenger.

Fel volt kavarodva, nagy hullámok voltak és a szélébe piszkot is kihozott, de erről csak a szél tehet.

Remélem Szanna nektek nem lesz ilyen nagy szeletek. Még a bagett-et is lekapta az asztalról, olyan is volt egyik reggel.

De Tsigrado a legszebb strand és ott nincs szél icon_smile.gif icon_smile.gif

Mi nem mertünk kockáztatni a bal féllel, nem is volt olyan sok időnk a szigeten meg tényleg nem véletlenül nincs ott biztosítás.

Azért mentünk érdekes utakon is icon_smile.gif

Amikro visszaadtuk amotort a ***** pasi jól körbejárta nincs-e baja hátha lehúzhat pénzzel.

Bárhmit vásároltok és nem tudjátok az árát, kérdezzétek meg először!!
Vettünk 2 kg sárgadinnyét, Lefkadából kiindulva 3 eurónál nem lehet drágább... 6 eurót kértek el érte, addigra már beütötte a pasas a gépbe.
Párom meg lelkiismeretes, monta hogy ha beütötte, fizessük ki, mos engedtem neki, de máskor pont leszarok majd mindenkit...

A suvlakira a tavernában 40 percet kellett várni és jó rágós volt a hús. Mondhatni félkész.

Ásványvíz egyik supermarketben 0.8 euro (ugyanez a típus Lefkadán 0.3)

Szóval vigyázzatok, és legyetek észnél, át ne vágjanak!

# 716
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115221 Üzenet linkje2009-08-24 11:57:52 

Valaki azt írta, hogy nekik már többször volt relatív szélcsendjük szeptember első két hetében. Reménykedjünk. Milyen a Papikinou és a Lagada strand Adamasban? Megérte Adamasba menni? Hogy tetszett? Milyen árak vannak? Azt látom, hogy oda kell figyelni. Van valami jó ajánlatod hol lehet jól vásárolni ill. enni?
# 717
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115232 Üzenet linkje2009-08-24 12:23:49 

Szia,kedves Firka!!!
Örülök,hogy végül mégiscsak hazarepitett a szél...
Viccet félretéve:SZÉL téma:Anno sok helyen a fórumon érdeklődtem a Meltemiről és társairól,kaptam is válaszokat,de egyszer nagyon ,,pihent"voltam és szélsebességek után néztem a neten egy időjárási oldalon,visszamenőleg évekkel előbbre.Az Égei-tenger szigetei és a Dodekánosz-szigetek a legszelesebbek,azt irták,júliustól szeptember végéig a legerősebbek a lökések,igy is volt.A Jón-tengeri szigetek nem olyan szelesek,gondolom,azért is tetszett Zante olyan nagyon,bár,másmiatt is gyönyörű,az biztos!
Ahogy látom,inkább a nyaralást június elejére kell időzitenem,ha mondjuk Karpathos,Ios,Naxos lenne a célpont jövőre,bár,majd még eldől...
Azért nagyon sokat gondoltam rád,reméltem,hogy lesz pár szép hely,ahol tudsz lubickolni!
ÜDV! icon_lol.gif

# 718
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115237 Üzenet linkje2009-08-24 12:43:47  Válasz a #115232. hsz-ra Előzmény #115232

Ahog írod Zsbekuty!

Ezek a szigetek nagyon szelesek!

Júniusra kell tervezni a nyaralást akkor még melegebb is van a szélcsend miatt.

Adamas jó hely, nem bántuk meg hogy ott laktunk, máshol nem lett volnajó.

A strandja gáz, nem mentünk ott bele a vízbe, a talaj sem olyan volt amibe én szívesen beleteszem a lábam icon_biggrin.gif

Jót enni??
Háát, tényleg nagyon drága hely.
Gyrost azt nem is tudnak csinálni. Mintha nem is görögök lennének. icon_smile.gif

Egy helyen volt jó a gyros tál az a kikötőnél ahol a sok vitorlás áll ott az egyikbe ültünk be, sajna nevét nem tudom, 8 euro/fő volt a tányér étel.

Mi carbonara spagettit főztünk a szálláson icon_smile.gif

# 719
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115249 Üzenet linkje2009-08-24 13:24:18  Válasz a #115237. hsz-ra Előzmény #115237

Szia Firka!!!

Mi írtuk a beszámolónkban is és a fórumon is többször, hogy a Meltemi főleg júliusban és augusztusban fúj, mi ezért is nem mentünk ebben az időpontban, meg ugye az árak is jobbak előszezonban. A dinnyével nem húztak le, Miloson ilyen árak vannak. Minden a duplájába kerül, mint máshol Görögországban. Ezt is leírtuk a fórumon. icon_wink.gif
Azt is leírtuk, hogy a tavernák és minden nagyon drága. Ez van, ez egy ilyen sziget! Akkor ezek szerint sok helyre nem tudtatok eljutni!!! icon_cry.gif
Autót kellett volna bérelni, nem robogót!!!Én bele is őrültem, volna, hogy végre eljutok egy ilyen szigetre, és nem tudok minden megnézni!!!! icon_eek.gif
Várom a képeidet, kíváncsi vagyok milyenek lettek. Amúgy nekünk is óriási szelünk volt, de ezek szerint Nektek még nagyobb!! icon_mad.gif
Babar

# 720
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115252 Üzenet linkje2009-08-24 13:46:55  Válasz a #115237. hsz-ra Előzmény #115237

Szia Firkamanó! icon_smile.gif

Én írtam, hogy nekünk is olyan nagy szelünk volt, hogy a mi gyorskompunkat is törölték... icon_smile.gif Sajnos július-augusztusban a szigetvilágban természetes, hogy tombol a meltemi. De azért megy mégis mindenki ekkor, mert szerte a világon ekkor vannak az iskolaszünetek és a cégeknél a szabadságolások. És mivel nagy a kereslet, ugye az árak is magasabbak...

Sajnálom, hogy Sarakinikót nem tudtad úgy látni, mint Babarék, és tökéletesen együtt tudok érezni, mert a másik Sarakinikóval (Elafonissoson) én is ugyanígy jártam... Babarék képei talán mintha nem is ugyanott készültek volna, mint az enyémek, pedig csak annyi volt a különbség, hogy nekünk erősen fújt a szél.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu