Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 706
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79522 Üzenet linkje2008-09-01 13:03:46  Válasz a #79495. hsz-ra

Igy van. Viszont akkor indul el az ember amikor jonak latja es ha hamarabb er le 10 oraval az az O baja. Mondjuk en ezt el sem tudom kepzelni... 2-3 oraval meg meg jo is hogy ott az ember. Felfedezi esetleg a kornyeket etc..
# 707
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79593 Üzenet linkje2008-09-02 06:54:24 

Sziasztok!

Akik mostanában jöttek haza buszos útról mennyire volt szívatás a határokon??(olyan sztorikat hallottam,hogy Görög határon állnak a buszok 5-8 órát,hazafelé pedig a magyar határon tételes vámvizsgálat van)

Mennyi ennek a valóság alapja??

# 708
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79599 Üzenet linkje2008-09-02 08:49:07  Válasz a #79593. hsz-ra Előzmény #79593

Szia Kristi!
Mi most vasárnap jöttünk haza Skala Potamia-ból, busszal voltunk.
A hírek sajnos igazak.
A busz ami jött kifelé a minket váltó csoporttal, a macedón-görög határon 5 órát állt állítólag. 26 órás volt így az utuk! Mi 2 héttel azelõtt (aug 15-n indultunk) kb 20 óra alatt voltunk kint (a kompig számolva az utat), mi "csak" kb 1,5 órát vártunk ugyanennél a határnál, de már akkor látszott hogy a visszafelé oldal nagyon-nagyon durva lesz. Ez be is jött, amikor jöttünk haza, a görög-macedón határon kicsit több mint 3 órát álltunk. Az autók elég rendesen tudtak haladni.
Ami még nagyon durva volt, az a szerb-magyar határ volt, ott az autósok szívtak, vmi brutál hosszú sor volt, mert rengeteg török vendégmunkás volt. A buszok elég jól haladtak, kb 1-1,5 óra alatt átértünk.
Szóval összességében volt szívás a határon rendesen...icon_sad.gif

# 709
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79612 Üzenet linkje2008-09-02 09:28:28  Válasz a #79599. hsz-ra Előzmény #79599

Szép kilátások! Ezek szerint, hosszú utazásnak nézünk elébe a férjemmel. Sok Next-et kell vinni az útra, hogy kibírja szegénykém. (Habár az italt nem is bírja! icon_lol.gif) Legalább végigalussza az utat és nem nyüszít, hogy mennyivel gyorsabb lett volna kocsival.
Lenne egy kérdésem, amire nem kaptunk választ. Tényleg átnéznek minden csomagot a magyar határõrök! Nem mintha olyat akarnék hozni, amit nem szabad.

# 710
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79623 Üzenet linkje2008-09-02 10:12:08  Válasz a #79612. hsz-ra Előzmény #79612

Szia Csutek!
A buszoknál egyiknél se láttam hogy kipakoltatták volna a csomagteret és tételes csomagátvizsgálás lett volna. Csak annyi volt hogy az egyik határnál (talán pont a szerb-magyarnál) kinyittatták a csomagtér ajtaját.
Viszont a törökök autóinál láttunk olyat hogy totál minden csomagot kiszedettek és jól megnéztek, szintén a szerb-magyar határon volt ez.

# 711
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79639 Üzenet linkje2008-09-02 12:06:23  Válasz a #79623. hsz-ra Előzmény #79623

Köszönöm! Megnyugtattál! Nem lenne jó, ha a fitetéssel is növelnék a várakozási idõt.
# 712
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79644 Üzenet linkje2008-09-02 13:06:56 

Eddig 5-ször utaztam busszal Görögországba és ebbõl 1-szer volt gond, akkor se a busszal, sokkal inkább az utaztatóval...Dias.
Tehát véleményem szerint az utaztatót kell megválogatni jól és akkor a buszút nem jelent gondod.

# 713
Timóka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79667 Üzenet linkje2008-09-02 16:09:43 

Sziasztok! Jövõ héten utazunk Nei Poriba az Intersunnal. Tudna valaki segíteni, hogy mire számítsunk? (busz, idegenvezetõ...) Elõre is köszönöm!
# 714
Somijudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79683 Üzenet linkje2008-09-02 19:18:43 

Sziasztok!

Pontos nyilvántartást vezettem a határokon való átjutásról, így akit érdekel azokkal megosztom.
Indulás augusztus 7. csütörtök, a határon alig van forgalom, érkezés Röszkére 11ó.10p., továbbindulás Szerbiába 11ó.25p.
/Csak ez az egy busz volt, kocsi is alig, õk folyamatosan mentek/
Szerb határról indulás 11ó37p.,a szerb határõr magyarul elköszönt és jó nyaralást kívánt!
18ó.55p érkezés a szerb -macedon határ szerb oldalára,19ó14p.-ig, majd a macedon határról 19ó.30p.-kor indulás.
22ó.30p. macedon-görög határ 22.ó55p.-ig, 23ó05p HELLAS!
Vissza: augusztus 19. kedd görög-macedon határ érkezés 22ó.15p. indulás 22ó.40p.
Macedon-szerb határ macedon oldalán 9(kilenc!) perc az átjutás, a szerb oldalon 42 perc.
Szerb-magyar határ szerb oldala 33 perc, a határõr fel sem jön, irány a magyar határ, ahol kb. nyolc busz várakozik, hogy honnan jöttek össze nem tudom, mert négynél több egy határon sem volt.
A határõr minden buszra felment, megkérdezte van-e elvámolnivaló, minden lyukba benézett, az összes csomagtartót felnyitották és kivettek két-három csomagot, amit felnyitottak és belenéztek majd visszarakták. Ezt eljátszották az összes busszal, ez 55 percig tartott.

1997 óta utazunk Görögországba, minden évben gyorsabb az út, a tavalyihoz viszonyítva is gyorsult, de azért még ezen is lehetne javítani, és sajnos úgy vettem észre, hogy fõleg nálunk!

Jutka

# 715
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79728 Üzenet linkje2008-09-02 23:27:39 

Csutek ne izgulj icon_exclaim.gif Én eddig 5*utaztam busszal, érdekes módon csak tavaly ellenõrizték 1 embernek a bõröndjét szúró-próbaszerûen icon_exclaim.gif És egy embert lehívtak a buszról a vámosok és kérdezgettek tõle.
( igaz az iroda nem DIAS volt, de DIAS-os busz volt)

Én is úgy érzem, hogy gyorsult a hazafelé út! Mi mondjuk augusztus elején mentünk és nem kellett olyan elképesztõen sokat várni a határon.
Elsõ évben volt a leglassabb, de akkor BULGI-felé mentünk icon_exclaim.gif

# 716
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79732 Üzenet linkje2008-09-03 07:25:36 

Estella írta:
Csutek ne izgulj icon_exclaim.gif Én eddig 5*utaztam busszal, érdekes módon csak tavaly ellenõrizték 1 embernek a bõröndjét szúró-próbaszerûen icon_exclaim.gif És egy embert lehívtak a buszról a vámosok és kérdezgettek tõle.

Szia Estella!

Köszi a biztatást!
Én csak egyszer utaztam busszal, 2000-ben. Amikor hazafelé jöttünk tudtuk meg, hogy nem választották meg Milosevicset és zavargások vannak Szerbiában. Akkor a macedon-szerb határon minden csomagot átnéztek. Nem éreztem magam túl jól a bõrömben, amikor a szennyeseim között turkált a határõr. icon_confused.gif

# 717
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79793 Üzenet linkje2008-09-03 14:27:35  Válasz a #79732. hsz-ra Előzmény #79732

Sziasztok!

Én is négyszer mentem már busszal, de még sosem volt gond. Csomagteret egyszer nyittatták ki, egyébként csak a buszra jöttek fel, de ott sem néztek semmit. Én minden évben más irodával voltam. icon_smile.gif

Idei tapasztalatom még nincs, de hamarosan. De most nem nyugtatott meg aki azt írta, hogy Skala Potamia felé 26 órás volt az út. Mi tavaly 21 óra alatt odaértünk (vissza 19).

Mondjuk a macedón határon mindig várakoztunk kicsit, meg egyszer kifelé a magyar-szerb határon két órát a szerbek elõtt. Akkor úgy emlékszem éppen az egyik határátkelõt lezárták vmi miatt, így sokan gyûltünk össze, busz is tizenvalahány volt elõttünk. Leszállhattunk a buszról addig és mivel nagyon meleg volt, fél óra sülés után rájöttünk, hogy ugyan a busz másik oldalán forgalom van, de legalább árnyék. Át is mentünk lelkesen hûsölni, ami tartott vagy két percig, mert beállt mellénk egy marhaszállító pótkocsis autó és úgy döntöttünk, inkább a napfény. icon_smile.gif

D.

# 718
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79836 Üzenet linkje2008-09-03 19:48:40 

Köszi a válaszokat,nagyon remélem nem lesz nálunk sem különösebb gond,majd mesélek ha hazaértem icon_wink.gif
(én már sok határátlépést megéltem,nagyon nem tudnak meglepni,de azért jó lenne macera nélkül utazni icon_lol.gif )

# 719
Htrose
Aktív fórumos
Aktív fórumos
105 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79872 Üzenet linkje2008-09-03 23:49:24  Válasz a #79428. hsz-ra Előzmény #79428

Hogy mitõl félek? Hát attól amiket itt olvastam.
Mi is voltunk már busszal többször is, voltak kellemetlenségek, de enyhék az itteni történetek mellett.
Pl.: nem szeretném, ha útközben lerobbanna a busz, több száz km kitérõvel érnénk oda, éjszaka raknának ki stb..
Jövõre már 3 gyerekkel megyünk, az idén a kicsi itthon maradt. Miatta is jó lenne a sima út....de sajna ez még nagyon messze! icon_sad.gif

# 720
Gáborpapo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
204 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79968 Üzenet linkje2008-09-04 18:10:56 

Sziasztok!!!!!!!
A nejem szeptember 26-tól megy Sartira az IBUSSZAL. Most hívták az irodától , hogy minden képpen meg kell kötni a BBP.-t ( mindegy hogy melyik biztosítónál ) és ezt fel is kell mutatni a macedon határon. Akinek ilyen nincs azt 4 euró megfizetésére kötelezik!
Hallottatok valamit errõl???????
Mondjuk mi mindig kötünk BBP is

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu