Tény, hogy biztosabb az infó egy ottlévõtõl, de olyan nagyon nem tévedhetnek a meteorológusok sem Krétán. Szerintem nem fogsz fázni, hiszen ilyenkor még kimondottan jó idõ szokott lenni Krétán.
Sziasztok!
Én vasárnap indulok Krétára és fél évre, szóval nekem mit tudtok javasolni, vigyek mindenféle ruhát. Már sok helyen olvastam a tél annyira nem hideg (8-11C), de ez mit jelent,valaki esetleg volt már ott télen. Wizzair-rel utazok ahol állítólag a csomagom 20 kg lehet utána fizetnem kell. Valaki esetleg repült mostanában Wizzair-rel? Nagyon betartják ezt a súlykorlátot vagy azért túlléphetem. Mások (persze én is, fõleg mivel lány vagyok:D) egy hétre is össze tudunk pakolni ennyi cuccot egy nyaralásra, de nekem még több mindent ki kell vinnem, szóval ha valaki tud nekem ebben segíteni akkor megköszönném!
Nicol
Én 2 hete jöttem haza wizz-el. Amit feladsz poggyászt, az nem lehet több mint 20 kg. A checkolásnál a futószalag méri. A + súlyért keményem fizetni kell, de a kézi poggyászt nem mérik, abban is lehet nyugodtan 10 kg-t össze szedni, csak az ne legyen nagyobb mint egy közepes hátizsák. Amúgy én a helyedben olyasmit ami kint is vehetö nem vinnék.
Azt hiszem, hogy a "mire vigyázzunk" vagy pedig a "mit vigyünk magunkkkal" topikok egyikében írtam nyár közepe felé errõl. Én mindig úgy "trükközök", hogy a kézipoggyász egy jó nagy hátizsák, és abba pakolom a nehéz dolgokat (nehezebb cipõ, vagy könyv, vagy teli dobozos testápoló stb..szóval, aminek tényleg nagyobb súlya van). A kézipoggyász elvileg 5 kg lehet, de azt egész biztosan senki sem méri le. Nekem volt már 17!!! Kiló is
Szóval valahogy hasonlóképp csináld.
Amúgy a legtöbb légitársaságnál lehet több asúly, csak elõre kell jelezni, hogy többleted van és szeretnél ráfizetni. Viszont nem éri meg, mert kilónként több ezer Forintot fizetsz.
Mi általában pechesek vagyunk, úgyhogy mi voltunk a 100-ból az az egy pár,akinek megmérték a kézipoggyászát idén júniusban Krétára menet.
Nem riogatni akarlak, csak azért tudj róla.
Táskánk nem volt nagy méretû vagy feltûnõ táska, hisz a férjem reptéren dolgozik, tudja, hogy mit lehet és mit nem. Csak épp a légiutas kísérõ volt fiatal és tapasztalatlan: mindenkinek megmérte a kézipoggyászát, holott egy tapasztalt stewardess tudja, hogy 1-2 kg +- nem oszt, nem szoroz és így van az, hogy a többieknek nincs ilyen tapasztalata. Egyébként nekünk is kb. 10 repülõútból ez az egy indult így.
Gondunk azért nem lett, mert gyorsan két csomagra szedtük az egy táskát és így már felvihettük. Kézipoggyász 5 kg/fõ lehet egyébként.
egyébként jó utat és kíváncsi lennék, hogy milyen kint ilyen sok idõt eltölteni! Ha tudsz, mesélj majd nekünk részletesen!
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat! Mindenképpen írok majd, hogy milyen is kint, hisz már hónapok óta csak olvasgatom mások élményét, tapasztalatát és alig várom, hogy már nekem is legyen!
Köszi mégegyszer!
Amúgy a kézipoggyászomat azért jól megpakolom, hátha nekem nem mérik le!
Marci Évi!
Jó utat kívánok Nektek! Gramvoussa-ra feltétlenül menjetek el, ha úgy adódik. Találtatok szállást Chania közelében? Vagy mást? Onnan már hajóval könnyen odajuttok. Az idõ pedig biztosan Nektek kedvez majd.
Élvezzétek Krétát!
Holnap ilyenkor már a beachen ülünk...
Köszi mindenkinek a rengeteg infót, külön köszi Kekének aki állítom jobb mint a kinti idegenvezetõ...Már számolom az idõt visszafelé, 5-kor indul a gépünk. Majd beszámolok ha megjöttünk, addig is vár egy gyögyörû hét a legkedvencebb szigetemen...Évi
Sziasztok!
Hát én is csatlakozom az elõttem szólohoz, csak egy nappal késõbb. Én holnap hajnalban indulok 5-kor és már alig várom. Nekem is nagyon sokat segített itt mindenki, ezért szeretném ezt viszonozni. Mivel én fél évre megyek erre a gyönyörûnek mondott szigetre így ha valakinek valami kérdése lenne, nagyon szívesen segítek. Egy hónap múlva már biztos nagyon sok mindent fogok tudni és még az is lehet valakinek segíteni is tudok valamiben. Majd megpróbálok jelentkezni elég gyakran és ha valakit érdekel, persze tartok élménybeszámolót is!