Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 721
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124145 Üzenet linkje2010-01-23 15:43:08 

Stranden i Stoupa

készítette: rodland

Limeni FJ

készítette: EL BRYANT

Porto Kagio

készítette: Errilak

# 722
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124236 Üzenet linkje2010-01-24 19:20:46 

Andi, ez kicsit drágább, de nem vonz? icon_smile.gif

http://www.kelari-monemvasia.gr/room.php?roomid=1&room=Double Room

# 723
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124238 Üzenet linkje2010-01-24 19:45:54 

Köszi, Szirom!
Nem, túl drága. Mi olcsó nyaralást szeretnénk. Repjegy már megvan nagyon olcsón, bérautót is találtam 3 hétre 2-300. Euro között, a szállásokat sem szeretnénk napi 40 Euronál drágábban.

# 724
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124247 Üzenet linkje2010-01-24 22:09:16  Válasz a #124238. hsz-ra Előzmény #124238

Andi, visszaolvasáskor tök véletlen mentem rá a tavaly általad ajánlott linkre, és ott láttam meg a stoupai szállásunkat. Őt:

http://www.zorbas.de/apps/maistreli.php

Július második hetében nagyon simán adták oda négyünknek a (neten) 80 eurós 3 személyest 60 euróért. És 80-ért odaadta volna a 120 eurós 3 szobást is, csak nekünk akkora nem kellett és nem is szántunk rá annyit. Viszont ti csak ketten vagytok, sokkal olcsóbban megússzátok! Úgyhogy az a különbség, amit le szeretnél faragni, ott van ám elrejtve! nem kell izgulni a kinti foglalás miatt, de tényleg, hidd el! És spórolsz vele icon_wink.gif

# 725
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124250 Üzenet linkje2010-01-24 22:27:41 

Szia Szirom!
A zorbas.de-n nekem árban ezek fekszenek (ezek mind júniusra vonatkozó árak és szoba/éjre értendő):
Eftichia's Apt./Stoupa 50 Euro
Sophia Studois/Stoupa 46 Euro
Fotini Apts./Stoupa 45 Euro
Kelly Apts./Stoupa 50 Euro
Prinkipas Apts./Stoupa 45 Euro
Skafidakia Apts./Ag. Nikolaos 43 Euro vagy Villa Skafidakia 40 Euro
Stavros Apts./Stoupa 40 Euro

Sajnos Kardamyliben a neten egyet sem találtam azon kívül, amit Kokszi ajánl, de ott helyszínen, biztosan lehetne találni...

Mindnek ki fogom keresni az elérhetőségét és majd magammal viszem a listát és így célzottan keresgélünk, nem találomra.

Üdv, Andi

# 726
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124253 Üzenet linkje2010-01-24 22:34:48  Válasz a #124250. hsz-ra Előzmény #124250

Értem én, hogy szeretnél biztosra menni, és hogy fontosak az elvárásaitok, de csak azt akartam neked érzékeltetni Andi, hogy olyan könnyen engednek az árból a helyszínen! Úgyhogy nézzél bátran picit drágábbakat is szerintem, mert sikerülhet jó áron megszerezni azt is!
# 727
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124255 Üzenet linkje2010-01-24 23:00:05 

Köszönöm. Ezért is gondolom, hogy nem érdemes előre foglalni, mert akkor papíron áll a kialkudott ár, de így még lejjebb lehet nyomni.
Párom még nem tud róla, hova fogunk menni, ugyanis mindent rám bízott, én meg még nem adtam elő neki a terveimet. icon_smile.gif Lassan ennek is ideje lesz már.

# 728
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124435 Üzenet linkje2010-01-26 23:42:39 

vojandi írta:

Ha nem foglalunk előre, még plusz munka egyenként mindet, amit kilistázunk, kikeresni google mapson is, hogy meg is találjuk...egy tonna papírral fogunk nyaralni menni, ezt már látom. icon_smile.gif

Szerintem ez nem szükséges, ha ott leszel majd, és előtted áll 3-4 szimpatikus apartman, akkor biztos nem fogsz elindulni megkeresni egy ötödiket csak azért, mert az szerepel a papírodon. icon_smile.gif Lehet, hogy azt sokkal nehezebb lesz megtalálni. icon_smile.gif

Én tavaly nem nagyon kutakodtam előzetesen... egy-két szállást megnéztem előre, de pl. Elafonissoson teljesen értelmetlen lett volna egy tűt keresni a szállások szénakazlában...

A leírtak alapján (most végigolvastam újra az egész topikot...
icon_redface.gif kezdem magam nagyon beleélni a nyárba... icon_smile.gif ) úgy gondolom, hogy pl. Stoupában egy csöppet sem lesz nehéz szállást találni. Meg a környéken lévő többi helységről is ezt sejtem.

Sajnos úgy néz ki, hogy mi végül mégis augusztusban megyünk majd, és így kicsit tartok attól, hogy már csak a nem túl jó "maradékból" válogathatunk majd a szállások terén. De azért jutni talán minden napra jut majd valami, max. nem lesz olyan jó, mint amilyet szeretnénk... Mindenesetre ez is egy tapasztalat lesz.

# 729
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124441 Üzenet linkje2010-01-27 10:10:19  Válasz a #124435. hsz-ra Előzmény #124435

Csatlakozom Verkához! Biztosan akad szállás - mi mindig találtunk helyben icon_smile.gif És legalább látod is, hogy mi az amit kibérelsz, mert a képek és a leírás csalókák lehetnek.
Persze, amennyiben estefelé érkezünk valahová, előre bérelünk mondjuk 2 éjszakára, aztán van bőven időnk megtalálni az igazit icon_smile.gif

# 730
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124465 Üzenet linkje2010-01-27 17:12:09 

Persze, igazatok van. Én a listával menést úgy éretettem, hogy ha 4-5 helyen túl drág alenne, ahova csak úgy vakon betérek, akkor vannak még a tatalékok, amiket már itthon kikerestem, hogy olcsók.
Mi még csak egyszer csináltunk ilyen keresgélőst helyben, Ausztriában, de rengeteg időt, órákat elvett a napból. Bár a találkozón minden tapasztalt útitárs bíztatott, hogy nem vesz el sok időt, nehezen tudom elképzelni, de reméljük a legjobbakat.

# 731
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124470 Üzenet linkje2010-01-27 17:54:18 

Andi, ha túl drága, akkor mosolyogsz szépen és alkudsz icon_smile.gif
# 732
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124472 Üzenet linkje2010-01-27 18:02:07 

Andi, és most ezért nehogy megharagudj, de még valami, lehet, hogy nem németül kellene nyitni, talán szerencsésebb angolul. Régebben én is próbáltam, mert pötyögök azért, lévén, németet tanultam annak idején, de mi tagadás, sose voltak annyira szívélyesek úgy. És hát nem is nagyon beszélnek, főleg a Peloponnészoszon, sőt, tavaly angolul beszélővel is alig találkoztunk. A legtöbb helyen a falra rajzolta a kezével az árat a tulaj (kivéve Porto Kagiót, ahol egy szlovák csaj jól beszélt angolul), és pár szót tudunk is már görögül, így alkudoztunk.
# 733
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124474 Üzenet linkje2010-01-27 18:09:43 

Szirom, dehogy haragszom. icon_smile.gif
Angolul szoktunk külföldön beszédet kezdeméyezni, mindig. Amúgy sok görög beszél németül és még több szállás van, pont a Peloponnészoszon, ami német tulaj kezében van. Nagyon divatos a németek körében arrafelé ingatlant vásárolni és pár év múlva, ha ráunnak, kiadni a szobákat. Többek beszámolójában is azt olvastam, hogy nem adnak kedvezményt, inkább hagyják, hogy elmenjen az ember. Legalábbis nem úgy, ahogy elképzelem, ha ő 50-et mond én meg 40-et, biztosan nem megy le 40-re, csak 45-re mondjuk. Én pedig 7 éve járok Görögországba úgy, hogy nincs kiírva a homlokomra, hogy magyar vagyok, hanem németnek hisznek és mégis ugyanolyan szívélyesek voltak bármikor, mintha magyar lennék. Annyi szót nyökögök görögül is, hogy egy árat tisztázzunk. icon_smile.gif A beszéddel nem lesz gond.

# 734
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124706 Üzenet linkje2010-01-29 19:04:57 

Szia WhiteFrost!

Kedves Éva!
A találkozón beszéltünk egy öbölről Lakóniában. Ez a Plytra és Archagelos közötti partszakasz. A Google Earth-on is vannak fent képek. Itt egészen olcsók a szállások, és a strand sem rossz. Mivel Monemvassia és Elafonissos is közel van, hozzá így optimális a fekvése. Másik nagy előnye,hogy Monemvassia környékén nem nagyon van olcsó szállás.
Elafonissos és Monemvassia sok lehet egy napra Tolóból. Talán megéri ott aludnotok valahol délen. Toló- Monemvassia közötti útra, szerintem kell min . 4óra.
Jó tervezgetést nektek! Sziasztok: kokszi

# 735
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124711 Üzenet linkje2010-01-29 19:32:00 

Ez: http://www.ferienhaus2100.com/.....enwohnung/
júniusban 50 Euro Monemvasianál.

KERESŐ: