Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 16 17 18   >
Üzenet
  Ágni | #6174 Üzenet | 2006-04-04 16:01:51 | menta
Itt a mentám, az elõbb fényképeztem le.

Rekuc | #6175 Üzenet | 2006-04-04 16:03:57 |
szép képicon_smile.gif
  Ágni | #6177 Üzenet | 2006-04-04 16:06:00 | menta ..is
Ugyanaz, más szögbõl..

Rebeka | #6190 Üzenet | 2006-04-04 19:09:30 |
Ágni!
Azt gondolom, hogy az én mentám is ugyan ez, de mivel azért mi még az idõjárással hátrébb vagyunk, így a menta is várat magára, hasonlóan a citromfûvel. Jellemzõen nálam még most nyitottak ki a hétvégén a nárciszok és a jácintok, annak sem a nálad látott változata, hanem a kis kék. A nagyok még kicsit kelletik magukat, ugyan úgy mint a tulipánok. icon_cry.gif
Azt hiszem a férjed névnapja olyan lehet mint nálunk a Sándor nap, szóval a saját szavaimmal élve amolyan "sátoros ünnep". icon_lol.gif De én már túl vagyok rajta. icon_wink.gif Minden esetre az sem kisebb fejtörés, hogy mit is fõzzünk a vendégeknek. Gondolom Jorgosz napja húsvéti menüt diktál! icon_biggrin.gif
  Kriszta35 | #6191 Üzenet | 2006-04-04 19:17:21 |
Sziasztok!

Akkor lányok mondjátok meg, hogy mi a különbség a két menta között, mert nekem a kereklevelû van. A cítromfûhoz ez a fajta tényleg hasonlít, bár már jól kint van nekem is/mármint a citromfû/, de még képet nagyító mellett tudnék róla csinálni, ha éppen kellene ide tennem icon_lol.gif

Szióka
  Ágni | #6194 Üzenet | 2006-04-04 21:35:16 |
Sziasztok!
Én igaziból a citromfûvel nem nagyon tudom mit kezdjek. És képzeljétek a jácintjaim nekem késõn jöttek ki, mert lusta voltam és késõn ültettem icon_biggrin.gif
Na a Jorgosz napi menü olyan, hogy az azelõtti nap sült kecskéjébõl is felszolgál az ember, de melléje még ki kell találni hús nélküli borkorcsolyákat, mert húsból bõben elég a maradék, mindenki tele van. Meg persze édesség. Itt nagyon megadják a módját a névnapoknak, fõleg az ilyen gyakori és szeretett nevek napját mint a Jorgosz. Valóban olyan sátoros ünnep:))
  Rebeka | #6210 Üzenet | 2006-04-05 15:18:13 |
Kriszta!
Szerintem te a mentádat valamely boltból vásároltad, amolyan kis cserepes, zacsis fajtából. Szerintem ( icon_exclaim.gif ) az amolyan termesztett változat, az enyém pedig a vadon növõ fajta. Sajna nem görög származású, hanem Erdély a szülõ hazája. Ott az erdõben szedik és teát készítenek belõle. Gondolom ennek erõsebb az íze. A szine is sötétebb mint a citromfûnek.
Jól gondoltam, hogy az Ágniék elõrébb vannak a tavasszal, az én késõn ültetett hagymáimnak se hírük se hamvuk még. icon_confused.gif Mivel a fûszernövényeim nem napos fekvésben vannak, így a citromfüvem sem mutogatja magát még nagyítóval sem. Nyár elejére mindkettõbõl annyi lesz, hogy a fûnyírót is rá lehet engedni, hisz mindenhol megtalálhatóak az udvaron.
  Kriszta35 | #6261 Üzenet | 2006-04-06 17:20:20 |
Szia Rebi!

Igen, zacsis fajta, csak én arra lettem volna kiváncsi, hogy a két fajta között mi a különbség, az ételek ízén lehet érezni?? Ha igen, akkor nyáron próbálok cserepeset hozni kintrõl.

A másik, annyit beszéltünk a fincsi ételekrõl, hogy tegnap nálunk is vacsira Kalamari volt, és görög sali. Olyan jót ettünk belõle.

Ja és Kedves Vojandi, képzeld, nyitott szemmel jártam,és kaptam pitát, eddig nem jó helyen néztem a nagyobb üzetben ahova járok. Úgy megörültem neki, hogy vettem 3 csomaggal, úghogy hétvégén gyros evõ verseny lesz itthon! icon_lol.gif

sziasztok!
  Rebeka | #6264 Üzenet | 2006-04-06 18:09:17 |
Kriszta!
Nem tudok biztos tippet adni a két menta közötti különbségre. Szerintem az erdeinek erõsebb az íze. Biztosat csak akkor tudnék mondani, ha mindkettõt próbáltam volna. Nem tudom a kinti cserepes nem ugyan az e mint az itthoni. Talán majd egyeztetünk és adok én neked ilyet is és kipróbálod. icon_lol.gif Ha másnem megutaztatjuk a nyáron. icon_lol.gif
Hol vetted a pitát?? Lehet hogy én is rossz helyen kerestem eddig? Valszeg. icon_confused.gif
Most csak azért nem fakadok sírva irigyelve a vacsidat, mert azzal vigasztalom magam, hogy a fagyasztott kalamari nem ugyan az. Ne fájdítsd a szívem, hogy nincs teljesen igazam!! icon_cry.gif
  HJudit | #6280 Üzenet | 2006-04-07 12:28:29 | Citromfû
Ágni és Rebeka levelezését olvasva tegnap én is megnéztem a citromfüvemet, most kezd hajtani. Nyugati fekvésû a kiskertem, tehát csak du. éri nap. Senki ne aggódjon, akinek még nem hajtott ki, biztos nem fagykár érte, csakhát idén nehezen jött a tavasz.
  Ferrari | #7298 Üzenet | 2006-05-20 11:11:59 |
  Rebeka | #7310 Üzenet | 2006-05-20 15:41:54 |
Nagyon jól néz ki ez a jeges kávé! icon_wink.gif Szoktunk a meleg érkezése után itthon is készíteni, de mégsem az igazi. Biztos, hogy hiányzik hozzá a hangulat is. De a telefon nem kell mellé, csörög az eleget itthon, kinn is ha bekapcsolom szinte azonnal megszólal. icon_confused.gif Szóval a kávé és utána az ásványvíz.....hmmm.....szép párás a pohár oldala. Bár volt pár nap kavar, de kicsit több mint egy hónap múlva az elsõ dolgaim egyike lesz rendelni egyet. Imádom. icon_lol.gif
  Ferrari | #7313 Üzenet | 2006-05-20 16:19:39 |
Kedves Rebeke és Kriszta!

Szívbõl remélem, hogy amilyen rosszul indult ez a dolog, annyival jobb lesz a nyaralás. Nagyon izgultam értetek és örülök, hogy minden rendezõdött.
Már én is nagyon várom, hogy menjetek és megjöjjetek, hogy elmeséljétek élményeiteket
  Jox | #11841 Üzenet | 2006-07-18 09:06:58 | Dolmadakia
Dolmadakia

icon_wink.gif

Rebeka | #11849 Üzenet | 2006-07-18 10:24:54 |
Na ezt az idén megkóstoltam. Hááát..... végül is nem volt rossz, egy próbát megért. A csapat többi tagja is végigkóstolta és egyetértett velem. Azért egy darabig nem fogok ilyet rendelni azt gondolom. Vannak ennél sokkal finomabb ételeik is szerintem.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 16 17 18   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu