A kis TALICSKA is elporoszkált 5 féllel ( 1.5 dCi ) és útközben ilyen szépeket láttunk meg ami nem mindegy, bárhol megállhattunk megnézni.
A teljes felhasznált km.: Sarti - Makó oda-vissza, valamint az ott megtett távolság, 2250 km. Üzemanyag: 120€ Pályadíj ( YU, MK ) 60€ össz 180€
Az út három fõre leosztva nem került 16000Ft/fõ-be.
A menetidõ Makó-Sarti 14 és fél óra.
Útvonal: Makó-Röszke-Novisad-Belgrad-Nis-Skopje-Gevgelija-Efzoni-Thessaloniki-Neamoudania-Nikiti-Sarti.
A sebesség autóúton 100, autópályán 140 km. ( légkondi végig ment )
Összegezve szerintem ezekért érdemesebb autóval menni.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretnék kérni. Olyan szállást keresek Észak-Görögországban (Halkidiki), ahol egy komplett házat lehetne bérelni 11 fõ (3 különálló család) részére. (pl. min. 3 szoba, konyha, nappali, terasz) Közel a tengerparthoz.
Várom válaszaitokat. Köszönöm! Sasek
Szia Sasek!
Mi Vasárnap jöttünk haza Görögországból Halkidikin voltunk. Ha még érdekel ,Én tudok cimet. Magyarul beszélnek(tulaj felesége Magyar).
Teljesen különálló apartman ,három szoba . Közel a tenger,szép kis falu ,a környéken sok látnivalóval. Monimona
A japcsik is jól fogyasztanak... 94-es Mazda 323F 1,5i, klíma, négy személy + csomagok, mindenhol szabályosan közlekedve 6,9 liter/100 km. És nem robbant le, mint a haver 2 éves VW Passatja.
mi vasárnap hajnalban értünk haza, 10 éves 2,5 tdi audi a6 avant, 5,8 liter/100 km. és hazafelé volt hátul márvány meg ami kell. néha mentünk gyorsan is.
de úgy is meg lehet fogalmazni, hogy 1 tank üzemanyaggal eljutottunk Thassosra. nem egy utolsó érv a nagy autó mellett.
Ma (Szeptember 26.) reggel 8-kor érkeztünk haza Görögországból.
Oda és visszafelé is éjszaka utaztunk, nagyjából 15 óra volt a menetidõ (tankolásokkal és 2-3 rövid pihenõvel).
Az útleveleken kívül sehol nem kértek semmit a határokon, autópályadíjak is rendben voltak.
Rendõröket odefelé nem, visszafelé 5-öt láttunk.
Összesen 7300valamennyi km-t autóztunk. (késõbb megnézem pontosan)
Mi is szerencsésen hazaértünk Paraliáról!
A kifelé vezetõ uton csak a Macedón határõr akadékoskodott,megnézte az útlevelet és annyit mondott,hogy:"magyar 10 euro"!Elõször nem értettem és visszakérdeztem,hogy mi van erre mégegyszer felvílágosított:"magyar 10 euro"! OK.
Visszafelé a magyar vámos nyitatta ki a csomagtartót,de mivel képtelenségnek tûnt átnézni inkább tovább engedett minket.
Augusztusban 3 csodálatos hetet töltöttem Görögországban, autóval. Nagyon köszönöm a sok-sok hasznos infót mindenkinek, nagyon sokat segített. Az oldalakon és forumokban található infókat hasznosítottam és szinte minden simán ment:D
Ami nem:
Hajnali 4-kor indultam el Budapestrõl, fél hétkor a határon voltam, szinte akadály nélkül jutottam át mindkét oldalon, majd irány az itteni infók szerint pénzt váltani.
A váltó 7-kor nyit, helyes, cigi, várakozás. Fél nyolckor a sorban álló magyar hadnak tudomására adják, hogy rossz a számítógép, kb 1 óra, de lehet, hogy több.
Nem várunk gyerünk tovább. Nem messze a határtól van egy Mol kút, ahol jóval a magyar árak alatt forintért tele is tankoltunk. Az autópályák, autóutak minõsége közepes, a vezetési stílust meg kell szokni... Bár szerintem az, hogy a lassú jármûvek kulturáltan lehúzodnak a leálló sávba és így mindkét irányban kellemesen lehet elõzni nagyon jó. Rendõrt 3-4 helyen láttam, de mindenhol épp pihiztek és nem állítottak meg senkit, de ahogy ezt többen leírták sokkal több van belõlük, mint itthon.
Dínár nincs, euró van, a kapuknál dínárban valóban annyit kértek, mint amennyi a hellasz.hu-n fent van, de nekünk nem volt, így kissé többe került, érdekes a váltási metodikájuk, finoman szólva hasraütésre jönnek elõ a számok. A két szakaszon, ahol dínárban ugyanannyit kellene fizetni, az egyik kapunál 3, a másiknál 5 EUR-t kértek. Vitatkozni minek gyerünk tovább...