#1720182011-08-04 12:32:01 Válasz a #172011. hsz-ra
A tekerős. Hát akinek jó a vére....engem is mindig megtaláltak amikor kint üldögéltünk az apartman előtt, de aztán vettünk citrom illatú gyertyát és biztos ami biztos még be is fújtam magam szúnyogriasztóval is
Sziasztok!
Akkor is sokan vannak, ha mondjuk kb este 6 óra tájt mennénk vacsizni?
Mi is a Sakisba leszünk elszállásolva és olvasom, hogy közel van a Sakis Tavernához. Talán sikerül majd egyszer-kétszer ott enni. Jaj már csak 8 nap és indulunk
Sziasztok!
Akkor is sokan vannak, ha mondjuk kb este 6 óra tájt mennénk vacsizni?
Mi is a Sakisba leszünk elszállásolva és olvasom, hogy közel van a Sakis Tavernához. Talán sikerül majd egyszer-kétszer ott enni. Jaj már csak 8 nap és indulunk
Kedves Ildima!
Igen, már csak 8 nap és indulunk. Te írtad ugye, hogy a Lányoddal jössz az Aeolussal, mikor mi is megyünk a párommal?
Nagyon-nagyon várom már, főleg, hogy az időjárás itt kezd kibírhatatlan lenni.
Július közepén még nem volt tele a busz (ami nekünk csak jó hír) és kábé fele-fele arányban voltak magyarok-szlovákok, legalábbis ezt mondták az irodánál, amikor rákérdeztem.
Az utolsó oldalak szinte már csak a Sakisról szólnak, ha ezt az ottaniak tudnák. Azt hiszem, muszáj lesz elnézni oda.
Üdv, Gabi
Étkezési élményeink július 6-10 között:
Már az elején hozzáteszem, hogy mi mindenütt kipróbáltuk a tzatzikit és oly nagy különbség nem volt ízben köztük, talán a hozzá felszolgált kenyérkék voltak mindig mások és jobbak vagy még jobbak. Talán árban és mennyiségben a 2,5 és 4,00 euró differenciája is csak ez volt.
Első nap kipróbáltuk a Symposiumot, mert az idegenvezető azt mondta itt a legolcsóbb a hal és még olcsó is. Mi pechesek voltunk, mert nagyon sokat kellett várni, a kiszolgálás igen lassúnak bizonyult. Nem volt túl finom amit választottunk… vmi grillezett halakat, s bár később azt hallottuk, ha kardhalat eszünk, az tuti jó, de akkor már késő volt. Ajándékba fél liter bort és a végén dinnyét kaptunk.
Második nap a Bacchosba mentünk és itt remekül éreztük magunkat. Sorbaállás közben, fájdalomdíjként, míg megüresedett egy asztal ouzót vagy sört vagy bort adtak. Itt finom volt a bárány, kétféle hal és a souvlaki. Görög sali is szép és ízletes és nagy. Köretek is nagyon emlékezetesek, csorog a nyálam most is, ha erre a vacsira gondolok.
Egyik nap gyrosoztunk is, amely hely nem igazán nyerte meg a tetszésemet, mert a 33-as gyros étteremmel szemben ültünk le, ami nem egy csöndes hely, és sok volt a légy mert vmi szenyvízcsatorna volt a közelben. De nem volt rossz a csak 2 ill. 2,3 eurós vacsi (a csirkés volt drágább), de ismételni ezt nem kívántuk. Viszont sört kaptunk, olcsón, finom Mythos jeges korsóban.
Természetesen az itteni beírások hatására a Sakist én ki nem hagytam volna, így ott is vacsiztunk. Valóban nagyon kedves és udvarias ott mindenki a vendégekkel, a várakozás idejére kaptunk ott is italt, finom, jeges ouzót. Nagyon sokan esznek itt, valóban, s mi elég késő este értünk ide, a kiválasztott ételünk már nem is volt… de ami hasonlót ajánlott a pincér, remek és különleges volt (Vmi batyuba csomagolt húsika…”pougki special” néven futott) Mi szeretjük a csapolt söröket, sok helyütt azonban nem volt, itt sem, de ez nem von le az ár/minőség/értékarányban semmit se. A Sakis igen jó hely.
Korfiu kirándulásom alatt egy ottani borzadály étteremben ebédeltünk, nevét is feledtem, amúgy se tudtam elolvasni és megjegyezni mert csak görögül voltkiírva... Ettünk görögsalit, meg vmi oldalasz szerű húst +krumpli nem tudom mit… No ezt nem ajánlanám, mert maga látvány sem vonzott és az ízei is felejtősek voltak.
Nagyon szimpatikus étterem volt a Sakissal szemben, vmi "taverna a 3 fához", ahol a kilátás pazarsága, a Valtos partja, az esti fények és az ottani váratlanul táncraperdülő pincérek és vendégek syrtakija meglepetéssel hatott ránk. Talán itt éreztem magam a legjobban, persze ehhez az is hozzájárult, hogy négyesben mentünk ide, épp egy szuper estet fogtunk ki magyar barátainkkal is. A Mythos csapolva jéghideg korsóban érkezett, meleg volt még a foghagymás píritós, óriási adag volt a moussaka és a baklavát is alig tudtam megenni… de ettünk sajtos pie-t es nagyon finom és mutatós görögsalit meg bárányt meg souvlakit meg nem is tudom milyen halakat… de az összhatás remek, mivel nem tudtam rosszat kérni…
Próbálnék 1-2 kaja fotót is beszúrni ide...idővel, mert most is jó volt rágondolni, de még nem tudom hogyan kell. Ha esetleg segítenétek pár szóban az "img" funkciót elmondani, megköszönném.
Na most ha nem válaszról van szó, tehát nem jelenik meg alapból az img gomb akkor én bemásolom simán a kép linkjét és az előnézet gombra kattintok alul és így akkor máris megjelenik.
Egyébként a directupload egyből is felajánl img-s kódot azt egyből is be lehet másolni sőt ott kis indexképes lehetőség is van
2.) Vergrößerbares Vorschaubild (Foren):
a rendes méret pedig
4.) Bild in Originalgröße (Foren, oder z.B. Jappy):
#1720692011-08-04 18:50:58 Válasz a #172021. hsz-ra
El kell, hogy keserítsek a Sakis apartman nincs közel a Sakis étteremhez, tudom, mert egyszer futva tettem meg a mi szállásunktól az utat a Sakisig majd vissza aztán le a kikötőbe hajót bérelni majd megint futva vissza.
Szinte az egész valtoson végig kell menni és a végén a kis lépcsőn felmenni vagy korábban az úton és akkor a felső úton menni de úgyis kell hozzá szufla vannak meredek részek.
Aki a Sakisba megy és kap térképes asztalterítőt a vacsorához ne röstellje elkérni én is azt tettem és kaptam két bontatlant grátisz.
#1720742011-08-04 19:13:12 Válasz a #172071. hsz-ra
Szia!
Ez van ha az embernek máshoz kell alkalmazkodnia. Most a nővérem és a férje is jött velünk akik először voltak itt és nekik minden új volt. Ha egyedül mentem volna például biztos nem hagyom ki gyalog Sarakinikot, de a sógorom még a Lichnoshoz vezető gyaloglást is sokalta.
#1720792011-08-04 19:35:52 Válasz a #172078. hsz-ra
Valami olyasmi.Megnéztük az úgymond "kötelezőket" De azért volt új is, Necromantio jósda, Acheron folyó azon része ahol a sziklafal van, négy éve nem találtuk meg, másfele kóvályogtunk