Jajj TIAN!
Mi Augusztus 29-én értünk haza...és azóta is csak Korfura gondolok, nézegetem a képeket, stb...
Örülök, hogy ti is jól éreztétek magatokat, mondjuk én már a jövõ nyárra gondolok...
Mi is gondolkodunk a párommal egy autos görögországi úton. Ti merre mentetek? Szerbián keresztül? Nem volt semmi problémátok, atrocitások? Annyi mindent lehet hallani.
Szia Süti!
Annyira sima volt az utunk hogy el sem hiszed. Egy 5 éves disel Renault Thaliaval mentünk és összesen 3000 km-t tettünk meg. Egyedül a párom vezetett oda-vissza. Pontban 5 órakor indultunk Jánoshalmáról és 9 és fél óra alatt értük el a görög határt. 2x álltunk meg kávé meg ilyesmi. Szerbia 7 óra, Macedonia 2 óra és hát az itthoni út. A határokon szinte senki nem volt elõttünk a csomagtartóba csak a magyar vámos nézett bele visszafelé. Rendõrrel nem találkoztunk.
Szezonban ez azért biztos másként van. Szerintem jó ötlet volt szeptemberben menni, nagyon jó idõ volt szépen lebarnultunk. Igy is azért volt épp elég angol a szigeten. A hajókon és a kompokon is épp elegne voltak, el sem tudom képzelni mi lehet ott fõ szezonban. Nem bántuk meg hogy autóval mentunk mert sokkal szabadabban mozogtunk a szigeten, ja és nem kellett azt a kurva sok reptéri illetéket kifizetni. Az illeték + a transzf. 25.000/fõ lett volna. Mi hárman voltunk az 75.000 ft. Tulajképpen az üzemanyag költségünk csak a fele volt ennek. Hozzánk 170 km a reptér és azért hogy 1 hétig ott hagyjuk az autót azért is jócskán kellett volna fizetni. Ráadásul autót bérelni kint az sem kevés. Mindezek miatt döntöttünk úgy hogy autóval megyünk és nem bántuk meg.
Mi is gondolkodtunk az autón, de sajnos a mi autónk elég öreg már ilyen utakhoz... De teljesen igazad van a reptéri illetékkel (egyéb kötelezõen fizetendõkrõl már ne is beszéljek) kapcsolatban...aki teheti menjen inkább autóval!
Aug. 25-én indultunk busszal Korfura. Benitsesben volt a szállás, Bella Tours szervezésében. A buszjegy és a szállás, teljes biztosítás volt kettõnknek 90.000 Ft, elköltöttünk ott ketten durván 90.000 Ft-ot (ebben 4 napos mocibérlés tankolással is benne van), ráadásul ajándékként nem busszal, hanem repcsivel jöhettünk haza. Hülye lettem volna autóval nekiindulni az egésznek.
Azért az egy picit erõs, hogy "hülye lettem volna autóval nekiindulni az egésznek", de persze mindenki máshogy szeret utazni.
Ez a te véleményed, tiszteletben tartjuk.
Én például lehet, hogy szívesebben autóznék, minthogy egy napig buszozzak összezárva annyi emberrel... egy olyan kicsi helyen.
Kedvesem nagyon magas, és lehet, hogy nem is férne el olyan kényelmesen.
Persze én is teljes mértékben egyetértek az elõttem szólókkal - a repülõ baromi drága, és akkor még az illetékeket és a transzfert is ki kell fizetni, ami szintén brutálisan sok.
Arról nem beszélve, hogy (legjobb tudomásom szerint) azért jöhettetek haza busz helyett repülõvel, mert a Bellának nem jött össze annyi utasa, hogy érdemes legyen egy buszt elindítania, ami visszafelé titeket, illetve a ti turnusotokat hozta volna haza Magyarországra. (Ez érkezett volna meg szeptember elsején Korfura.)
Végülis felfoghatjuk ajándék repjegynek is! Mégsem hagyhattak kint titeket.
Persze javíts ki nyugodtan, ha tévedek...
Egyébként hogy tetszett Korfu?
Mi is Benitsesben szálltunk meg, 26-án jöttünk haza. Hol volt a szállásotok?
Jahhh, tudom, hogy miattunk csõdölt be a Bella!
Egyébként az egész utazással akkora mákunk volt, hogy nem igaz. Mindössze 23-an voltunk a buszon, szóval majdnemhogy mindenkinek jutott egy egész üléssor, amin elfeküdhetett. A határokon semmit nem kellett várnunk, simán mentünk át mindenhol. A Kostas apartmanban volt a szállás, kicsit le van pukkanva, de abszolut megfelelt a célnak. Véleményem szerint jobb mocit bérelni, mint autót, úgyhogy autóval kizárt, hogy elmenjünk Korfura. Ha autóval lettünk volna, még most is ott vánszorognánk valamelyik dugóban. Így sokkal szabadabbak voltunk. Nem is fizettünk be fakultatív kirándulásra, kettõnknek lett volna 70 euro egy sziget körtúra, és ennyibe került 4 napra a moci tankolásokkal együtt, és minimum háromszor annyi dolgot meg tudtunk nézni, mint akik fakultatívra mentek.
A következõ turnus pedig tényleg nem indult el, mindössze négy fõ jelentkezett rá, ezért el sem indult értünk busz otthonról, így jöhettünk haza repcsivel. Én még életemben nem repültem, úgyhogy nagy élmény volt.
Egyébként nem tudom, hogy ez minden esetben így van-e, de a jegyemen összes költségként 4.100 Ft van feltüntetve illetékkel együtt. Szóval vérlázító, hogy mennyit legombolnak azokról az utasokról, akik repcsivel mennek.
Banya,
mi tavaly voltunk a Kostas apartmanban, nekünk nagyon tetszett. Tényleg egyszerû, de tiszta, és szerintem jó helyen van.
Idén a Panajotában voltunk, az sincs sokkal messzebb és a tulaj is ugyanaz: Kostas.
Az igaz, hogy autóval elég fáradságos lenne a szigeten közlekedni (illetve a fõvárosban parkolni), de a negyedik robogózással eltöltött nap után már ácsingózva néztük a klímás autókat.
És 7 napig közlekedtünk robogóval. Sok helyre eljutottunk vele. Nagyon élveztük, sõt, egész évben erre (is) vártunk. Megvan a varázsa és még az álló kocsisorok között is lehet vele közlekedni.
A busz 23 emberrel pedig tényleg kényelmes(ebb) lehetett. És biztos sok szép tájat láttatok útközben.
Bizony már elég rég voltam a fórumon, igy van mit bepótolni.
Szerintem nem kell gondolkodni azon, hogy az ember menjen v. sem. Egyértelmõ, hogy igen .
Én már 5. éve járok a szigetre és hál istennek még ismerõseim is laknak ott, tehát ha egyedül megyek, akkor sem lennék magányos.
Sok látnivaló van, pláne a Húsvét. Fantasztikus. 1 hétig ünnepelnek és a Húsvét hivatalos napján (ezt nem tudom pontosan melyik nap) meg a fõtéren a Pópa mond beszédet és utána tüzijáték. Hát az itthoni nyomába sem érhet a kintinek. Ezt követõen pedig mindenki étterembe megy, mert elõtte senki nem eszik húst. Ez náluk így szokás. Ilyenkor sült bárányt tálalnak fel és más finomságokat.
Én tuti megyek most Húsvétkor és csak mindenkinek ajánlani tudom.
Majd rakok ide is fel fotókat, hátha vki az áprilisi Húsvéti forgatagra kedvet kap.
Az idõjárás már ilyenkor nagyon kellemes. Mi még a tengerben is fürödtünk. Az esték igaz kicsit hûvösek, de egy kis vékony kabát untig elég.
Autóbérlés megoldható. Van egy ismerõsöm, akik ezzel foglalkoznak. Bérlésnél bárhová elviszik az autót.
Ha vkinek felkeltettem az érdeklõdését, nyugodtan írhat.
Most olvasom, hogy páran a Bella Tours irodával mentetek Korfura.
Én a Zeusz Irodával utazom már jó ideje, és velük eddig semmi gondom nem volt.
Az idegenvezetõk nagyon aranyosak, segítõkészek és a programokat jól szervezik meg. A stavros fórumon már szerintem rajta is van a 2008. évi Húsvéti program.
Mi is gondolkodtunk az autón, de sajnos a mi autónk elég öreg már ilyen utakhoz... De teljesen igazad van a reptéri illetékkel (egyéb kötelezõen fizetendõkrõl már ne is beszéljek) kapcsolatban...aki teheti menjen inkább autóval!
Szia!
Mi 2001-ben egy 16 éves autóval voltunk Halkidikin és Thassoson, semmi gond nem volt, teljesen sima utunk volt, pedig mi is féltünk, hogy bármi történhet, de nem történt, jól bírta az autócska Egy jó párszor megjártuk vele Görögországot
Szia Geot,
Látom Benitsesben készült a fotó. Bizony Húsvétkor ebben a házban szállásoltak el minket.
Én személy szerint nem voltam a szobával megelégedve. Ennek az épületnek a másikoldalán és annak is a végén volt a szobánk (2 szoba, nagy konyha -akár bulit is tarhattunk volna, akkor volt a hely-, pici fürdõszoba. A szobát soha nem érte a napsütés, tehát dideregtünk néha rendesen esténként. A többiek lakrésze viszont nagyon jó volt, irigykedtem is rendesen