Az EU-ból nem kérek, Szerbia meg nem akar belépni, meg sosem fog....
Nem tudom van e topic, de hát ha valakit érdekel, szivesen irok egy pár célpontot...
Én csak azt sajnálom mint földrajz tanár, hogy átfuttok Szerbián azzal törődve hogy milyen a WC.... Közben például Nis mellet rohantok el, ami századokon keresztül hadiköszpont volt, vagyis kapu Europa és Ázsia között.....nyugat és kelet között...
Ezmellett rengeteg terészeti és történelmi látvány van, amit érdemes lenne megnézni.....
Ez igaz, én pl. sokszor mentem a Duna parton Szendrőtől Negotinig és valóban csodás, nagyon jó panoráma út van arra, De az is igaz, hogy erre keveseknek van ideje, mert ugye kevés a szabi..., stb. de ez nem csak ránk érvényes; a szerb túrista sem nagyon tér le az autópályáról ny-európába menet
Az EU pedig egy külön történet, bizonyos mértékben egyet értek Veled.
Stobi-nál van valami múzeum, én már régóta fenem rá a fogam de hazafelé meg "menjünk mááááár" effektus van mindig. Valahol olvastam, hogy kicsit letérve az E75-ről rengeteg látnivaló van, de akkor meg 2 naposra kell tervezni az odautat
#1496912010-08-20 09:43:23 Válasz a #149663. hsz-ra
Elnézést az offért:
tapasztalatom a következő:
- elszökött a klíma gáz
- a klíma kuplung megadta magát
Általában ennél a típusnál az utóbbi jellemző, 4 csavar és alátét közül valamelyik elkopott és ez miatt a kuplung képtelen végezni a dolgát.
Természetesen előfordulhat, hogy maga a kompresszor halt meg, de ahogy írtam vagy csavar csere vagy utántöltés meg kell hogy oldja a problémát.
Nekem egy csavar cseréje megoldotta ugyanezt a jelenséget, pedig hány helyen ki akarták cseréltetni a kompresszort - csillagászati áron...
#1496922010-08-20 09:45:16 Válasz a #149677. hsz-ra
Fenéket nem akar. Akkor miért adott be csatlakozási kérelmet? Én,ha valahova nem akarok csatlakozni kérelmet sem adok be.
A vízzummentesség, személyivel való átlépés is emiatt megengedett csak.
Nem mondom,hogy szerbia előnyére válna az euba való belépés,de még messze van tőle az ország,hogy meg tehesse. Bár, románia is érdekes,hogy tag. Ezek mind csak érdekek és ellenérdekek. Csorog a sok eu-s pénz,de romániában is csak a pénz közelében lévők láttak hasznot belőle.
Köszi mindenkinek, nem is vettem észre, hogy offtopic voltam. Az illető rendben megtalálta a Larissa-i Ford service-t, így gondolom megoldódik a problémája, ha megtudom mi volt, megírom nektek is.
Sajnos visszaértünk Nagyon jó volt szép volt nem véletlen van ez a lap Nekünk semmi bajunk nem volt odafelé úton,ment minden simán.Nem zavarta meg senki az utunkat csak röszkei határon vártunk 7 percet,ami a legtöbb volt.Vranje előtt előtt elütöttünk egy kutyust ennyi volt az összes gond,de csak a rendszámunk bánta Belgrádban simán átjutottunk és Novi Sad utáni híd építésnél sem volt fenn akadás.Egyedüli baj szerintem az idióta 40-80 táblák Subotica és Novi Sad között.Jó utat mindenkinek ne parázzatok!!
Ez a visszatérés mikor volt pontosan? Vagyis a határátkelések mikor, a hét és a nap mely szakaszában voltak?
Látom nem nagyon jár erre senki, de azért nagy bátran megkérdezem, hátha hétfő-keddig valaki válaszol.....
A tűzoltókészülék kötött valami, vagy elfogadják aerosolos tűzoltó sprayt is?
Emlékeim csak a buszos utazásról vannak, és ugye akkor csak hazafelé, és csak a görög határ után álltunk meg a duty free-ben. A kérdésem az, hogy a befelé oldalon is van? És az itt vásárolt árut be lehet vinni az országba? Bocs, lehet, hogy marhaságot kérdezek, de teljesen tapasztalatlan vagyok.
#1497582010-08-21 18:26:10 Válasz a #149742. hsz-ra
A zárjegyes és nem zárjegyes termékekre vonatkozoan vannak szabályok, ezek szerint lehet bevinni behozni hozzánk árut. Ha van rajta zárjegy,még akkor is meg kell örizni a számlát és felmutatni ha kérik.
#1497642010-08-21 19:19:17 Válasz a #149752. hsz-ra
Azért vannak ott dolgok, amit bőven megéri megvenni és most nem feltétlenül a cigire vagy a piára gondolok
Különben tegnap lejöttünk a Pilionra és itt nagyon jó idő van, víz 30 fokos, ma az volt a szenzáció a parton, hogy Kala Nera előtt viszonylag közel a parthoz úszkált egy népes delfin csapat; szinte megállt az élet, még a vendéglősök is azokat nézték.
#1497912010-08-22 00:20:17 Válasz a #149742. hsz-ra
"A tűzoltókészülék kötött valami, vagy elfogadják aerosolos tűzoltó sprayt is? "
Tapasztalatok hiányában erre valószínűleg nem fogsz pontos választ kapni. A magam részéről annyit tudok elmondani, az utóbbi huszonvalahány év alatt egyszer sem kérték.