#1162772009-09-03 07:40:06 Válasz a #116268. hsz-ra
Hát Verka te nagy tévedésben vagy!!!
nekünk is óriási szelünk volt, és mégis tudtunk fényképezni. Volt, hogy olyan nagy szelünk volt, hogy kinn a parton fájt a bőrünk a ránk csapódó homoktól. Az álványunkat fényképezőgépestől elfújta a szél stb....
Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy olyan ember ne mondjon véleményt egy szigetről, aki csak 10%-át járta be. Persze vannak olyan emberek, akik csak pihenni mennek.De az ne mondjon véleményt, hogy a legszebb strand Tsigradó, mert ez szemenszedett hazugság. Abból a 4-ből, amit ő látott, lehet hogy ez volt a legszebb, de ha 33 közül kell választani, akkor Tsigradó nagyon hátul van.
Engem csakis az zavar, hogy olyan ember okoskodik és ír véleményt Milosról, aki 1 strandra járt le fürdeni 6 napon keresztül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnálom Verka, hogy ennyire felidegesítettelek, nem volt szándékomban.
( Amúgy minek Milosra vagy más szigetre mennie annak, aki minden nap ugyanott lubickol???? Az maradhat a magyar tengernél is!!!!)
Hali! Van egy kis gondunk. Nem engednek robogót bérelni b kategóriás jogsival. Hüp. Azt mondják, hogy az "a" vagy az "a1" jelűnek is be kell lenni ütve a jogsidba. Firka, ti hogy béreltetek?
Babar köszi a választ!
#1162842009-09-03 08:16:14 Válasz a #116277. hsz-ra
Jajaj, már megint a vita...
Gyerekek, nyúúúgííííí
Na akkor kicsit helyéreteszem a dolgokat.
Először is Szanna, rettenetesen örülök, hogy szélcsendetek van, egyébként biztos voltam benne, hogy ilyenkor ott már nem lesz semmi gond. Nagyon örülök, érezzétek jól magatokat!!
Sokan azért már ismertek innen régóta, és tudjátok, hogy azért megyek szigetre, mert azt körbe lehet járni, fel lehet fedezni, ellentétben a szárazfölddel.
Eddigi nyaralásaim során azért ügyes is voltam, mert Kefaloniát is 3x jobban felfedeztük a párommal mint a a velünk utazó két pár összesen.
Szóval aki ismer, tudja nem az a típus vagyok, aki egy strandra jár, ezért nem megyek szárazföldre mert ott is csak egy strand van, akkor inkább elmegyek a szutykos Balatonhoz, habár azt sem csípem fürdés szempontjából.
Babar!
Ha tudtam volna, hogy a szigeten 2 strand lesz ahol bevízezem magam és úszok egyet, elhiheted a pénzt sem bánva lemondom az egészet és máshova szervezem. DE NEM TUDTAM.
Sok helyen jártunk, sok helyen elő sem vettem a fényképezőmet, mert akkora hányadékot és le nem fényképezek amit láttam.
Ezért sincs fent kép minden egyes strandról, és azokról sem ami a sziget bal felén vannak, hiszen oda nem mehettünk, és nem is akartunk kockáztatni, mivel a legszebb strandok a sziget jobb felén vannak, és annyira fújt a szél, hogy élvezhetetlen volt minden.
És csak hogy eloszlassam a kételyeket, sajnos megtapasztaltuk, hogy hiába fentről lefelé fúj a szél (gondoltuk akkor a déli partokat fogjuk jól körbejárni), NEM!! Lementünk Tsigrado melletti strandra, talán FIRIPLAKA a neve, idegességemben megjegyezni sem tudtam, csináltam kb. 5 képet, amin gondolkodtam is hogy felteszem, de sajnos a nevét sem tudom, és annyira FOS a kép, (és nem a fényképezőm miatt,) hogy én ide fel nem teszem. Fújt ez a kib**** szél fentről oldalról lentről egyszerre.
Szerinted mi a francért voltam én ki????????
Így is a Milosi albumom egy szégyen számomra, mert ennyire szar tengerparti képeket életemben nem csináltam, csak miattatok tettem közzé, hogy lássátok nem félrebeszélek.
Lefkadát még nem tettem fel, de az is, a Kefaloniai és a Zakynthosi is ezerszer szebb képeket tartalmaz, és ugyanazt a fényképezőt használtam.
És az északi strandokat is bejártuk, persze nem fürödni, csak megnézni, hátha nincs szél, hátha lehet jól érezni magunkat, de miután az életkedvünk is elment, hogy milyen helyre keveredtünk, így mentünk inkább az egyetlen használható gyönyörű strandhoz, Tsigrado-hoz.
Így esett meg hogy KÉNYTELENEK voltunk minden nap ugyanazon a strandon fürdeni, merthát talán még gázosabb lett volna, ha egyik nap sem fürdünk, nem??
Így is eltelt 2 olyan nap mikor víz nem érte a testemet, mert fürdőruhában sokszor fáztam, és eszem ágában sem volt bevizezni magam.
A hajókirándulás 18 euroért meg egy nagy kalap szar volt!! Egyedül Kleftiko és a környéke ahova motorcvsónakkal vittek az kárpótólt, de sajnos az sem teljesen.
Minden szigeten voltam hajókiránduláson, és ez a Milosi a közelébe sem ér látványilag egyikhez sem.
Ne haragudjatok hogy kicsit elengedtem magam, de iszonyatosan felidegesít amikor más próbálja megmondani mit csináltam és mit nem, amikro ott sem volt, azt se tudja, mert nem írtam le szó szerint, mely strandokat néztük meg.
Pollonián is 2x voltunk, az a leghányadékabb strand az egész világon!!!!
Tudom mi a szép (szerencsére több gyönyörű szigeten jártam), de EZ NEM AZ!!!!! És csak a tapasztalataimhoz tudom mérni, sajnálom, hogy Babar Te még nem jártál igazán elvarázsoló, gyönyörű szigeten.
És megkérlek utoljára, hagyj engem békén és ne okoskodj hogy mit kellett volna csinálnom és mit csináltam.
Ne haragudj hogy a ronda strandokért elő sem vettem a gépem, és ne haragudj, hogy a nagy szélben nem fürödtem a sziget összes strandján.
Ha csak egy kis eszed lenne, elgondolkodnál, hogy ha júniusban akkora szél volt amit mondasz, akkor augusztusban amikor megjön a Meltemi, akkor mekkora lehet.
De erre nem terjed ki a figyelmed, csak arra, hogy miért nem jártam be az összes strandot.
Többiek!
Azt a chivabigyó strand képét majd elküldöm privátban ha lesz időm az otthoni gépemen megkeresni.
#1163242009-09-03 11:23:20 Válasz a #116277. hsz-ra
babar írta:
Hát Verka te nagy tévedésben vagy!!!
nekünk is óriási szelünk volt, és mégis tudtunk fényképezni.
(...)
Engem csakis az zavar, hogy olyan ember okoskodik és ír véleményt Milosról, aki 1 strandra járt le fürdeni 6 napon keresztül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(...)
Sajnálom Verka, hogy ennyire felidegesítettelek, nem volt szándékomban.
Szerintem a vak is látja a te és Firka fotóalbumain, hogy milyen zongorázható szélbeli különbség volt június és augusztus között.
Nem idegesítettél fel, csak egyértelműen látszik, hogy nem volt akkora szeletek, mint Firkáéknak, és csodálkozom, hogy az ellenkezőjét állítod. Kicsit mosolyogtam, mikor írtad, hogy ha északról fúj, akkor délen lehet fotózni... Ebből is látszik, hogy a ti szeletek a meltemi közelében sem volt.
Persze tudom, hogy ezt addig nem fogod elhinni, amíg egyszer te is meg nem tapasztalsz egy igazi meltemit. Csak addig kicsit fura, hogy olyanról mondasz véleményt, amit nem is éltél át. Mondjuk ez engem nem zavar, csak vannak a topikban olyanok, akik ugranak az ilyesmire...
Ez a vita itt kicsit kezd erős lenni. Én inkább kimardnák belőle. De mindkettőtök írásaiból megértek dolgokat. Mindenkinek igaza van a saját beállítottságához mérve, de azt azétz ne mondd már Firka, hoyg Miloson ronda strandok vannak. Több ezer képet nézegettem végig és partvonal tekintetében az egyik legszebb sziget a görög szigetvilágban, valamint vannak olyan hajókirándulások, ahol olyen különleges partokat nézhetsz meg, amiken vörös színű salak"zuhatag" ömlik a tengerbe, vagy 20-30 méter magas végtelensok, koromfekete lávaorgona sorakozik a parton...Most csak ezért nem teszek be képet, mert már régebben belinkeletem ezeket.
Chivadolimni a sziget középső, mélyen benyúló öblének "bal" sarkában van.
#1163502009-09-03 13:07:45 Válasz a #116340. hsz-ra
Csak Babarnak köszönhetitek a nyers őszinteségemet, így ilyen formában nem kívántam megosztani a véleményemet, de mivel hetek óta baszogat, így leírtam, hogy augusztusban nagy szélben nemhogy nem volt különleges a sziget, de a legtöbb strand kritikán aluli volt.
Aztán lehet hogy a Zakynthos-i szélcsend miatt vagyok ennyire elfogult, és nem felel meg akármi.
De mostmár jó lenne ha elfogadná mindenki és nem vitázna hogy abban a 6 napban milyennek láttam ÉN, OTT, AKKOR a tengert.