Ez nem "szerintem vagy szerinted" kérdése!!!
Ez tény!
Én ennyit fizettem 2010. október 3-án hazafelé és 17-én is, visszafele jövet Athéntől Szalonikiig.
Ja, és egy kaput sem kerültem ki!
Hogy innen Athéntól Tolóig mennyi, mint már mondtam, nem tudom, mivel nem mentem még le addig sosem.
Bocs, igazad van! Nem 18-19 euró, pontosan "Görög útdíj: 19,8 euró (9 kapu)"...
És ez valóban több, pontosan 80 centtel!
Most néztem meg a blog bejegyzésemben.
Elnézést!!!
Szia köszi a választ
Lényegében 20 Eu oda + 20 Eu vissza Athénig számolva a pálya.
Szívesen, de ezek az idei díjak. Nem akarok vészmadár lenni, de mint említettem, úgy tűnik nyárra több kapu üzemel majd, és azt sem tartom kizártnak, hogy a meglő díjak is emelkednek majd...
Viszont a blogomban leírtam az útdíjakat, amit most ősszel fizettem Athéntól. Igazából a szerb és macedón díjak nem igazán változnak, így azokkal könnyen kalkulálhatsz. A görög díjak... azért inkább "fejeld meg" a tervezésnél!
#1539702010-11-25 23:15:33 Válasz a #153948. hsz-ra
"Hogy innen Athéntól Tolóig mennyi, mint már mondtam, nem tudom, mivel nem mentem még le addig sosem."
Három kapu van még, de, ha valaki tekeregni akar, akkor megúszhatja kettőből is. Emlékeim szerint tavaly Argos-ba menet ötvenegynéhágy €-t fizettem oda-vissza, ezért bátorkodtam a jövő évit 60€ környékire becsülni.
Ma érkeztem meg Szerbiából. Kipróbáltam a Nagyvárad-Arad-Temesvár szakaszt: nem éri meg arra menni a kelet-Magyarországról indulóknak... Sok a rendőr, sok az útba eső település, az út minősége kb. mint a 47-es nálunk, meg az út sem rövidebb csak tizennéhány kilométerrel, és a 3 eurós rovinetával sem kaszálok nagyot a szerb pályadíjjal szemben Belgrádig
Szia Bitang! Te mint aki nemrég jártál Szerbiában,van-e vmi infód a Belgrádi elkerülő körgyűrűről?
Sokat jelentene ha nem kellene már keresztülmenni az egész városon,Görögföld fele........
+vannak kész uj szakaszok ugy általában Szerbiában,már ami az E75-öst érinti?
#1540412010-12-03 13:40:20 Válasz a #154026. hsz-ra
Tulajdonképpen a Várad - Arad - Temesvár szakasz nagyjából párhuzamos a 47-essel, miért is lenne lényegesen rövidebb Belgrádig?
Végig Románián és Bulgárián keresztül is csak akkor lehet értelme Görögországba menni, ha Macedóniát akarja elkerülni az ember, vagy ha végig EU-s országokon akar menni valamiért. Az útlevél hiánya már nem akadály, egyre kevesebb az ok. Talán még a török népvándorlás csúcs napjain lehet alternatíva a Románia - Bulgária útvonal, ha választani kell a határon és fizetőkapuknál történő araszolás, vagy az ugyanannyi ideig tartó haladás mellett én az utóbbit választanám!
A kisbuszokra fizetendő k.sok szerb útdíj adhat okot a gondolkozásra.
Jövőre valószínűleg Transporterrel fogok menni, át fogom gondolni, hogy nem jobb-e a Románia - Bulgária útvonal. A Debrecen - Arad - Temesvár - Vaskapu (Szerbia) - Negotin - Vidin - Szófia - Kulata - Szaloniki szakasz 1110 Km ( 17 óra ) a Viamichelin szerint, míg a "hagyományos Debrecen - Szeged - Belgrád - Nis - Szaloniki 1070 km ( 13,5 óra ). Tulajdonképpen ez a 3.5 óra különbség áll szemben a kb 45€ útdíj különbözettel. Persze személyautónál még ez sincs, tehát a hagyományos útvonal a nyerő majdnem mindenkinek!
#1540432010-12-03 15:37:17 Válasz a #154041. hsz-ra
titi68!
Aki mindkét utat próbálta annak nem mondok újat. A két útvonal között nagy a minőségbeli különbség. Ha egy kicsit is sajnálod a kocsidat akkor az időkülönbség nem ennyi. Attól függ a különbség, hogy a kátyúkon és ugratókon mennyivel van szived átzavarni az autódat. Ha bátor vagy semmit nem veszítesz. ( esetleg az autódat)
#1540442010-12-03 15:38:37 Válasz a #154040. hsz-ra
Amíg körbeérsz az elkerülőn én addig háromszor keresztül megyek a városon a legnagyobb dugóban is. Ha Szabadka felől érkezel nem igazán alternatíva az elkerülő véleményem szerint....
#1540452010-12-03 17:14:56 Válasz a #154040. hsz-ra
Hello,
odafele Szendrőn voltam, hazajövetben érintettem csak Belgrádot. Az elkerülőt még nem láttam kitáblázva.
"Új szakaszok az E75-ön"? Kinek mi minősül újnak... Szeptember elejéhez viszonyítva nem tapasztaltam változást. Jópár teherautó még mindig fel van sorakoztatva, mozgás viszont nem látszik körülöttük. Forgalom alig volt, rendőr egy deka sem...
Lambros, a bulgár részre gondolsz? Mert a román szakasz nem annyira vacak szerintem.
sziasztok, Petros!
nem tudod véletlenül, hogy a benzinkutaknál (görög, maci, szerb) milyen gyakorisággal (vagy lehet e) tankoli E85-ös üzemanyagot?
Szia Andi!
Sajnos én nem nagyon figyelem ezeket, mert többek között nagyon nem értek az üzemanyagokhoz. Én bevallom, az olcsóbb ólommentes benzinből veszek mindig. Valószínű, nem a legjobb döntés főleg az autónak, de ez van.
Ebben most nem tudok segíteni. Sajnos nem tudom, hogy árulnak-e ilyen üzemanyagot, de mint látom, vannak itt hozzáértőbbek, remélem, ők tudnak segíteni
#1540832010-12-06 17:39:43 Válasz a #154055. hsz-ra
Állitolag Belgrádban van egy kut ahol árulnak e85-t,de én nem találtam meg,Macedoniában nincs és a Görögöknél sem volt sehol amerre mi jártunk Larissában és Katherinában,Neoi Pori környékén sehol nincs.Mi is ugy indultunk el hogy itthon telenyomtuk etanollal ,majd a határtol már csak benzinnel.