Az ovelixel szemben, nem tudom a nevét is ettünk gyrost, ott egy jópofa pasi volt az eladó. Jól esett amikor minden kiejtett görög mondat után bravózott. Pedig olyan jól nem beszélek görögül, ráadásul a kiejtésem sem lehet az igazi. De nekem ez többet ér, mint amikor magyarul kérdezik tessék. Mit kér.
Sajnos még nem volt szerencsém személyesen megnézni, de következő Görögországi utam egyik állomása lesz. Ezért is "tároltam" el a helyét. Sajnos idén kicsi az esélye, hogy kijutok. Helyette marad a kórház szülészeti osztálya úgy két hónap múlva.
De jövőre.....???
Narancspart légvonalban kb 3,5 km Sarti központjától. Viszont ténylegesen kb 4,5 km hegyen fel, hegyről le. Én biztos nem mennék gyalog, ismerve az utat, de aki bevállalós, csak nyugodtan.
Az én méréseim szerint pontosan 7 km a Sarti táblától a Narancspart föld útjátol. Gyalog elég kemény túra lenne.Oda felé még türhető de visszafelé?
Minimum egy robogó!Mellesleg érdemes korán menni olyan 8 felé érdemes ott lenni mert "verekednek" az emberek a helyért.Mi tavaly ahogy össze csomagoltunk és az utolsó törölközőt felszedtük abban a pillanatban 3 család ugrott a helyünkre és össze is vesztek,hogy ki látta meg elöbb.És érdemes vinni napernyőt vagy strand sátrat ha nem akartok ropogósra sülni mert árnyék az nincs.Ezek mellett viszont gyönyörű környezetben akvárium tisztaságú vízben pancsolhatsz!Aki Sartin jár nem hagyhatja ki a Narancspartot!
A gyrosokról jutott eszembe, hogy az Ovelix nem olyan rossz, de az, hogy esténként csak sorbanállással lehet helyet találni az nem olyan jó. Én még mindig bátran ajánlom a Renata-t. A kiszolgálás is kedves és a gyros is nagyon finom. A felszolgáló srác, már aki tavaly volt, beszélt angolul és amikor görögül szóltam hozzá, legközelebb még séta közben is megismert, vagy ha találkoztunk csak úgy az utcán, akkor is mosolygott és köszönt
Egyébként ez jólesik nekik A barátnőm jobbra balra köszöngetett mindenkinek, a második nap után már vigyorogtak ránk Megismertek minket.
Ja még az jutott eszembe, hogy állítólag a főtéren található kis gyrososban is nagyon finom a gyros. Mi nem mertük kipróbálni és ahogy néztem más sem. Szegény kislány egész nap ott ült és olvasgatott én soha nem láttam ott senkit, pedig a többi étteremmel ellentétben ott 1.80 EUR volt a gyros. Amikor hazajöttünk, akkor írta valaki, hogy nagyon finom volt.