akkor így megnyugodtam, hogy nem maradunk hoppon, mert bár sztem túl sokat viszünk (490 euro), de fő a biztonság alapon...
ebből lesz úgy köbö 150-170 a fakultatív, amikre megyünk majd, és a maradékot lehet elenni meg elszuvenírezni...
és remélhetőleg a 90-es a végén meg is marad, mert azt kölcsön kaptuk vész esetére...
párom öccse volt ausztiában télen, és megfélemlített, hogy neki egy hétre nem volt elég 400 euro és egyedül...
nade az ott volt, és ő valszeg nem is tud úgy beosztani emg spórolni mint mi
úgyhogy akkor így már tuti nem lesz gond
kösszi
pussz :9
ja, a dinnyét meg akkor azért bepróbáljuk az utasításnak (vagyis tapasztalataitoknak) megfelelően
az itthoni dinnye már valahogy nem az igazi pedig hol van még a Lőrinc???
A görögök mennyire tudnak angolul, németül válaszolni ha netán útbaigazítást vagy bármit kérdeznénk tőlük? Nem Paráliára gondolok, hanem a délebbi görög falvacskák lakóira. Milyen görög élelmiszer márkák kipróbálását ajánljátok? Ott is lehet kapni coca-colát és ugyanolyan mint itthon? Ismertek valami jól bevált görög élelmiszer márkát? Kenyerük olyan, úgy néz ki mint a miénk?
bocsi
angolul általában jobban tudnak (szerintem) mint németül, de mint máshol is, azzal is elboldogulnak, de ne aggódj, a paraliai vendéglátóipari egységek 99 %-ban tudnak magyarul is
Csutek, ezt tegnap nem is olvastam. JÓ, amit írsz nagyon!! Szerintem olyan fakultatív nincs, max ha a tengerparton hagyjuk őket. Zoli lehet, hogy benne lenne egy hét semmittevésben, de azért az hosszú idő lenne nélkülük, nem? Valamit majd kitalálunk!!!
Kiscicu, angolul szerintem bárhol elboldogulsz, egy kicsit mindenfelé beszélnek még az idősebbek is. Legalábbis annyit, amennyi kell egy vásárláshoz, étteremben stb.
Coca colát lehet kapni mindenhol, szerintem ugyanolyan, mint itthon, a rostos üdítőik finomabbak, és én a Fantát is jobban szeretem, mert nem annyira szénsavas, mint itthon. Viszont picit édesebb! De nagyon jó!
Kimondottan görög élelmiszert nem tudok ajánlani, de azt tudom, hogy a virsli nagyon finom, csak hatalmas csomagokat lehet kapni, mindig több napra elég, de még bárhol vettünk nagyon jó volt. A felvágottak is finomak, viszont drágábbak mint itthon.
A pékárujuk nagyon finom tényleg, azt nem lehet megunni!
Én barackot láttam utcai árusnál 2 kg volt 1 euro,ami szerintem elégjó
Görögdinnye 0,20 volt,és szerintem isteni finom.Cseresznyét is utcai árustól akartunk venni,de végül megkaptuk ajándékba!
A paradicsom a kedvencem,olyan hatalmaaaas,és finooom!!
Én barackot láttam utcai árusnál 2 kg volt 1 euro,ami szerintem elégjó
Görögdinnye 0,20 volt,és szerintem isteni finom.Cseresznyét is utcai árustól akartunk venni,de végül megkaptuk ajándékba!
A paradicsom a kedvencem,olyan hatalmaaaas,és finooom!!
ezek nagyon nagyon jó és pozitív infók köszi
aszem mi is be fogunk vásárolni ilyesmiből
Pudoli és busaianiko köszönöm kisegítő válaszaitokat! Én is oda vagyok a paradicsomért és mindenért ami belőle készül. Görög képeken láttam lime-ot, lime fát ezek szerint Parálián és annak körzetében is vannak ilyen citrus félék?
Párommal azon gondolkozunk, hogy az ilyen kis falvak, mint Agioskampos és Velika olcsóbb mint a nagy Parália, Katerini vagy Lárissza? Vagy netán fordítva, a kicsi falvacskák a legdrágábbak?
Van még egy másik félelmem is. Az pedig az, hogy lehetséges-e, hogy egy ilyen kis görög faluból mint Agioskampos eljussunk Skiathosra és a Meteorákra? Szóval a kis falvakból is indulnak fakultatív programok? Ha a pénztárcátok nem engedné Ti melyiket választanátok a Meteórákat vagy a Hajókirándulást Skiathosra?
mi biztos hogy a Meteorákhoz megyünk, meg az Olymposra, legalábbis ezt a kettőt terveztük be, így is kalkuláltunk, úgyhogy ennek függvényébe váltottunk zsét is.
az árak sztem ugyanazok, nem lehet nagy a különbség sztem falu és falu közt, attól még hogy az egyik ismertebb üdülőfalu, nem feltétlen drágább is, bár a fene tudja...
ahogy a többiek már részletezték, az árak nem rosszabbak mint kishonunkban, úgyhogy sztem nem lesz vészes ott sem, ahol lesztek.
azt pedig, hogy onnan indul-e fakultatív progi, kérdezzétek meg az utazási irodától, amelyikkel mentek is végül, tudniuk kell, vagy pedig ott a szállásadótól...
esetleg abban a faluban is lehet valszeg egy -egy utazási iroda helyben, amely indít ilyeneket, vagy még az is lehet, hogy max átutaztok helyi busszal egy olyan faluba, ahonnan tutifix hogy indul és hajrá
Bár,ha Skiathosra mennék,nem hiszem,h szervezetten,mert az csak egy nap,és rohanás az egész.Akkor már ott töltenék legalább 1 éjszakát.Szerintem egyénileg sem olyan bonyolult eljutni oda!