Azon gondolkodtam, hogy mire le vagy fel érnék nem kellene kánikulának sem lennie a kocsiban hogy lefõjek. Nagy bánatom, hogy az igazi hegyi utakon elég keveset vezetek, így gyakorlatom sincs igazán benne. Nem szoktam én feladni, de Alföldön élõ ember lévén legtöbbet sík utakon vezetek. Ez a kép lélegzet elállító.
Én a gázolaj tankolási lehetõségek taglalása kapcsán emlékeztem arra, hogy tavaly levelezés volt a témában. Azt nem írtam, hogy tavaly volt probléma.
De mivel én tavaly február óta vagyok Hellaszos, határozottan emlékszem, hogy egy évvel ezelõtti keltezésû beírások vannak gázolaj témában.
Az Intermol kúton (MOL leány) mindenképpen csökkentett kéntartalmút adnak és szerintem az OMV is.
Nem hinném, hogy gond lenne ezzel, és sajnos bármilyen kúton ki lehet fogni a szmötyit, ez persze egyáltalán nem biztató......
Nagyon régen egy ismerõsöm szlovák ÖMV-nél járt úgy, hogy 10 km-enként kellett szétszedni, átfújni a pumpát, hogy haladjon az autó hazafelé.
Ilyenekre nem szabad gondolni, miért pont velünk történne meg? Pláne miért pont ÚJRA velünk, Csutek
Bocs, ez neked biztos nem vicces, de remélem azért nem bántó...
Kínomban már én is csak nevetni tudok rajta. Fõleg, hogy a két eset között 500 m a különbség.
Állítólag a görögöknél a Schell kutakat érdemes látogatni, de amerre megyünk ott nem emlékszem ilyenre.
A dinár az tuti. Mi a denar váltót nem találtuk meg a határnál, meg olyan csavargó kinézetû emberkék ültek ott, nagyon nem is kerestem, reggel 8kor.
Macedóniában elfogadják az eurot is, mi azzal fizettünk, kicsivel drágábban így, ha jól emlékszem akkor 10 euro oda vissza.
Mi nagyon hajnalban érkeztünk tavaly a Mac. határra (kb. 3 óra), könnyedén tudtunk váltani denárt. Több magyar autó jött akkor össze, egy bódéban mindenki beváltotta a szükséges mennyiséget.
Kínomban már én is csak nevetni tudok rajta. Fõleg, hogy a két eset között 500 m a különbség.
Állítólag a görögöknél a Schell kutakat érdemes látogatni, de amerre megyünk ott nem emlékszem ilyenre.
Nem értem az ötszáz méter különbséget, mire céloztál itt, Csutek?
Üdvözlök mindenkit, én eddig csak olvasgattam és nagyon sok segítséget kaptam ezzel is a 2006-os utazáshoz.
Most autóval szeretnénk menni, mert a busznak már ismerjük az elõnyeit és hátrányait is.
A 65 oldalból már vissza olvastam (elölrõl, hátulról egyaránt) 20-20 oldalt.
Már 20 MB körüli (sok a kép - térkép,útvonaltervezõk a netrõl) az utitervem, de még mindig vannak nyitott kérdések:
Úgy hallottam, hogy 2006.11-hótól Macedóniában (FYROM) 1 évig tartó útfelújítás van. Van errõl valakinek információja (helyszíni)?
Mi nem sietünk és betartjuk a szabályokat (ha csak nem dugják el a táblákat), Szerbiában és FYROM-ban is a keresztezõdés feloldja a sebességkorlátozást (mint nálunk)?
Nagyon szomorúan olvastam valahol, hogy "Madar 10€" a határon, mi ez?
Ott nem figyeltem meg, de a megadott linkeken nem igazán EU nyelven van kiírva a benzin és nem szeretnénk "nem ólommentes95"-et tankolni, ismeri valaki az elnevezéseket?