Igaz, hogy Valcsihoz szóltál, de:
A görög borok tényleg nagyon finomak. Én az édes vöröset szeretem. Amíg kinn voltunk, minden nap megittam egy pohárkával. De nagyon kicsi volt a pohár, mert a 1,5 l borból még haza is hoztam. Sajnos már elkopott. Én is szívesen ennék halat, de a családban csak én szeretem. Pedig milyen finom.
Én mindenkihez írtam,csak a Metaxa miatt válaszoltam Valcsikának.
Jövõre vegyél fehéret és rosét is hidd el nagyon fincsik. Én idén is több üveggel hoztam haza, muszáj átvészelni a hideg telet, némi mediterrán hangulattal. Én kizárólag csak a Tsantali borokat veszem, mást nem is kóstoltunk meg, ezek nagyon beváltak nekünk.
Érdekes a hallal mi se voltunk nagy barátságban, de idén akkora hatással volt ránk, hogy vagy halászlé van, vagy sült keszeg, de ropogósan, vagy pisztráng, és sok sok kalamari, de ezeket kizárólag citrommal szoktuk enni. A kalamarihoz még görög salátát is csinálok. Fenséges, és nagyon egészéges.
A pisztránghoz sikerült egy nagyon jó sütési receptet kitalálnunk, és ezért fincsi így.
Már írtam, hogy a kalamári nekem nagyon nem jött be. Azt hittem, hogy csak itthon vacak, mert fagyasztott. De amit kinn ettem ugyan olyan pocsék volt.
A húgom oda van a görög fehér borokért, fõleg egy bizonyos fajtáért. Az nemkem nem izlik, annyira édes. Legyen kellemesen édes a bor, de ne annyira, mintha mézet iszogatnék.
Egyébként, általában nem szeretem a borokat. Orvos javaslatára szoktam idõnként inni, akkor is csak vöröset, mert jót tesz a vérképemnek. Viszont a görög bornak olyan kellemes az íze, ha kinn járok, sosem hagyom ki. Érezni a gyümölcs ízét.
Ez a bor márka nagyon finom, olyan édes, ami élvezhetõ, jövõre egy üveget vegyetek és próbáljátok ki, kicsit drága de megéri. Idén én nagyon rá voltam készülve, hogy veszek trintafillát, de sajnos nem láttam. Kicsit szomorkás voltam, hogy még nagyobb boltokban sincs, de majd jövõre.
Én a kalmarival úgy vagyok, mint Ferrari, minden mennyiségben jöhet, tök mindegy, hogy friss, vagy fagyasztott, egyszerûen imádom, és a gyrost is, akár egymás után is egy kiadósabb vacsinak.
Ferrari a dumcsiba leírom a receptjét, mert nemigazán ide vág.
Nálunk a gyrost akár minden nap elfogyasztaná a család, fõleg, ha van hozzá egy jó nagy adag dzadziki. A páromnak a görög gasztronómiában csak ez létezik. Jövõre mást is megkóstoltatok vele. Hátha kap esélyt más finomság is.
Teljesen érthetõ, hogy csak a Metaxát láttad a képen, hiszen az a lényeg. Nekem is hiányzik, de nem a Metaxa, hanem a tenger.
Ouzót még nem vettem itthon, mert az a 2 üveg amit szoktunk hozni, kitart a következõ nyaralásig. A borokat sem szeretem nagyon. Egyszer ittunk retcinát, de nekem nem jött be. A fiamnak tavaly Kos szigetrõl hoztam Szamoszi bort, az állítólag nagyon finom volt.
Mi a söröket részesítjük élõnybe. Alfa sört is ittam már, szintén tavaly Koson volt ilyen az egyik tavernában. Az fincsi volt.