Tudom, jobban szereted a papírtérképet, de ha nincs kéznél... Szerintem a viamichelin nagyon jó útvonaltervezéshez. Azt mondja egyébként (most gyorsan megnéztem), hogy Athén-Volos (ami mondjuk a Pilion "bejárata" is lehet kb.) 3 óra 40 perc és 326 km.
Igen, ismerem, szeretm is, de nem úgy látható át, mint egy eléd kiterített térkép, amin minden egyben látható. majd leszedema polcról az általános iskolás atlaszomat. Viszont Kréta térképet találtam itthon. Azt már délelőtt át is bújtam és viszem is ki magammal. Szerintem párom csak örül neki, ha máshova ismegyünk, mert ő eleve nem értette, minek visszamenni a Peloponnészoszra. Így jut is marad is.
Sziasztok!
A neten keresgetés közben találtam Goritsa faluban Scholarcio szállás fotói között egy vízesést ábrázoló képet.
Tudja esetleg valaki, hogy pontosan hol van ez a vízesés? Esetleg jár már ott valaki?
Maga a falu Spárta és Leonídio között van valahol a Parnonas hegységben. Ott lehet a vízesés is valahol.
Itt megnézhető a kép alul a kisképek között a 4.
http://www.holiday.gr/member.php?member_id=8981
Megnéztem az oldalt ,nekem nagyon tetszik amit találtál. Ez is egy olyan kincs, mint amikről az előző hozzászólásaimban makogtam.
Nektek tetszik annyira ,hogy megnézitek?
Erre az egész részre egyébként jellemzőek a kitűnő iható vizű hegyi források .
Mégis marad a peloponnészosz, de pont azokat nem fogjuk tudni (ismét) megnézni, amik miatt visszamegyünk, pl. felmészni a Voidokilia-öböl felé (vagy Kokszihoz hasonlóan egyedül kell nekivágnom - ehhez nem lennék elég bátor), talán Monemvasiához sem tudunk a felső részhez felmenni, a Kambos-szurdokot is ki kell hagyni...majd aszalódunk a strandokon.
Megnéztem az oldalt ,nekem nagyon tetszik amit találtál. Ez is egy olyan kincs, mint amikről az előző hozzászólásaimban makogtam.
Nektek tetszik annyira ,hogy megnézitek?
Erre az egész részre egyébként jellemzőek a kitűnő iható vizű hegyi források .
Kedves Kokszi!
Nekünk tetszene (vagyis egyenlőre csak nekem, mert a párom mindig a kész, összeállított végleges tereveket tudja csak meg), de nem tudom hogy találunk oda. Azt gondoltam valaki tudja közületek és pontos útbaigazítást ad
Szerencsére a páromnak nagyon jó tájékozódási készsége van, bárhova odatalál, ha jó a térkép, vagy az útbaigazítás és tudjuk a hely nevét, amit keresünk. Sajnos egy fénykép alapján elég nehéz behatárolni, hol is lehet és sokszor maguk a görögök sem tudják. Meglátjuk, hogy rászánjuk-e az időt a keresgélésre.
Mi egész Görögország területén iszunk a forrásvizekből, bármerre is járunk, tényleg nagyon finomak, ahogy írod.
Volt valaki a félsziget nyugati oldalán, a hosszú, homokos partokon? Elsőre, mikor végignéztem a Google Earthön, nem nagyon tetszett, de villámcsapásszerűen ért a felismerés, hogy mégiscsak van vonzereje, nem is kevés. Ma megint nézelődtem, és valószínűleg beiktatjuk azt a részt is. Ilyeneket néztem, hogy Zacharo, Kakovatos. Szép apartmanokat találok, és jó áron. Például:
#1314942010-04-18 21:40:25 Válasz a #131489. hsz-ra
Szia Szirom!
Most írok először ide a fórumra,eddig csak olvasgattam:)))
Mi 3x jártunk Zacharoban.Sajnos a tűzben is:((((
Ha a meghitt ,csendesebb strandokat kedveled:tenger,homok,szél és TE....akkor érdemes elmenned ide.Szerencsére nincs sok külföldi,azok is inkább hollandok,németek,franciák.Viszont sok a görög nyaraló))Csak ajánlani tudom:)
#1314952010-04-18 21:44:25 Válasz a #131494. hsz-ra
Marla, nagyon köszi! Szeretjük az ilyet, igen. A szállásokról tudsz valamit mondani? Kint szoktatok foglalni? és hogyan találtátok meg, hogy épp oda jártok?
Olvastam, hogy arrafelé is nagyon nagyot pusztított a tűz. Tavaly sajnos sok helyen láttuk mi is szerte a Peloponnészoszon a nyomait, iszonyú lehetett.
#1314982010-04-18 21:59:19 Válasz a #131495. hsz-ra
Egy kedves barátom ajánlotta aki néhány évig Methoniban élt.Nincs nagy luxus.Sok családias apartman van,talán 2-4 hotel.Az apartmanok többségénél medence is van(nekünk a gyerekek miatt ez fontos szempont volt).A tengerpart végtelen homokos:)Van 1 beach bár körülötte napágyak,napernyők,de 2 perc sétával már a zenét sem hallod.
Zacharo egy helyes kis városka,néhány étteremmel ,kávézóval a központban.Este kicsit nyüzsgősebb.De nagyon sétálni,nézelődni nincs mit,mert nincs tengerpari korzója vagy régi sétálós utcácskája.
#1314992010-04-18 22:05:44 Válasz a #131498. hsz-ra
Ez nagyon szimpi, amit írsz! Bőven elegendő! Mi igazából még a medencéhez sem ragaszkodunk, kicsik a gyerekek, tulajdonképpen elég rájuk a parton figyelni, nem még az apartmanban is De biztos élveznék a medencét, és nem is zárkózunk el, csak nem feltétel egyáltalán.
Szabad megkérdeznem, hogy mennyit szoktatok fizetni éjszakánként?
#1315022010-04-18 22:14:02 Válasz a #131500. hsz-ra
Köszi Végülis csak tájákozódásnak kell, mert úgysem foglalunk itthonról. De azért jó tudni, nagyjából kialakul egy kép az ember fejében. Nem találtam sok árat, de amit találtam, az alapján az a rész nem drága. Jól sejtem?