Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 961
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borostyan37
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158649 Üzenet linkje2011-03-21 16:39:50  Válasz a #158648. hsz-ra

Azért szeretnék pár dolgot kivinni, hogy ne rögtön azzal kelljen kezdeni a nyaralásunkat, hogy kaja után rohangáljunk. Valahogy nyugodtabb vagyok, ha tudom, hogy van 1-2 napi élelem nálunk. És szeretném elkerülni, hogy a reptéren elvegyék. Tudom a tavalyi tapasztalatból ott is mindent lehet kapni. Igaz tavaly busszal voltunk, így nem okozott gondot kaja kivitele. És hazafelé természetesen az általad említetteket én is így fogom haza hozni.
Lehet, hogy túlságosan parázok? Nem tudom.

borostyan37

# 962
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158650 Üzenet linkje2011-03-21 16:45:33 

ginaaa79 írta:
...összesen volt vagy 3 óra.
Igaz tavaly se nagyon vittünk semmit, mikor kocsival mentünk, de lehet most valami zacskós cuccot viszünk. Majd még kitaláljuk.

Szia Ginaaa!

Hát igen, a várakozással együtt nem kevés az úttal eltöltött idő, a repülőn adott kaja meg minimális (és a Malév gépeken pocsék is).
A reptéren, becsekkolás és boarding között lehet enni, de az elképesztően drága.
Én az utazási láz miatt amúgy nem tudok rendesen megreggelizni, ezért úgy szoktuk megoldani, hogy valami kaját viszünk, vagy útközben a reptérre egy benzinkútnál veszünk valami fincsi péksüteményt. És aztán a beszállókapunál leülünk és elmajszoljuk.

ginaaa79 írta:

Ami midenképp kell: 2 dba gurulós bőrönd. 1 nagyon nagy sporttáskánk van, az is gurul, 2 fő cucca belefér, de visszafel Rodoszon beszívtuk. Mert igaz kisebb súlyú volt mint a 2x 1 főnek megengedett súlyhatár, de asszem max 20 kilósat engedtek vinni (nekünk meg kb 30 kiló cuccunk volt 2 főre 1 táskában), és 50-60 euro-ért ott a repülőtéren vennünk kellett egy táskát, hogy ami a 20 kilón felül volt, átpakoljuk...

Nálunk (2 felnőtt) a pakolásra két verzió van: 1 nagy gurulósba csomagolunk, de akkor mérni kell, hogy ne legyen több 20 kilónál. Vagy mindenki becsomagol magának, külön-külön.
Az utóbbi időben így tettünk, sőt legutóbb 2 kabin méretű bőröndöt vittünk magunkkkal, plusz a párom egy kis oldaltáskát én meg egy kis hátizsákot.
Ja, és mindig beteszek egy nagyobbacska összehajtogatott sporttáskát is, mert visszafelé mindig több a holmink icon_smile.gif. Persze a táskába csak nem törékeny holmi, leginkább szennyes ruha kerül.

# 963
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158652 Üzenet linkje2011-03-21 16:50:03  Válasz a #158642. hsz-ra Előzmény #158642

Szia Puma!

Igazad van, az az előírás, hogy semmi kaját nem vihetsz fel, de tőlem még sosem vették el, pedig minimum havonta repülök (van, hogy hazafelé menet megveszem a kenyeret meg a vacsimat, mert tudom, hogy otthon nincs és mire érkezem a boltok zárva vannak).
Most, hogy ezt írtad, azon gondolkozom, hogy eddig mázlim volt. icon_idea.gif

# 964
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158655 Üzenet linkje2011-03-21 16:55:19  Re:

borostyan37 írta:
Azért szeretnék pár dolgot kivinni, hogy ne rögtön azzal kelljen kezdeni a nyaralásunkat, hogy kaja után rohangáljunk. Valahogy nyugodtabb vagyok, ha tudom, hogy van 1-2 napi élelem nálunk. És szeretném elkerülni, hogy a reptéren elvegyék. Tudom a tavalyi tapasztalatból ott is mindent lehet kapni. Igaz tavaly busszal voltunk, így nem okozott gondot kaja kivitele. És hazafelé természetesen az általad említetteket én is így fogom haza hozni.
Lehet, hogy túlságosan parázok? Nem tudom.

Akárhova is kerültök, mindenhol van kéznél "supermarket", többnyire pékség, cukrászda, zöldésges stb. is. És girosz is van tutira (ha a taverna dárga nektek). ÉS minden nyitva éjfélig.
Ünnepnap is nyitva van turistaszezonban, mert belőlük élnek icon_smile.gif
Szóval ne parázz!

Mi legutóbb semmit nem vittünk. Azelőtt pedig csupán egy tábla csokit (azt is visszahoztuk).

# 965
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158659 Üzenet linkje2011-03-21 17:32:16 

puma írta:
Elvileg semmi olyan ételt és italt nem vihetsz fel amit nem a becsekkolás után vettél. Szóval saját készítésű szendviccsel ne is készülj, tuti elveszik, ha csak becsekkolás előtt be nem falod icon_smile.gif

Már bocs, de ez nem igaz. Honnan veszitek azt, hogy nem lehet saját kaját felvinni...? Én ilyet soha, sehol nem láttam leírva. Folyadéktilalom van egyedül biztonsági okok miatt, nem pedig élelmiszertilalom... ami szilárd halmazállapotú, az felvihető.

(Ha vannak is olyan országok, ahová nem, vagy csak szigorítva szabad kaját bevinni, az max. egészségügyi, és nem biztonsági megfontolásokból van. De az teljesen más eset, más a tilalom célja, és nem a kézipoggyászra vonatkozik, hanem általános érvényű beviteli tilalom. De ez nem Görögország.)

Egyébként konkrétan volt olyan esetem, amikor darabokra szedték a kézipoggyászomat, amiben volt pár saját gyártmányú szendvics, de azokat csak megnézték, és továbbengedték... Ezenkívül hazafelé az olyasmi élelmiszert, amit féltenék, hogy öszenyomódik a feladott poggyászban, a kéziben szoktam hozni, s azért sem szólt még soha senki... Pl. nincs egy hete, hogy a kéziben hoztunk haza 4 doboz sütit...

# 966
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158664 Üzenet linkje2011-03-21 17:57:10  Re:

borostyan37 írta:
Valahogy nyugodtabb vagyok, ha tudom, hogy van 1-2 napi élelem nálunk. És szeretném elkerülni, hogy a reptéren elvegyék.

Nem fogják, de nagyon egyszerű, ha félsz, tedd a feladottba. Oda bármi mehet, még a lekvár is. Amúgy is miért pont a kézipoggyászban cipelnéd magaddal a kétnapi élelmet? Kézipoggyászban az ember a legfontosabb cuccait viszi magával: az iratokat, pénzt, kulcsot, telefonokat, fényképezőt, laptopot (már aki visz ilyesmit), és ami szerintem sokkal fontosabb a kétnapi élelemnél: néhány váltás ruhát... Mert ha a bőröndöd elveszik, vagy mondjuk csak két nap késéssel érkezik meg utánad, akkor szerintem néhány ruha sokkal jobban fog hiányozni, mint kétnapi élelem. (Persze ennek kicsi az esélye egy átszállás nélküli charterjáratnál... de azért jobb minden eshetőségre felkészülni.)

# 967
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158670 Üzenet linkje2011-03-21 18:55:26 

Lehet, hogy légitársaságtól is függ, de tennék egy rövid megjegyzést: becsekkolás után aranyárban vásárolt vizet, parfümöt, mittudoménmit is fel lehet vinni a gépre. A tilalom tudtommal a csekkolás előtt birtokolt folyadékokra, folyékony halmazállapotú dolgokra vonatkozik. És a szendvicseimet évek óta viszem magammal:)
# 968
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158674 Üzenet linkje2011-03-21 19:44:30 

BoAt írta:
Lehet, hogy légitársaságtól is függ, de tennék egy rövid megjegyzést: becsekkolás után aranyárban vásárolt vizet, parfümöt, mittudoménmit is fel lehet vinni a gépre. A tilalom tudtommal a csekkolás előtt birtokolt folyadékokra, folyékony halmazállapotú dolgokra vonatkozik. És a szendvicseimet évek óta viszem magammal:)

Dehogy, nem légitársaságtól függ. Mégcsak nem is reptértől. Nemzetközi szabályok vannak.

# 969
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158677 Üzenet linkje2011-03-21 20:17:08 

Jesszus! Akkor mi kollektíven (utasok, utaskísérők, büfések és dutty free árusok) sértünk nemzetközi szabályokat? icon_lol.gif
# 970
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158685 Üzenet linkje2011-03-21 22:25:08 

BoAt írta:
Jesszus! Akkor mi kollektíven (utasok, utaskísérők, büfések és dutty free árusok) sértünk nemzetközi szabályokat? icon_lol.gif

Jaj dehogy... icon_smile.gif A duty freeben vett cuccoknak elvileg ismert az eredete. Viszont amit otthonról hozol, arról nem tudod bebizonyítani, hogy nincs benne pl. narancslé helyett folyékony robbanószer... ezért nem lehet semmi folyékonyat átengedni az ellenőrzésen, amit te vittél oda a reptérre...

# 971
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158686 Üzenet linkje2011-03-21 22:31:21 

BoAt írta:

Jaj, félreértesz! Csak azt akartam mondani, hogy nem a légitársaságtól vagy a repteret üzemeltető cégtől függnek a szabályok, hanem ezek egységesek (de persze 100%-ban nem vagyok biztos benne).

# 972
Puma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158691 Üzenet linkje2011-03-22 06:55:22 

Verka írta:
puma írta:
Elvileg semmi olyan ételt és italt nem vihetsz fel amit nem a becsekkolás után vettél. Szóval saját készítésű szendviccsel ne is készülj, tuti elveszik, ha csak becsekkolás előtt be nem falod icon_smile.gif

Már bocs, de ez nem igaz. Honnan veszitek azt, hogy nem lehet saját kaját felvinni...? Én ilyet soha, sehol nem láttam leírva. Folyadéktilalom van egyedül biztonsági okok miatt, nem pedig élelmiszertilalom... ami szilárd halmazállapotú, az felvihető.

(Ha vannak is olyan országok, ahová nem, vagy csak szigorítva szabad kaját bevinni, az max. egészségügyi, és nem biztonsági megfontolásokból van. De az teljesen más eset, más a tilalom célja, és nem a kézipoggyászra vonatkozik, hanem általános érvényű beviteli tilalom. De ez nem Görögország.)

Egyébként konkrétan volt olyan esetem, amikor darabokra szedték a kézipoggyászomat, amiben volt pár saját gyártmányú szendvics, de azokat csak megnézték, és továbbengedték... Ezenkívül hazafelé az olyasmi élelmiszert, amit féltenék, hogy öszenyomódik a feladott poggyászban, a kéziben szoktam hozni, s azért sem szólt még soha senki... Pl. nincs egy hete, hogy a kéziben hoztunk haza 4 doboz sütit...

"Köszönjük Emese" icon_biggrin.gif
Én meg láttam olyat, hogy elvették tőle a saját szendvicset icon_smile.gif Na és akkor most mi van ilyenkor ? icon_smile.gif Szerintem, semmi icon_biggrin.gif

# 973
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158696 Üzenet linkje2011-03-22 08:12:42  Válasz a #158691. hsz-ra Előzmény #158691

Idézet:
puma írta:
Elvileg semmi olyan ételt és italt nem vihetsz fel amit nem a becsekkolás után vettél. Szóval saját készítésű szendviccsel ne is készülj, tuti elveszik, ha csak becsekkolás előtt be nem falod

"Köszönjük Emese"
Én meg láttam olyat, hogy elvették tőle a saját szendvicset Na és akkor most mi van ilyenkor ? Szerintem, semmi

Hát különösen gyanús szendvics lehetett icon_biggrin.gif . Egyébként csatlakoznék Verkához: én sem láttam még olyat, hogy elvették volna a házi szendvicset vagy pl a bontott (kint vásárolt) kekszet, stb...esetleg csak egzotikus gyümölcs esetében emlékszem ilyesmire.

Azt viszont tényleg nem értem, hogy mire kell a kétnapi élelem egy görögországi utazáshoz? És, ha már kell, akkor miért kell azt a kézipogyászba tenni?! (az utastérben egyébként is melegebb van, mint a poggyásztérben...)

# 974
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158697 Üzenet linkje2011-03-22 08:30:27  Válasz a #158691. hsz-ra Előzmény #158691

Nem kéne a többieket összezavarni álinformációkkal.

Idézet:

Budapest Airport Zrt:

Milyen élelmiszerféleségeket vihetek fel a gépre a kézipoggyászban?
A legtöbb szilárd élelmiszer kézipoggyászban is felvihető. A szószos vagy magas folyadéktartalmú ételek azonban csak egyenként maximum 100 milliliteres kiszerelésben vihetők fel, az utas által biztosított átlátszó és visszazárható műanyag zacskóba csomagolva.

https://www2.bud.hu/print/sajt.....e_hid=2131

Ez "kissé" autentikusabb forrás, mint az, hogy te egyszer láttad valahol, hogy valakitől elvettek valamit. Nem tudhatod, hogy mi volt az, és miért vették el, úgyhogy nagy következtetéseket ne vonj le belőle, és főleg ne próbáld meg általános érvényű igazságként beállítani, mert pont az ellenkezője igaz.

# 975
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158699 Üzenet linkje2011-03-22 09:03:02 

sziasztok!

Na akkor asszem én is viszek 1-2 szendvicset, almát (hasonló diétát tartok, mint a cukrosok), bizonyos időközönként eszek. Nem tudom mikor keveredünk a szállásra és, ha nem muszáj, nem a repülőtéren vásárolok aranyáron.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 64 65 66 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu