Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 976
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118114 Üzenet linkje2009-09-25 15:01:22 

Hmmmmmmmmmmm...................Jó lenne már nekiesnem annak a beszámolónak!
# 977
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118118 Üzenet linkje2009-09-25 15:41:16  Válasz a #118114. hsz-ra Előzmény #118114

Jó lenne bizony, már lassan el is fogsz felejtkezni a lényeges dolgokról... icon_biggrin.gif No és a képek ?!
# 978
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118123 Üzenet linkje2009-09-25 16:39:16 

A képek rendszerezés alatt. Egyébként ki kéne találnom, hogy hogyan lehet őket feltölteni. icon_smile.gif A beszámoló írását pedig ma elkezdem írni.
# 979
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118173 Üzenet linkje2009-09-26 15:12:26 

Sziasztok!
Véleményem szerint Milos nem mindenkinek való. Aki tökéletes nyaralóhelyet, szuper tengerpartot akar minden kényelemmel, kiszolgálással és ezt mind egy helyen, az ne jöjjön ide. Milos nem Kréta vagy más turisták által elözönlött hely. Természetesen Milosnak vannak csodálatos részei, de ezekhez bizony oda kell autózni, buszozni vagy gyalogolni. Hogy jobban érthető legyen:
Vannak nagyon szép strandok a szigeten, de szállás vagy egyáltalán nincs vagy csak pár darab. Éttermek se igazán. Akik ilyen helyen laknak, azok minden autózhatnak Adamasba és más nagyobb faluba vásárolni ill. szórakozni. Adamasban van élet, de nincsenek szép strandjai. Plakanak(a sziget fővárosa) pedig egyáltalán nincsen strandja. Pollóniában van valami élet, de szerintem nem sok. A strandjai se olyan nagy számok.
Egyébként nekem tetszett a sziget, de aki idejön annak bizony meg kell dolgoznia azért, hogy élvezhesse(fel kell keresnie a szép és érdekes helyeket).
A nagyobb falukról.
Adamas. Mi itt laktunk. Már korábban említettem, hogy érkezésünkor megijedtem, hogy milyen lepukkadt helyre jöttünk. Később megtaláltam a falu szépségét. Adamas részben egy dombra épült. Több utcácska, utca kanyarog át rajta. Az élet igazából a parti úton zajlik ill. a Plakába vezető út egy részén. A falut átszelő utcácskákban nem igen találkoztam üzlettel(igaz nem jártam be mindet). Tetszett az a nyugalom, amit éreztem, mikor délben sétálni mentem, miközben élveztem a csodás kilátást és az üzleteket. Olyan kellemes volt az a nyugalom. A Lagada és a Papikinou strand tényleg nem nagy szám, de azért el lehet bennük pancsikolni.
Pollónia. Csak egy délutánt töltöttünk ott, de megállapítottuk, hogy szebb, mint Adamas. A házak nagy legnagyobb része karban van tartva. Az egyik útitársam szerint Pollónia üdülőfalu és nem halászfalu. Egyszerűen szép volt az egész falu és inkább rá volt állva a turistákra. Itt nem találkoztam a vojandi által emlegetett sikátorokkal(utcácskákkal)Igaz, pár óra alatt nem lehetett bejárni az egészet úgy, hogy minden előfordulhat. Az éttermek és néhány üzlet a kikötő környékén csoportosultak. Itt bizony messze nincs annyi üzlet, mint Adamasban. A strandjaiban nincs semmi különös(a kilátást persze se itt, se Adamasban nem lehet kritizálni). Ám vannak olyan partszakaszok,ahol csak egyet lehet csinálni fényképezni, fényképezni és még egyszer fényépezni ( ha már fürödni nem igen lehet azon a részen).Szóval Pollónia tényleg szép hely.
Plaka, Tripiti, Triovassalos. Ezekről azt írják, hogy össze vannak nőve. Ez biza igaz. Itt aztán megkapja mindenki a maga keskeny utcácskáit! Hogy itt hogy igazodnak el az emberek? A hegycsúcson lévő templomot ki ne hagyja senki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fantasztikus a kilátás!!!!!!!!! Ezeknek a falvaknak egyáltalán nincsen strandja. Azt olvastam, hogy Plakában és Tripitiben találhatóak a szaküzletek, a hivatalok ill. a kórház.

Még egyszer: nekem tetszett a sziget, de nem olyan nyüzsis hely, mint mondjuk Kréta és a túristákra sincsenek úgy ráálva. Nem kapsz meg mindent egy helyen, de megéri elzarándokolni a szép és érdekes helyekre ill. ha az ember olyan helyet választ lakni, akkor a vásárláshoz és a szórakozáshoz kell kocsiba pattania.

Remélem, hogy nem vettem el senkinek a kedvét, de ha valaki szép apartmanra (Milos is van), klassz tengerpartra(ez is van Miloson), igazi nagy bulizóhelyekre, bazársorra(egy szóval: nagy turista paradicsomra)vágyik, ráadásul mindezt egy helyen az lehet, hogy csalódni fog.

Üdv:Szanna

# 980
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118174 Üzenet linkje2009-09-26 15:15:48 

Remélem vojandi, hogy sikerült megválaszolnom a kérdéseidet. Milos szép, de nem nagy hely és ahogy Döme is írta, az élményekért meg kell dolgozni. Sajnos nem tudok helyetted dönteni. Én jelenleg a szülinapi tervezéssel vagyok hadilábon. icon_biggrin.gif
# 981
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118178 Üzenet linkje2009-09-26 15:35:48 

Kedves Szanna!
Aranyos vagy. Igen, meggyőztetek mind, hogy Milos nem az a hely, ahova menni akarunk. icon_wink.gif
A strandoktól megveszek, de ez nem minden, és ennyire kopár szigeten nem szeretek lenni sokáig. De mivel két hét kell oda, így az egész nyaralásunk elmenne itt. Úgy döntöttünk, egy olyan évben megyünk oda, amikor nyáron már voltunk valahol máshol egy nagyot nyaralni és majd szeptemberben, második nyaralásként mennénk ide. Ez nem jövőre lesz.
Jövőre mégiscsak a szárazföldet szeretnénk, vagy ha sziget lenne, zöldet.

Nem érzek Milosból olyan kisugárzást, olyan "görögösséget" ami a másik helyekben már első olvasásra meg szokott fogni. Túl nagy lutri ez nekünk. Nem merjük a két hét nyaralást olyan helyre fordítani, ahol esetleg nem tetszik kellőképp.
Mindekinek köszönöm a sok információt, kigyűjtöttem és elraktároztam őket.
Üdv: Andi

# 982
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118189 Üzenet linkje2009-09-26 18:53:35  Válasz a #118174. hsz-ra Előzmény #118174

Szia Szanna!

Azt hiszem, nagyon jól leirtad Milost. Bár a strandjai szerintünk egyedülállóak, valóban csak olyanoknak lehet ajánlani ezt a turistáktól még hál' Istennek mentes, csodálatos szigetet, akik kicsit tesznek azért, hogy láthassanak valami csodát. A tálcán kínált agyonzsúfolt tengerpart, ahová kiváló minőségű aszfaltozott út vezet, a bazároktól hemzsegő piac jellegű mű Görögország, nos ezeket sok turista szereti. (Észak-Görögoszág "egyik" nyaralóhelyén volt a tranzit szállásunk hazafelé. Szabályosan rosszul éreztük magunkat ettől az elüzletiesedett diszkóközponttól.) Ilyen szerencsére nincs Miloson. Folegandros meg Miloshoz képest végképp a világ vége! Az ilyen szigetek is mint Milos, előbb-utóbb turisták fő célpontjai közé fog tartozni, a infrastruktúra pedig megszünteti a kis földutakat, amelyek magányos öblökhöz vezettek, és akkor ez a sziget is a többi sorsára jut. Majd akkor eszünkbe juthat, mit is írtak az idegenforgalmi kiadványok célpontjaikról: "valaha kis csöndes halászfalu volt, mára pezsgő éjszakai élet, bárok, üzletek, tavernák, diszkók sokasága várja az ide utazni vágyókat" Babar icon_lol.gif

# 983
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118195 Üzenet linkje2009-09-26 20:52:18 

Szia Babar!
Jó minőségű aszfaltozott út?(tudom, hogy itt nem Milosra gondoltál) Hát amilyen utak Miloson vannak az nem sámli. Hogy a szegény kölcsönzött matiznak miket kell ott kiállni. Na persze nem minden út olyan, hogy végig fogódszkodsz valamiben és drukkolsz, hogy ne történjen semmi baj. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Természetesen néhány ilyen élménydús út gyönyörű helyeken visz keresztül ill. célpont csodálatos. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 984
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118199 Üzenet linkje2009-09-26 21:09:33 

Szia Babar!
Nem veszem magamra kicsit ironikus szavaid icon_smile.gif, én is utálom a turistás helyeket. Csak az esti élet kell mégis. A földutakkal és a kilométeres gyaloglással, sziklamászással sincs semmi bajom. Nem ezek "riasztottak" el Milostól. Az összképe valahogy nem szimpi. Nem tudom megfogalmazni, miért. A Peloponnészosz eldugott részeien sem fogunk sok turistát látni. De ott a sok zöld szurdokvölgy, az egésznapos túrák helyei, ami Milosról nagyon hiányoznának. A természet zöldje...
Milos, remélem, megvár engem még. icon_smile.gif

# 985
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118216 Üzenet linkje2009-09-27 08:38:08  Válasz a #118199. hsz-ra Előzmény #118199

Szia Andi!
Nem kell magadra venni, amit írtam, mivel ez egy általános vélemény volt, és egyáltalán nem neked szólt. Mindenkinek más tetszik, nekünk pl. a "kopár" helyek ugyanúgy bejönnek mint a zöldek. Mivel sok sziget, és egyéb hely van ebben a csodálatos országban, ezért előbb-utóbb sor kerül olyan helyekre, ahol nincsenek turisták, vagy alig, de a "turistás" helyere is el fogunk menni, mert ez nem lehet kizáró ok. Minket a látnivaló vonz, hogy az milyen "kínok" között érhető el ez minket egyáltalán nem zavar. Valószínűleg ezért szeretik Milost és Folegandrost a nudisták, mert itt még elbújhatnak a külvilágtól.(de sok meleg pár is volt arrafelé) Ez, azt hiszem rövidesen meg fog szűnni. Folegandrson a turisták korából tökéletesen "lejött" melyik az a korosztály, aki ezekre a helyekre kíváncsi. Ott nem láttam 20-30 éveseket, legfeljebb egy-két párt. Mások a nyaralási szokásaink, ezt tudomásul kell venni. El tudom képzelni mi lehet a kis-kikládokon, már ami az úthálózatot és egyéb infrastruktúrát illeti. Nekünk való hely lenne. Annak örülök, hogy Döme és Szanna úgy gondolom "becsülettel" bejárták a szigetet, az időjárási helyzettől függetlenül. Egy biztos: Milost, Kimolosost és főleg Folegandrost soha nem felejtem el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Babar icon_lol.gif

# 986
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118221 Üzenet linkje2009-09-27 11:11:41  Válasz a #118216. hsz-ra Előzmény #118216

Szia Szanna!

Csak nem nyírtatok ki Miloson egy Matizt? Mi is nagyon féltünk néhány helyen, hogy "lerendezzük" az autónkat, de megúsztuk. Nekünk a legbrutálisabb út az Ag. Ioannou beach-hez vezető út volt. Először dél felől közelítettük meg, aztán "elfogyott" a járható út, visszafordultunk, másnap a másik irányból közelítettük meg. Ott voltak a hegyoldalban az út felett több tonnás sziklatömbök, amik szinte bármikor az útra gurulhattak volna. Az nagyon durva volt! Kilapította volna úgy a Fókuszt, hogy még most is azonosítottak volna a helyszínelők.
Szanna! FÉNYKÉPEKET SZERETNÉNK NÉZNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Babar

# 987
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118222 Üzenet linkje2009-09-27 11:22:30 

Szia Babar!
Még mindg szeretném valahogy megfogalmazni, amit érzek Milosszal kapcsoltaban, lehet, hogy nevetni fogtok, de egyszerűen ez az érzés belülről jön, hogy tólságosan egy "börtönbe" lennék ott zárva két hétig. Ugyanezt éreztem Karpathoson is, mert Kassos kivételével sehova sem lehetett elmenni a szigetről másik szigetre. A változatos nyaralást szeretem, ha két hétig ugyanazt látom, megbolondulok tőle. Valami ilyesmi.
A nudistákat pedig szerintem nem zavarja, hogy sok -e az ember vagy sem. Mykonos és Naxoso kimondottan nudista szigetek és tavaly Koson, egy sok ember által látogatott strandon sem restellték magukat (mi sem) , hogy egy sarkot maguknak alakítsanak ki és míg az embertömeg ott feküdt a napernyők alatt felöltözve, tőlük tíz méterre ott voltunk mi, naturisták. Valószínű, hogy a "ruhásokat" jobban zavartuk mi, mint ők minket. icon_smile.gif

Én nagyon örülök, hogy voltak páran innen a fórumról ezt a szigetet felfedezni, nekünk bemutatni. És hogy eljutok oda, az nem kétséges, de marha hosszú listám van a görög helyekről és minden év egy nagyon nehéz döntés. Milos csak háttérbe került.

Üdv:
Andi

# 988
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118247 Üzenet linkje2009-09-27 17:40:07 

Szia Babar!
Jelentem a matizok túlélték a túrákat. icon_biggrin.gif
Hogy lehet ide képeket feltölteni?

# 989
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118254 Üzenet linkje2009-09-27 18:22:39  Válasz a #118247. hsz-ra Előzmény #118247

Szanna, privi ment! icon_smile.gif
# 990
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118796 Üzenet linkje2009-10-04 23:18:45 

Rendkívüli közlemény!
Némely hellaszos hajrázásnak következménye lett. icon_mrgreen.gif Sikerült felraknom a milosi képeim egy részét. Téma: Adamas és a sziget nyugati fele (avagy kirándulás motoros vitorlással Kleftikóig) icon_biggrin.gif
Ígérem még felcímkézem őket.

Ui:Iszonyat nehéz eldönteni, hogy melyik kép kerüljön be az albumba.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 65 66 67 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu