Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 976
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16600 Üzenet linkje2006-10-25 14:49:20 

Szia Csutek!

Nem tudom hogy elfér-e egymás mellett a pociban az ouzó és a görög sali. Próbáld ki, nagy baj nem lehet belõle. Én nem kínozom magam, hogy csak salátákat egyek. Jöhet az is, de csak elõ vagy utóételnek.

# 977
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16603 Üzenet linkje2006-10-25 15:03:53 

Valcsi!

Nekem nem kín salátát enni. Néhány éve igényli a szervezetem, hogy egy héten legalább egy napig zöldeket egyek. Igaz a férjem szerint, utána napokig zöldeket beszélek.
icon_evil.gif Általában van a hûtõmben egy tál, tele darabolt zöldségekkel. Ezekre rakok különbözõ dresszingeket. Igaz, minden második alkalommal görögsali lesz belõle. Hiába minden igyekezetem a változatosságra, az a kedvencem. icon_redface.gif Néha szoktam sütni egy kis csirkemellet a görögsalihoz, így egy komplett vacsora lesz belõle. De ez csak akkor fordul elõ, ha több napig salátázim.

# 978
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16608 Üzenet linkje2006-10-25 15:24:37 

Nekem a husikát igényli a szervezetem. Én nem lakom jól egy salival, legyen az bármekkora adag. A férjem pedig méginkább húsmániás. Ha salit adnék csak Neki, azt mondaná hogy Õ nem kecske.
# 979
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16610 Üzenet linkje2006-10-25 15:38:26 

Az én drágám szereti a salit, igaz hússal. De nála is elõfordul, hogy csak salátát kíván vacsorára. A gyermekeimmel viszont soha. Õk igazi ragadozók. A lányomba a zöldségfélét különbözõ rafinériákkal tudom belebeszélni. Szerencsére a gyümölcsöt azért szereti. Amióta tudja, hogy jövõre Õ is jön Hellaszba, úgy tesz, mintha a mindene lenne a görögsali. Gyûri magába, mintha a kedvenc eledele lenne, miközben látszik rajta, hogy a háta közepére sem kívánja a kecske eledelt. A gyrostól viszont ragyog az arca. A görög padlizsánkrém tartalmával nincs tisztában, ezért falja.
# 980
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16616 Üzenet linkje2006-10-25 21:53:00 

Sziasztok!

Finom is a gyros, de a saláták is nagyon bejönnek.

# 981
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16653 Üzenet linkje2006-10-26 17:25:20 

Nos a görög ételek alapjában véve elég egészségesek, még a húsfélék sem olyan gyomorterhelõek mint a magyar konyha egyes remekei. Csak salin lenni azért nekem is durva lenne, bár nem én vagyok a család ragadozója.
A salikra való reagálás jó példája egyik ismerõsõm férjének példája, aki a kukorica salátára rendszerint azt kérdezi, hogy "Remélem reggelre nem kell tojást is tojnom?" . De a görög sali nálunk is nagy kedvenc, de nem igazán magában. A férjem szokott hírtelen felindulásában különbözõ salikat készíteni magának diéta okán, de nem szokott ez tartós lenni. Jó kis sült husika zárja renszerint ezt az idõszakot. icon_cool.gif icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Mostanában nagy kedvenc a mentás fasírt magában vagy paradicsomos szószban. Sajnos a rossz idõvel eltünik a friss menta is a kertbõl tavaszig.

# 982
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16663 Üzenet linkje2006-10-26 23:25:45 

Szia Rebi!

Jó, hogy megint írtál ide.
Igaza van Zeusznak.
Kell a sali mellé husi is. Vagy fordítva.

# 983
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16666 Üzenet linkje2006-10-26 23:57:07 

A görögsali ha egy éjszakát vágyakozik utánam a hûtõben, szívesen köt szoros barátságot a rántott csirke- vagy pulykamell.
# 984
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16670 Üzenet linkje2006-10-27 20:04:23 

Hát ez az! Így kell ápolni a görög-magyar barátságot! icon_wink.gif icon_lol.gif
Barátosném már a kagyló recepteket gyûjti nyárra. icon_lol.gif Bízunk benne, hogy el is tudunk utazni, mert itthon nagyon húzós ára van a minõségi kagylónak. icon_confused.gif Már találtam a múltkor ehetõ minõségû fagyasztott tintahal karikát, de kezdenek hiányozni a jó kis görög ízek. Ráadásul a Plusban már nem kaphatóak a görög termékek. icon_cry.gif
A jövõ héten szünet lévén megpróbálok valami nyári emléket felidézni a konyhában. icon_wink.gif

# 985
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16700 Üzenet linkje2006-10-29 19:48:11 

A kagyló a legfinomabb a világon.
Hatalmas csalódásom volt, hogy 2000-ben rengeteg fekete kagyló volt Vrasnán. Idén egy darabot sem láttam. Mintha kiírtották volna. Ahol nyaraltam, ott sem láttam egyetlen élõ kagylót sem. Ici-pici rákok a csigaházban, ennyi volt az idei felhozatal.

# 986
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16707 Üzenet linkje2006-10-29 20:33:36 

Lányok, jó sokat írtatok,míg nem voltam itt. Csaka felét olvastam át eddig. Én is az édes vörös borokat szeretem, de a tsantsali márkából van egy zöld öblös üveges, Makedonikos nevû fehér bor, ami nagyon ízlik, pedig az nem is édes és nem is vörös icon_smile.gif A retsinát én nem bírom elviselni. Bár már ittam többször is, ha görög esten felszolgálták, de magamtól nem rendelnék. A Mavrodafné édes mazsolabor, olyan sûrû, mint az olaj, a színe is egész barnás, émelygõs édes, de mi nagyon kedveljük. Nemrég ittam étteremben Demesticát, félédes vörös, az is fincsi volt.
# 987
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16708 Üzenet linkje2006-10-29 20:37:59 

Pár ízelítõ kép a vacsikból, amiket az elmúlt héten készítettõnk a párommal. Bár nem Görögországban, de mindenezt Görög honra is jellemzõ. Köztük a Doráda nevû hal, amirõl már többször is írtam, az a kedvencõnk és újabban grillfûszerrel szórva sütöm, és nagyon fincsi.
A képen megsülve,majd szétbontva:

# 988
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16710 Üzenet linkje2006-10-29 20:42:05 

Ezt a halat nem tudom már, hogy hívták, de nem volt lyan jó ízû, mint a doráda. A polippal meg jól ráfaragtunk. Nem tudom,mit rontottam el, mert már máskor is csináltam, demost ehetetlen volt állagra és ízre is...a kukában landolt.

# 989
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16711 Üzenet linkje2006-10-29 20:48:03 

Még 3 kép garnélákról, amibõl minden nap vettünk 3-400 grammot, csupán 3-4-5 Euróért. Leginkább rizs és zöldségek kombinációjával ettük.

Vagy a bõség örömében volt doráda és garnéla is:

A legjobban bevált étel viszont az lett, amikor különbözõ zöldségeket pároltam, fûszereztem ízlés szerint, a végén hozzáadtam a megfõtt riszt és a külön fokhagymával olajban sütött garnélákat. Ezért odavolt a párom…meg én is icon_smile.gif

# 990
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16715 Üzenet linkje2006-10-29 21:26:01 

Azok a rákok teljesen kikészítenek. Muszály volt pont este berakni ezeket a képeket? Most muszály támadást indítani a hûtõ ellen. Ráadásul most semmi saliszerû nincs benne.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 65 66 67 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu