Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 991
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11813 Üzenet linkje2006-07-17 21:37:03 

HJudit!
Nem vagyok én békebíró, csak van egy véleményem. Lehet, mert én ismerem mindkét helyet. Tényleg igaza van a Krisztának, véleményéért majd bekapjátok. Nekem ez azért furi, mert ott voltunk egymás mellett egy hétig: õk minden este Paráliára mentek, mi rendszerint nem. Én értettem mit szeretnek Parálián, õ soha nem kérdezte mi a csudát üldögéltek Makrin, értette. Nincs õ rászorulva, hogy védelmembe vegyem, ismeritek. Nos akik Paráliára mennek éveken át azok ugyan úgy nem akarnak kockáztatni, mint azok akik pl. Sartira. Sarti nekem is a szivem csücske, de barátainkat nem ide, hanem Stavrosba, majd Paráliára vittem. Egyszerû oka van: az elõbbinek stílusa van, úgy mint Sartinak, csak más, az utóbbiból könyebben elérhetõek a látnivalók, amivel végképp csodálatba sikerült õket ejteni. Õk is imádják a nyüzsit mint a Krisztáék, de imádták Stavrost is. Nem sopánkodtam én Parálián sem, de köszönöm egy hét elég volt. Az idén is, közel lévén, bementünk egy pár este, szép volt, jó volt, voltak ismerõs, kedves helyek, de az idén valami másra vágytam.
De egy fiatal, bulizni vágyó tuti nem egy csendes helyre megy, hanem oda ahol olyan klassz discok vannak mint itt, emellett nyüzsi, éjszakai élet. És ez így van rendjén. De ott találkoztam olyan jó középkorú, tehát nálunk idõsebb párokkal, akik évek óta csak Paráliára járnak nyaralni. Az, hogy most olyan volt a víz amilyen egy dolog. Tavaly teljesen tiszta vizet találtunk azokon a helyeken ahol most nem. Ez van.
De ez nem Parália dicsérete természetesen, de érzékeltetni akarom: nem olyan rossz hely az még nekem sem.
Amire igazán vágynék: legalább pár napot eltölteni egy olyan faluban ahol nem turisták kiszolgálására rendezkedtek be. Makrin nyomokban lehetett látni igazán görög életet, de ez még mindig nem az igazi. Lehet aki ezt jól ismeri azt mondaná: Hidd el, te azt nem akarod látni.

# 992
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11826 Üzenet linkje2006-07-18 07:20:25 

Kedves Rebeka!
Minden szavaddal egyetértek. Az is nyilvánvaló, nem lehetsz elfogulatlan Krisztával kapcsolatban. Ez azt is jelenti, hogy nyilván sokkal jobban ismeritek egymást, mint ami itt a fórumon kiderül nekünk a Ti személyiségetekrõl. Én csak az alapján írok és ahhoz szólok hozzá, amit itt olvasok. Nem is gondoltam, hogy békebíró akarsz lenni, minden él nélkül írtam, hogy aranyos, ahogy reagáltál a beírásomra. Te is a véleményedet írod, én is, azért (is) van a fórum, hogy véleményt cseréljünk. Pont ez az, ami leginkább bosszússá tett, ezt akartam hangsúlyozni, hogy csak arról írjunk, amit mi magunk tapasztaltunk. Mert mindenki más szemmel nézi a dolgokat, más miatt érzi jól magát itt vagy ott. Azt meg fõleg nem mondanám soha, hogy "hidd el, te azt nem akarod látni." Semmi rosszat nem írtam Paráliáról, nem kell védeni helyet, meg okokat felsorolni sem, ki miért utazik oda. Aki komolyan érdeklõdik és innét a fórumról akar megtudni egyet-mást az uticélról, úgyis elég sok hasznos infót szerezhet be, hála Joxnak, aki elindította, meg Nektek, akik régóta megosztjátok a tapasztalataitokat. Egy szó mint száz, nem akarom már tovább untatni a többieket ezzel a témával, én lezártam. Puszi Mindannyiótoknak

# 993
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11869 Üzenet linkje2006-07-18 12:22:17 

Helló csajok!

Nincs itt semmi gond, pont ez a jó, hogy mindenki mást szeret.
Kriszta imádja Paraliát én imádom a szigeteket, de ez soha nem okozott közöttünk problémát. Ettõl függetlenül nagyon jól el tudunk cseverészni.
Ismeritek a mondást : Ízlések és pofonok.... icon_wink.gif

# 994
Kmaja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11884 Üzenet linkje2006-07-18 13:43:44 

Csá!

Kurva jó ez a Parália!
Motorozni mindenféleképpen menjetek el, mindjárt részletezem a mi programunkat. A motor egy teljes napra 15 euró(lehet 10euróért is, de az nagyon szar)+ benzin(kb 2 euró egy tank, kb 100 km), mi(bnõm és én) egyik nap elhasználtunk 5 eurónyit-mondjuk ketten ültünk rajta, meg felmentünk az Olimposzra...
A gépezet kb egy 70-re kihajtható, tehát úgymond "nagyobb" távoloságokra is képes.

Szórakozóhelyek(5 vagy 6 hely van, nagyon pörgõs hely):

Elsõ megjegyzés: jók a helyek nagyon, de piát túlzottan ne vegyetek, mert kibaszott drága, mint egy Rió vagy még drágább -3 euró egy sör(3decis), egyedül a snap(rövid éri meg- vhol 2 euró)

Cocus: csajoknak általában ingyen, pasiknak 3 euró hely: ahonnan a zöld lézer fény jön, Parália vége a part mellett(nem Olimpic beach felöli oldalán) Sok a magyar, nagy parti hangulat van, igazit tengerparti feeling, fasza hely

Omilos disco: csajoknak néha ingyenes, fasziknak 5 euró hely:Olimpic beach felöli oldala Paráliának Tengerpartra néz ki a disco az emeletrõl, kevés a magyar, sok a 17-18 éves görög picsa, ha vki nõzni akar és tud angolul, akkor sztem ide érdemes jönni, jó kis gádzsik vannak.

De luxe: 6-7 euró(csjoknak vmikor ingyenes hely: Katerini fele 500 m az összekötõ úton Elég "puccos hely", kõkeményen néz ki, inkább az elektronikus zene kedvelõinek ajánlanám(progressive house,...) kicsit sznob hely, ahogy az ilyen helyeken szokott lenni(pl.Flört, Pacha -hasonló hely) Akik szeretik a kicsit züllötteb bulikat, azok sztem ezt próbálják meg elõször.

Casa: rnb, meg ilyeneket tolnak, annyira nem vágom csak kívülrõl láttam, jó helynek néz ki(nagy disco)

Hullahopp : Olimpic beach fele biztos jó nem tudom , kevesen vannak asszem

Motorozás: 1.menjetek el Alikeszbe az iszapfürdõbe, nagy poén(10 km Korinos után, a kikötõnél jobbra)
2. utána Makrigialoszba menjetek, nagyon szép, szakadékos part is van(+10 km) menjetek a part mentén odataláltok
3. menjetek vissza Paráliára, majd onnan Litochorora(35 km) :-el kell menni Katerini fele, majd az autópályánál balra fordulni (Athén fele), az autópálya mellett van egy út, Katerinitõl Athén fele az autópálya jobb oldalán, így nem kell felmenni az atuópályára. Itt fel lehet menni az Olimposzra, Stravos menedékházat kell keresni, szerpentinen mentek fel kb. 1000 m-t, kibebaszott szép, hatalmas nagy kilátás(Zeusz forrása,...), mondjuk a robogó majdnem meghal a 20-as átlagsebesség mellett, de hát az már nem a ti gondotok A parttól egy 5km-rel feljebb van ez a Litochoro, de a parton amúgy köves tengerpart van.
4. Vissza Katerinire, jó nagy el lehet tévedni, de egy kört megér, vissza lehet találni Paráliára

Még utoljára az árakról:

Sör:50 cent-tõl nem drága
Többi pia: drága, töményeket talán érdemesebb otthonról vinni
Üdítõ:pl. coca-cola 1.20euró(1,5 liter), gyümölcslék csak 100%-osak vannak, az meg nem a legolcsóbb
Tej: drága 1.20 euró 1 liter
Vacsorák(fõétel): 3-6 euróig , nem drága
gyros: a legfaszább gyros, amit ettem életemben, 1.50-2.00 euró, nem drága
ruhák: mint Mo-n , de ki lehet fogni

Utolsó megjegyzés: Parton nagy a pörgés, jó sokan vannak, este meg mint Siófok csak jobb, nagayon fasza hely

# 995
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11916 Üzenet linkje2006-07-18 19:24:43 

Kicsit az árakhoz:
1 karton (6db) ásványvíz 1,80 körül, legolcsóbb a Lidlben
Ha valaki inna: 07 l Metaxa*** 5,5, sokkal olcsóbb mint máshol, még a Free Shopnál is, ahol nem mindig van.
Ouzó ( a kedvencem) 3-4 euroig vettem. Lidlben ez van, Metaxa nincs.
Nos a sörök: Mythost O.B. felöli oldalon, az egyik nagyobb boltban kaptam, a 0,33-as 0,69 euro árban, kicsit húzós sajna. A többi tényleg 0,5-tõl kezdõdõen, fõleg német sörök.
Sütemények 1,6 euro/db, fánk a parton 1,5, a péknél 1 euro. A különbség oka: az árusok a bevétel 40 %-t kapják.
Aki kocsival van érdemes bemenni a Lidlbe, ami Katerínibe haladva, a körforgalomból jobbra kell menni, így attól nem túl messze, jobb oldalt megtalálható.

# 996
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11943 Üzenet linkje2006-07-19 07:28:16 

Szia Rebi!

Most egy kicsit nem értek veled egyet. Mi is bementünk Katerinibe vásárolni, de a tapsztalatunk szerint, mivel minden nap Parálián vásároltunk,így nyugodtan írhatom, mert ez az én véleményem és tapasztalatom, és talán ebbe nem tudnak belekötni, szóval 20-30 centbe kerülnek kevesebbe, az italok még talán nagyobb különbséggel vannak, mint Katerinibe. Meglátásunk szerint nem érdemes bemenni vásárolni.

Mi az ásványvízet ami nagyon finom volt, 1.40éert vettük a mytost 0.55 cent, a fánk a parton, 1 euro. A 5* Metaxa 0.7 azt vettünk, 10 euro volt . A 2 dl, adják 3.25ért. a 7* Metaxa 15 euroba kerül.

A többi árakat nem sorolnám fel, csak példaszerûnek írnám, a tiedhez.

Kmaja!

Amit írtál az igen velõsre sikerült, de tökre egyet értek veled!!!
Az áraknál mi is ezt tapsztaltuk, de a Metaxa hazájába talán csak ne vigyetek rövidet. Meg kell azt is kóstolni, nagyon finom! icon_lol.gif

# 997
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11949 Üzenet linkje2006-07-19 09:45:31 

sziasztok!

sajnos tegnap nem értünk rá befizetni, úgyhogy ma megyünk elintézni a paraliai nyaralásunkat icon_cool.gif icon_biggrin.gif icon_cool.gif icon_biggrin.gif icon_cool.gif icon_biggrin.gif icon_cool.gif icon_biggrin.gif
egy kérdés: Larissa-ról tudtok valamit? szép hely, vannak látnivalói? csak mert Paraliától nem messze van, és gondoltam egyik nap oda is elvonatoznánk, mert az nincs benne a fakultativ programok között. és az az igazság, hogy sehol nem találtam róla infót, kivéve, hogy egyszer ott P-alaku nyalokák váltottak nagy felháborodást a lakosság körében (kicsit OFF, bocs)...

# 998
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11961 Üzenet linkje2006-07-19 11:01:11 

Kriszta!
Biztos igazad van, Parálián az idén nem sokat vásároltunk. Én ott a 3*-os Metaxát néztem, amit valami oknál nem ott, hanem haza felé vásároltunk drágábban mint Parálián láttam. Na ez bosszantott. A vásárlásokat rendszerint az útközben utunkba kerülõ Lidl áruházakban intéztük, amik olcsóbbnak tüntek mint az általunk látott más boltokban, de hát itt nem minden kapható.
Nos mindenképpen egyet értünk: Parália kimondottan olcsó árakkal van megáldva.
Ha már útba esik jó szétnézni nagyobb áruházakban, vannak olcsóbb dolgok. Én itthon is jobban szeretem a multikat, már a nagyobb választék végett is.
De a mi fánkunk a parton tényleg 1,5 volt, lehet hogy rossz árust választottunk? icon_confused.gif

Az viszont kimondottan ma is bosszant, hogy a lányokat nem sikerült rávenni egy kis discozásra. Mi a Cocust néztük ki nekik, de talán még nõniük kell hozzá. Na majd egyszer, egy más alkalommal.

# 999
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12035 Üzenet linkje2006-07-19 19:06:42 

Sziasztok!!!

Befizettük az utat, szóval augusztus 7-én útnak indulunk Paralia felé icon_cool.gif
Már alig várom, nem is tudom mit fogok én csinálni addig. Az Ermis apartmanban leszünk. Lesz valaki ugyanakkor ott?

(Most madarat lehetne fogatni velem...)

# 1000
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12070 Üzenet linkje2006-07-20 09:29:52 

Szia Jeki!

Privibe írsz nekem a részletekrõl?? Érdekelne nagyon, fõleg az árak.

Köszi elõre is.

# 1001
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12088 Üzenet linkje2006-07-20 11:05:30 

szia!

írtam priviben Neked:)))

# 1002
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12145 Üzenet linkje2006-07-20 16:21:32 

Köszi!

Ide válaszolok, hátha mást is érdekel, Larisa.

Larisán mi átutaztunk , semmi különlegeset nem találtam benne. Ez egy nagyon város, de néhány látnivalója van. Van neki egy Régészti Múzeuma
ami egy mecsetben található. Ajios Vizarios kápolna, és görög szinház pici romja.

Litochoro egy kis falu, és ha jól tudom, akkor a Olymposi nemzeti park itt kezdõdik. Innen tudtok feljutni a Stvaros menedékházhoz. Onnan pedig kb. 40 perces séta utána Zeus kádját lehet megtekinteni, ill. az Olymposra fel lehet túrázni.

A környék szerintem gyönyörû, hisz ott az Olympos, lehet látni a hatalmas hegyet, és a mitológiával kicsit összekötni, szerintem fantasztikus érzés.
Én imádom az Olympost!

# 1003
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12181 Üzenet linkje2006-07-20 22:48:10 

Szerintem is kihagyhatatlan az Olympos!!!!!!!!!!Meseszép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! icon_lol.gif
# 1004
Gekobi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12185 Üzenet linkje2006-07-20 23:20:07  Magán appartmanok

Sziasztok
Mégcsak most regisztráltam erre az oldalra.
Eddig csak a szigeteken jártam most szeretnék parália illetve környékére menni.
Abban kérem a segitségetek, hogy tudtok e egy vagy több internet cimet ahol magán appartmanokat lehet foglalni.

# 1005
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12186 Üzenet linkje2006-07-20 23:36:42 

Hello Gekobi !

Légy üdvözölve a fedélzeten .

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió