Engedj meg egy kis OFF-ot... Volt egy öreg barátom, akivel néha Trabanttal mentünk a horgásztanyára, s a csupa hepe-hupás úton ment mint a meszes, szegény Trabi csak úgy pattogott az úton. Amikor szóvá tettem, mondta, hogy azért megy ilyen veszetten, mert így a Trabi legalább minden második gödröt egyszerűen átugrik... Ugorj Te is néha!
Aki Bosznia-Hercegovinába megy, vagy átutazik rajta, nagy valószínűséggel útba ejti a Neretva csodálatos völgyét. Jablanica-nál az út mellett fenn a hegyen egymást érik a jobbnál-jobb vendéglők. Hihetetlen mennyi vendég fordul meg itt naponta, a buszok is egymást érik.
Víz-hajtotta kerék forgatja a nyársakat, melyeken – van ahol egyszerre akár hat - birka sül.
Trebinje-n egyszer Montenegróba menet átutaztunk, de megállni nem volt idő. Most Dubrovnikból ruccantunk át, s útközben megnéztünk néhány kis kolostort is.
...További képeket kérünk, hogy gyönyörködhessünk...
Ha nem is ezért, csak hogy apránként kis beszámolóm végére érjek...
Sokszor jártunk már Dubrovnikban, de mindig csak az óvárosban. Most - az onnan nem messze lévő bosnyák Trebinje-be menet - megnéztük végre a kikötőt és környékét is.
#1626272011-05-19 18:53:17 Válasz a #162609. hsz-ra
Igen h.apci!
Felhők nagyon kellenek egy fényképbe, főleg a jó kis bárányfelhők. Ezek egy cirk. polárszűrővel kombinálva bizony szépséges eredményt tudnak adni.
Sajnos, nekem sok olyan utazásom volt, ahol alig voltak felhők az égen. Az egyetlen felhős napot így nagyon ki kellet használnom.
...Én is őrülten szeretek fotózni, sőt lassan betegesen...
Ha már ez szóba került...
Végig gyönyörű időnk volt, de az egyik fél nap viharosan szeles és változóan felhős lett. Hihetetlen, mennyire megváltozott minden; szerencsére volt idő bámészkodni, élvezni a színek néha hihetetlen változását.