Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12832 Üzenet linkje2006-07-28 07:09:29 

Én nem tudok síelni, sosem próbáltam.
Én csak azóta tudok egy évben kétszer utazni, amióta kint élek. De így is azon az elven, hogy jobb két kis utazás egy évben, mint egy baromi nagy. Meg sok kis sátrazás tarkítja még a közöket. Nekünk az az elõnyünk, hogy a párommal mindketten váltómûszakos munkában dolgozunk (egészségügy) és így tologathatjuk a túlóráinkat kedvünkre. Ha sokat dolgozunk, összejön akár egy hétre való szabadnap is, és így jóval több szabira tudunk menni egy évben, mint más. Cserébe a maradék idõben dolgozhatunk látástól vakulásig, de valamit valamiért. Nekem az utazás az életem, csak az jár a fejem minden zugában. Semmi másra nem adok ki pénzt, de az utazástól nem sajnálom...

Most elbúcsúzom, mert 9:35-kor száll fel a gépem, el kell indulnom a reptérre. Este folyt. köv. icon_smile.gif

Andi

# 107
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12842 Üzenet linkje2006-07-28 09:17:58 

Kedves HJudit!

Bár én még soha nem voltam Olaszországban, de oda is szívesen elmennék. Sõt, nagyon sok helyre, nagyon szívesen elmennék.
Az biztos, ha valaha is nyernék a lottón, valószínûleg utazásra költeném a java részét. Annyi mindent szeretnék megnézni, mert annyi szép hely van még a világon!!! De hát ez nekem jelen pillanatban csak álom marad. icon_sad.gif
Tényleg így lenne jó nyaralni. Egy évben kétszer, abból az egyik Görögország legyen, a másik pedig szabadon választott. icon_lol.gif
De szép is lenne!!!!! icon_lol.gif

# 108
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12843 Üzenet linkje2006-07-28 09:21:34 

vojandi, nagyon jó nektek, hogy így tudtok szabikat "gyûjtögetni". Ezért cserébe én is inkább többet dolgoznék, de akkor többet is mehetnék szabira.
De hát nálunk ez sajnos nem így megy. icon_sad.gif

Jó utat haza! icon_smile.gif

# 109
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12850 Üzenet linkje2006-07-28 10:27:15 

Sziasztok!

Egyetértek, az lenne a legjobb, ha 1 évben lehetõségünk lenne 2x utazni. Akkor nekem is az egyik út biztosan Görögország lenne.

Én gyerekként voltam Bulgáriában, itt láttam elõször tengert, voltam az akkor még Jugoszláviában, Csehszlovákiában, tinédzser koromban pedig Olaszországban. Utána tavaly jutottam el megint külföldre, az már Görögország volt, és idén is. Most szívem szerint minden évben Görögo.-ban mennék, mert én is szerelmes lettem, most már Go. az etalon. De ott van a dilemma, hogy akkor más országokat nem ismerek meg, ha leragadok egynél. De lehet, hogy én nem is bánnám annyira, viszont itt van a párom, aki tavaly volt elõször tengernél, és most elõállt azzal, hogy mivel már 2x voltunk Görögországban, jövõre más országot válasszunk, mert õ kíváncsi más helyekre is, és másik tengerre, fõleg mert Görögországon kívül nem járt máshol. Én meg arra emlékszem, hogy Bulgáriában tele volt medúzával a tenger, Olaszországban meg koszos volt a part is, tenger is. icon_sad.gif Persze gondolom nem mindenhol olyan, de már tartok tõle, izgulnék, hogy jó helyre megyünk, vagy sem. Görögországban pedig úgy érzem, nem csalódnék. Ott valahogy minden együtt van, ami kell, ami széppé tesz egy nyaralást.

# 110
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12855 Üzenet linkje2006-07-28 11:14:46 

kristin, látom hasonló volt az életútunk. icon_smile.gif
Én is gyerekkoromban láttam meg elõször a tengert, szintén Bulgáriában. És én is arra emlékszem, hogy tele volt a víz fehér színû medúzákkal. Ezek állítólag nem csípnek, mint a kék színûek, de én akkor se szeretem szegénykéket. icon_lol.gif
Én is voltam annak idején CSehszlovákiában, Romániábán, Erdélyben és hosszú év kihagyás után tavaly mentem ismét nyaralni az imádott országomba. icon_smile.gif
De ez a hova utazzunk, állandó dilemma nálam.
Mert én is szeretnék más országokat is megnézni, de akkor sajnos ki kellene hagynom Görögországot.
Viszont, ha mindig Görögországba megyek, akkor nem ismerek meg más tájakat. És ilyenkor megy az agyalás, hogy na, akkor most mi legyen.
Ezért lenne jó az évi két nyaralás, mert akkor minden vágyam teljesülhetne. icon_lol.gif

# 111
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12869 Üzenet linkje2006-07-28 14:13:07 

Látom, megszavaztuk az évi kettõ nyaralást!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Én négy évvel ezelõtt voltam elõször tengernél nyaralni, gyerekkoromban nem jártam külföldön (leszámítva egy fél napos pozsonyi látogatást).
Az elsõ tengeri nyaralásom meg rögtön Görögország volt, azóta az az etalon. Nálunk elsõdleges szempont, hogy két hét legyen egyhuzamban, akárhová is megyünk nyáron. Persze, ha belefér pénzügyileg. Ezért katalógusokból igyekszünk mindig olcsó apartmant keresni, foglalni, és ez (is) döntött a repülés ellen - persze a para is közbeszólt - idén tavasszal. Mert nézegettük ám a szigeteket is, csakhát repülõvel, hotelben, félpanzióval - vagy ha anélkül, akkor állandó éttermi kajálással négyünkre elég borsos összeg jött ki.
Volt olyan évünk, amikor nyaralásra egyáltalán nem tellett, de elmentünk õsszel egy hosszú hétvégére Ausztriába a hegyekbe. Szuper volt az is. Egészen más jellegû kikapcsolódás, de a természet közelsége és a családias, szeretetteljes vendéglátás megvolt. A hely, Annaberg - Alsó Ausztriában található, az Ötscher hegy alatt, Mariazelltõl kb. 40 km-re. Pici falu, 800-an tán, ha laknak ott és a környékbeli tanyákon. Sok-sok erdõvel borított hegyoldal meg legelõ "igazi Milka" tehenekkel.... Gyorsfolyású hegyi patak pisztrángokkal és nagyon jól kiépített, védõkorlátokkal ellátott túraútvonal van a közelben. Télen síelni is lehet, a faluból induló pályarendszer hóbiztosabb, mint Mariazell pályái.
Egyszer próbáljátok ki ti is az ilyen hegyvidéki kikapcsolódást, ha tehetitek!

# 112
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12870 Üzenet linkje2006-07-28 14:28:38 

Vojandi!
Nagyon sokat gazdagodunk Mi többiek is azzal, hogy évközben többet dolgozol, és ennek jutalmául többször utazol Görögországba! A sok-sok gyönyörû fotó és igényesen megfogalmazott beszámoló meg leírás igazi kincs itt a Fórumon.
Köszönjük.

# 113
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12871 Üzenet linkje2006-07-28 14:42:44 

Sziasztok!

Én az olaszokat nagyon szeretem. Minden évben Bibione Velence volt a cél. Szeretem a stílusokat a nyelvüket az ételeiket, és a boraikat. Nagyon sok kedves emberrel hozott össze a sors. Bár a tenger annyira nem fogott meg, de jó volt ot lenni. Széles a tengerpartja Bibionénak, és igazán olyan kis ékszer hely. Rendezett és tiszta. Tavaly a barátnõm hívott magával, hogy menjünk el a gyerekekkel egy hétre Paráliára. Õ már volt és neki ez nagyon tetszik. Én azt se tudtam eszik vagy iszák, és a görögökrõl is csak annyit amit a történelem könyvbõl tudni kellett. Persze az ókori római birodalmat nagyon szerettem és sokat tanulmányoztam. Szóval így vágtam neki, minimális tudással a görögökhöz. Nagyon nem is érdekelt, szóval megérkeztünk. Amikor megláttam a tengert hát akkor szerelem lett elsõ látásra. Annyira tiszta vízet még nem láttam elõtte, és az aranyló homok, fantasztikus érzés volt a számomra. Ami még nagyon tetszett, hogy Parália hasonlít Bibionéhoz. Szóval az én paradicsomomba csöppentem bele. Fantasztikusan kedves emberek mindenhol, a nyelvük dallama nagyon megfogott. Ami már ott ragadt rám, és a hellaszról kinézett szavakat már gyakoroltam. Nagy öröm volt számomra, hogy ott lehettem. Ami még párhuzam a pizzériákban nem olyan kedvesek a pincérek, a tulajdonos, mint itt a görögöknél. Az ételeik nekem jobban ízlenek, közelebb állnak hozzám.
Nos az én szeretett Olaszországomban már két éve nem voltam.

Idén júniusban Párizsban is voltunk, és ezt már írtam, legközelebb velük folytatom, már láttam egyik másik írást, hogy a franciákat már helybõl utálja itt valaki.
Volt már közületek Franciaországban valaki?? Mert akkor véleménycsere igazán izgalmas lenni.

Szóval én Olaszországról, és az olaszokról csak jót tudok mondani. Velence pedig számomra egy csoda! Imádom!

# 114
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12872 Üzenet linkje2006-07-28 15:05:09 

Kedves Kriszta!
Franciaországban nem jártam még, de francia emberekkel találkoztam már. Erre is igaz, hogy nem szabad általánosítani, nem lehet azt mondani, hogy egy nemzet tagjait úgy ahogy vannak szereti vagy utálja az ember. Inkább csak a velük kapcsolatban tapasztalt viselkedés lehet, ami formálja a véleményünket. Szóval az "én franciáimmal" a Balatonnál nyaraltunk egy helyen, kedves, intelligens emberek voltak, barátságosak és jókat beszélgettünk esténként.
Nem tudom, a saját hazájukban hogy viselkednek.
Virág lányom egyszer járt Párizsban, egy napot töltöttek ott az iskolatársaival egy buszos skóciai körutazásból hazafelé. Teljesen lenyûgözte az éjszakai hajókázás a Szajnán meg a másnapi városnézés, amibe persze töredéke fért csak bele a látnivalóknak.

# 115
Ildi74
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12874 Üzenet linkje2006-07-28 15:22:21 

Én a múlt hétvégén jártam Ausztriába Mariatzellnél és környékén icon_smile.gif teheneket én is láttam, de azok nem voltak lilák... HJudit: te hol láttál lila teheneket? icon_biggrin.gif
# 116
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12875 Üzenet linkje2006-07-28 15:26:34 

Sziasztok!

Amit Kristin és Andra írt, az nálam is hasonló. Az én párom "csak szereti" Görögországot, de nincs úgy oda érte, sõt már únja. Õ egy csomó más helyet is meg akar nézni, így nálunk már szinte biztosra el is dõlt, hogy jövõre nem lesz Görögország, max. õsszel egy egy hetes pótnyaralás. De amit Kristin írt, az nálam is így van. Sajnos túl kevés az idõ és a pénz, hogy sok helyre eljuthassunk. Szívem szerint mindig csak Görögbe mennék, de akkor elveszem a lehetõséget a többi helytõl, már pedig engem azok is érdekelnek. Szóval nehéz ez ám.

Judit, nagyon aranyos vagy, de azért nem kell ennyire dicsérni, teljesen belepirultam. icon_smile.gif

Kriszta, én nem utálom a franciákat élbõl, azaz egyáltalán nem utálom õket, icon_smile.gif csak a nyelvüket. Az annyira irritál, annyira csúnya (nekem, másoknak ez a szép), hogy szabályosan kilel a libabõr ha meghallom, mint amikor a hungarocelt összecsiszolják, attól is kilel a hideg. Szóval fõleg emiatt kerülöm õket.

Andi

# 117
Mexx19
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12877 Üzenet linkje2006-07-28 15:49:37 

Sziasztok! Mi sem jártunk még sosem Olaszországban, bár az idei nyaralást eredetileg oda terveztük, de sajna nem jött össze. Lazio tartományba, Róma környékére(50-100km) szerettünk volna eljutni, de sajna hamar kiderült, hogy a mi kis "diákpénztárcánknak" ez nem való. Apartmant kerestünk volna, de még így is, hogy 7-en mentünk volna, sokallottuk a pénzt. De õszintén remélem, hogyha majd késõbb diákpénztárcáról átváltunk rendesre:), akkor eljutok oda, mert gyönyörû lehet. És lehet, hogy kinevettek ez miatt, de én azért (is!!!) vagyok kíváncsi erre a környékre, mert szeretném megnézni a Da Vinci-kódban leírt helyeket. icon_smile.gif icon_smile.gif Sorry, ha valakit a hideg ráz a könyvtõl. icon_biggrin.gif
Velencében már én is jártam. Szerintem is csodás. Sokak szerint õrülten nagy a tömeg, és ez idegesítõ, de akkor is tetszett. Oda még biztosan szeretnék visszamenni egyszer(vagy akár többször)
mexx

# 118
Mexx19
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12878 Üzenet linkje2006-07-28 15:53:28 

Ja, és egyetértek HJudittal, szuperek a beszámolók, és tényleg köszi minden egyes mondatért!!!Azt majd egyszer elmesélitek, hogy hogyan jött létre a hellasz.hu??icon_smile.gif Én kíváncsi lennék rá. (Mondjuk ez nem éppen idevágó téma, bocs)
# 119
Mexx19
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12879 Üzenet linkje2006-07-28 15:56:21 

Prágában járt már valaki közületek???Én idén tavasszal voltam ott életemben elõször, de csak jókat tudok róla mondani. Oda (is) igazán érdemes ellátogatni. Mondjuk három-négy napnál tovább nem, mert ennyi idõ alatt végig lehet járni. Gyönyörû az egész város. Nem tudtam olyan épületet mutatni, amire azt lehetett volna mondani, hogy csúnya. Jó, mondjuk a külvárosa olyan mint egy külváros:), de beljebb csudaszép. És csak 4-5 óra az út.
# 120
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12882 Üzenet linkje2006-07-28 16:03:36 

Sziasztok!

Mi idén elöször voltunk Olaszországban egy hosszúhétvégére!
Jesoloban volt a szállásunk,de voltunk Velencében,Torcellon,Muranoban és Buránoban.Velence nagyon drága hely!A látnivaló nagyon sok kevés rá egy nap,hogy megnézzed a legfontosabb látnivalokat.Ott ettünk igazi lasanget jó kis olaszborral leöblitve.Az is nagyon tetszet,hogy minden hova gondolával és hajoval jutnak el.az az vizibuszal,nem buszmegállo van hanem vizibusz megállo.A gondolát nem tudtuk kiprobálni mert nagyon huzos volt az ára.A pizza is fenséges volt na meg a fánk is!Nekem tetszet összeségében icon_cool.gif
de Görögország a szivünk csücske icon_cool.gif icon_exclaim.gif Andi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu