Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1141
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13524 Üzenet linkje2006-08-08 16:31:04 

Szia Kriszta!!
Bocsi de próbáljuk magunkat utólérni, ami elég nehézkes. Nagyon jól éreztük magunkat, de fõleg a fiamat nem lehetett kirángatni a vízbõl. Az elsõ nap a templom mögötti részre mentünk le, hát a látványtól majdnem sírtam. Olyan koszos és trutyis volt a tenger, de viszont mindent meg-
lehetett találni benne, a müanyag flakontól az intim betétig. Képzelheted!
Második naptól OB felé mentünk és ott elég tiszta volt. Meteorákat valóban nem szabad kihagyni, igaz elég fárasztó volt. A buszt nem enged-ték fel, mert tele volt a parkoló, három kanyart kellett sétálni plusz a lép-csõket. A fiam itt egy kicsit nyûgös volt a 40 fokos melegben, de ez érthetõ. Már most mennék vissza, vállalva a 17 órás buszozást, ami nem is volt olyan fárasztó. Jelentkezem majd, most mennem kell.

# 1142
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13590 Üzenet linkje2006-08-09 16:20:14 

Szia Marta!

Örülök, ha jól sikerült a nyaralás. Úgy látszik a tenger minõsége nyár végére tényleg elromlik. De gondolom, tõlünk túristáktól lesz ilyen, akik nem vigyáznak, és mindent szét dobálnak.

Ha van kedved, és idõd, majd írj, én szívesen olvasom a beszámolókat, a fényképeket is várom, ha feltennél, nagyon szeretem a képeket nézni. icon_lol.gif

# 1143
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
BalázsAttila
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13599 Üzenet linkje2006-08-09 18:38:15 

Sziasztok!

Mi is most jöttünk haza, sajnos. Nagyon jó volt nagyon szép csak nagyon rövid. A buszutról anyit, hogy mi oda 14.5 óra allat a görög határon voltunk ekkor közölte velünk a soför, hogy akkor most itt 3 óra kényszer pihenö mert nem rakhat ki még az üdölö helyen mert nincs idegen vezetö :S. Ezek után még kitaláták, hogy paralián rakják le utoljára az utazokat, ezért még elvite a busz elöször az utasokatt,Makrigialosba, Neo Poriba, majd vissza fele Platamonasba, és csak ezek után, Paralia. Ami nem volt olyan nagy baj mert igy is már negyed 10-re paralián voltunk, tehát ha igy nézük akkor 22 óra volt az út. A vissza fele út 18 óra volt. Fakultativ kirándulásokon a Meteoráknál, Skiathoson, és az Olimposzon voltunk. Hát a fakultativ kirándulásokról meg van véleményem. Ugy éreztem magam mint ha futóversenyen letünk volna és nem kiránduláson. Meteorák nál 1x másfél óra meg 1x 20 perc volt a szabidõ utána az Ikonfestö mühely, hát inkább volt valami Tv-shop adás. "csak önöknek, mivel, hogy magyarok a Szent István ikon féláron van... illetveb csak ma csak most csak önöknek mindenböl adunk 30% kedvezményt" hát ez röhejes volt szerintem. Ezek után mentünk egy éterembe ami nagyon hangulatos mikor megszálja 10-15 72 fös busz. Jah és ennek megkoronázása kép mikor reggel mentünk megálltunk egy kávézó szerübe és itt itunk 5€ kávét. Még valami ami eszembe jutott én ova intenék mindenkitt attól, hogy a meteorákhoz saját autoval menjen, mert ha csak nem vagy nagyon gyakorlott soför akkor igen csak megizadsz mire meg tudsz állni vagy legalább megfordulni, hogy haza mehes. no még valami icon_biggrin.gif szintén még oda fele menet meg álltunk a tempi völgyénél, ez is egy csodálatos hely volt csak itt is nagyon kevés idöt kaptunk nézelödni talán 40percet. aszem ennyi a meteorai ut. No és most akkor a meterorák, hi hetelen csodálatos, elképzelhetelen, hogy hogy a fenébe tudták oda épiteni a kolostorokat. nem is lehet elmondani, ezt látni kell. Akkor Skiathos, ez is egy nagyon fárasztó kirándulás volt. az oda és a vissza út is 5-5 óra volt ami nem kevés. Maga a szigett egy nyugat europának szánt turista paradicsom, és végre beszéltek angolul, mert, hogy ugyan is paralián mindenki azt hiszi, hogy beszél angolul, no de nem.... térjünk vissza Skiathosra. Nagyon szép a "fövárosa" a szigetnek itt volt az egyik megálloja a hajónak. Itt adtak 2-órát nézelödni, ez többé kevésbé elég is volt, van egy kilátója amitt én saját szerencsétlenségem miatt nem találtam meg icon_redface.gif no de helyete elindültam hegynek fölfele csak lesz valmi alpon... hát lett is anyira elmentem, hogy abszolult kitévedtem a turisták által lakot területröl, ahol csak a görögök laknak. Ennek az lett az elönye, hogy találkoztam egy 74 éves görög bácsival aki felajánlotta hogy nyugotan menjek föl a háza tetejére fényképezni. Szerencsémre mint kiderült ez sokkal magasabban volt mint a kiláttó ugy hogy nagyon jó képekett készitettem. A bácsira még anyit vissza térve hogy nagyon aranyos volt, és elárulta a "nagy titkot", hogy amitt én egy óra allat tetemeg kanyarogva azt kb 5perc allat is megleheteni, ugy hogy még egy kicsit beszélgetünk és elindultam vissza a hajóhoz kb 2 perc volt az indulásig. icon_biggrin.gif /A bácsi jól beszélt angolul icon_confused.gif ö tudodót alkalmazkodni a turistához, a városban volt boltja a családjának, itt fent meg volt neki kiadó szóbájuk csak a kutyának nem kellet mert a hegytetön volt és nem szem ellöt, a lusta turistának meg sok az alkalmankénti 20 perc séta a tengerig./. már megint jól elkalandóztam. Ezután indult a hajó a strandra, nagyon szép hely volt. Olyan tiszta volt a vize mint egy usszódának. Itt különsöebben nagy élmény nem történt. Ismét a régi probléma csak 2 órát adot az idegen vezetõ. Lehet én akkarok sokat de nekem kevés volt az az idö amit nézelödésre kaptunk. Majd kétt nap pihenés következett Paralián. Skiathos után kicsit csalódás volt, no de ez van ezt kell szeretni. Majd jött a hétfö, és mentünk az Olimposzra, na ez volt a legmélyebb pontja a nyaralásnak, több okbol is. Elöször a kirándulás rosszul sült el. Bár rám jelentös hatásal nem volt mert én minden hol jól tudom érezni magam minden körülmények között ha az edigi leírásból nem is igy tüne. Na szóval hétfö olimposz... Már az eleje rosszul kezdödött mert nem a már jól megszokott idegen vezetö jött ha nem egy középkoru nö... ide hárman mentünk de kölün jelentkeztünk, ismeröseink kölün és én is külön. Elindulunk közli, hogy ma tele lesz a busz, és hogy az egyedül utazók üljenek egy más mellet, hát ugy voltunk vele, hogy jó majd ha jön valaki még aki egyedül utazik az leül mellénk azt kész, ezel elentétbe sikerül ugy leüljenek az emberek, hogy kétt hely maradt de véletlen se egy más mellet az egyik melletem a másik meg tölünk 3 sóral elörébb egy család mellet. No felszál egy fiatal pár, rögtön megkérdeztem, hogy milegyen akko mert ha gondolják akkor elülök és tudnak egymás mellet ülni. Mondták, hogy nem, maradjunk csak. Gondoltam ezel megoldodik de véletlen se ez lett. Amig mentünk adig kötekedett velünk az idegen vezetö, no de én se hagyom... ezt muszály volt elmesélnem. Ezek után kicsit furcsa szájizel de izagatotan mentünk tovább. Elöször felmentünk a sztavros menedék házhóz, csodálatós kilátás egyszerüen gyönyörü, itt már éreztem, hogy mindezen rossz élményekell hátam mögött kár lett volna kihagyni ezt a kirándulást is. Na szóval ezek után mentünk a zeus kádjáhóz, ami egy folyóban egy kis tavacska. Gyönyörü az oda út egy kicsit gázos a jól kiépitett beton járda egy kb 1m széles beton vízvezeték ebben vezetik el a patakót a lentebb lévö kutakhoz. Na már most itt egykétt helyen a szakék mellet se korlátt se semmi. A kádat hivatalosan nem lehet közelröl megtekinteni csak olyan 10m-röl és kb 5m magasról. No, de milyen a jóvagy épp nem komplett turista:?, mi azért le másztunk, ekkor mivel nem végeztünk a nézelödésel kb 2perc allat amennyi az idegenvezetö hölgynek:? elég fogta magát és ott hagyott a csoport nem éppen érdeklödö felével minkett és mentek piacólni. Vissza térve még a kádhoz, ha már kád akkor meg kéne benne fürödni, ez is megtörtént, hát kicsit hideg, de ha már ez az istenség kádja akkor pont én ne fürödjek benne?!. Ezek után vízesen és imár istenesen meg fürödve indultunk tovább, a vissza fele uton találtunk /nem kellet különösebben kersni/ egy feljárót ami egy magas sziklára /õk killátonak hívják./ vezetett itt még pár fénykép és gyorsitótt tempoban irány vissza. Itt ért a következö meglepetés a bussz elált az eredeti helyéröl mint késöbb kiderült az idegen vezetö hölgy kérésére.icon_confused.gif itt már kicsit feszült voltam...nosz gondoltuk eltévedtünk tehát uccu neki keresük meg öket. ami féóra eröltetett menetben sikerült. Itt sürü elnézés kérés a töbiektöll, a félóra késésért, na de nem mivoltunk az egyetlenek idegen vezetö hölgy megint nincs sehun a többiek szerint minkett keres, a soförnek azt mondta, elszalad valamit még venni./ez utobbi hihetöbb./ No ez is elrendezödött, ezek után mentünk elfogyasztani a beígért ebédett. Ha ilyett még nem ettem a hozászolás allat a képet érdemes megnézni. Hát emberek állitolag görög étel szerintem inkább fagyasztót szoja fasírt + rizibizi..... no mindegy én a holnapi haza útra való tekintettel nem mertem enni mert féltem, hogy rosszul leszek a busszon. És mind ezek után még ránköntöttek egy tálca ilyen étele szerü valamitt. Amiért még a kedves pincér még ki is röhögött és elment még egy darabb rongyott se adott, hogy csínálja magamal valamitt. Ezek után oda jött a fö pincér kis asszony, hogy fizesük ki a kárt. Na itt már ideges voltam. És közel ahoz, hogy felpofozam a nöt, /még mielött félreértitek, nem szokásom senkit bántani pláne nem nökett, de ez a nö kihoszta belölem az álltaott:oops:/ Ezek után végre vége a napnak és megyünk haza. Maga az természett gyönyörü volt és mindezek után még mindig azt mondom kár lett volna kihagyni ezt a kirándulást. De aki teheti az inkább menjen robogoval vagy autoval fel az olimposzra, ezekett amikett itt megmutattak egy órán belül elehet érni akár mottoral akár kocsival. Na akkor nézük ami még kimardt. a szálásunk az ermis apartmanba volt nagyon szép jól felszerelet tiszta apartman a tengerpart felé esö közért is az övéké. Aztán paraliáról hát sok újat nem tudok mondani. Mint ismertes ketchupos gyros azért én még szeretem, tenger hát izé kicsit koszos de ha kicsit elmegy az ember a falun túl akkor nincs nagy gáz ott már jó. Zaj, hát az van, arra jutottunk, hogy ott vanak emberek akik azért pénzt kapnak, hogy ott köröznek meg zenélnek az autoikal, mert nincs olyan hülye aki nap mint nap a saját pénzéböl fel alá autózna a várósban. Asszt hisszem enyi. Talán zárszónak még annyi, hogy bocs hogy kicsit összeszedtlen amitt írtam, de eredetileg nem beszámolonak szántam ezt a HSZ, csak írtam ami eszembe jutott és ez lett belöle.

Fürdés zeusz kádjában.

Az olimposzi ebéd./az aszalat lévö halom kitt mire emlékesztett? hát nem a görög konyha csodáira.../

Szegény hölgy még többet kapott mint én öneki az egész ruhája olyan lett .
Kérdéseitekre szivesen válaszólok.

# 1144
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13601 Üzenet linkje2006-08-09 18:55:45 

Attila!
Erõsítetted azt a dolgot, mely szerint a kirándulásokat célszerû egyénileg megoldani. Azért én senkit nem beszélnék le a Meteorák egyéni felkeresésérõl. Már többen megjártuk az utat minden nehézség nélkül, bár tény: friss jogsival talán nem kellene. icon_lol.gif
Az ebédetek helyét nem sikerült beazonosítani, pedig jó lenne: oda nem kellene betérni a késõbbiekben.

# 1145
BalázsAttila
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13607 Üzenet linkje2006-08-09 20:47:41 

Sajnos ezt én se tudom, hogy pontosan, hol volt mert adigra már kicsit feszült voltam. Azt tudom, hogy platamonas elött elején megy fel egy út a hegyre, valami faluhoz. A falu elött van ez a "hangulatos" taverna, hát hangulatos volt az tény.
# 1146
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13609 Üzenet linkje2006-08-09 21:05:00 

Sziasztok! Azt hiszem Attila Paleo Panteleimonról beszél. Oda megy fel az út kanyargósan Platamonasnál, és régebben, az olymposi kiránduláskor minket is odavittek ebédelni. Akkor nekem nem voltak ennyire rossz tapasztalataim ott, de nem is volt egy nagy élmény. A falu viszont csodálatos, az idén is elmentünk oda még egyszer. A faluban bent sokkal hangulatosabb éttermek vannak az tény. Szerintem ez, ami így kiesik kimondottan buszos turistáknak van. Legalábbis még mindig ott láttam a buszokat sorakozni.

Érdekes, hogy Te fürödtél a Zeusz kádjában! Amikor mi ott voltunk hatalmas víz volt benne. Senki nem mert volna belemenni. És hatalmas zuhatagban jött a víz még akkor fentrõl, akkora robajjal, hogy félelmetes volt. Ez június közepén volt!

Sajnálom, hogy ennyi rossz tapasztalatod is volt, de lehet, hogy egyénileg mindezeket elkerülhetted volna. Nekünk is most egyénileg sokkal szebb volt a Meteorák, és az Olympos is! Köszi, hogy megosztottad velünk ezeket! Remélem azért Görögországtól nem ment el a kedved?

# 1147
BalázsAttila
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13613 Üzenet linkje2006-08-09 21:32:30 

Nem dehogy ment el a kedvem, én nagyon szeretem görögországott, most voltunk 6x, de csak most mentünk el Fakultativ kirándulásra, eddig ami érdekelt megnéztük magunk, csak mivel busszal mentünk motorozni nem tudunk, és nekem az se tetszik hogy hagyam ott az utlevelem tehát az auto is kiesett. És én javithatalan otimista vagyok ugy, hogy nem különösebben izgatott, hogy mi milyen, csak az olimposznál volt sok az idegenveztö hölgy + pincér páros. És ezek után még fizesem is ki amitt rámboritott. Sajnos a falu megismerésére már nem maradt idönk mert, hogy ugye fél órát késtünk és emiatt csuszott a program.

De mindentöl függetlenül én nagyon szeretem Görögországott nagyon szép helyek vanak.

Jövöre valoszinüleg irány Skiathos, mert én nem vagyok finyás és hajlando vagyok sétálni a tengerpartig 10 percett.

# 1148
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13619 Üzenet linkje2006-08-10 07:28:47 

Szia Attila!

Nagyon jó, hogy ezeket a negatív talapsztalatokat is leírod, mert nyár eleje óta próbálunk itt mindenkit lebeszélni a drága, és semmit mondó fakultatívról, aki teheti oldja meg önállóan, mert nem éri meg.
Idén mi is kocsival voltunk a Meteóráknál, és semmi ördöngösség nem volt benne, bár hozzá kellett szokni a korlátnélküli kanyargós uthoz, de tényleg itt figyelni kell minden mozdulatra. Itt is panaszkodtak tavaly, hogy az ebéd egyenesen pocsék, és a legdrágább ikonfestõ mûhelybe viszik be az embereket.
Az Olymposon idén 3* voltunk fent, annyira szeretjük, jövet menetbe ha tehettük ott rajta jöttünk.
Az is lényegesebben olcsóbb. Mi a kirándulásainkon, mindig oda mentünk, ahol a legtöbb görög is ebédelt, és ahol nem állt turista busz, mert ott kifogástalan ebédet adtak, és igazi görög ízekkel.
Jövõre Skiatost mi is célba vesszük, mert sok jót hallottam, de már volt olyan akivel az MSN beszéltem, és most jött haza, hogy nem különös.
Errõl is van ilyen vélemény, de én ettõl még kiváncsi vagyok.
Parália akkor is a szívem csücske marad, mindig, mert hihetetlen jó nyaralásaink vannak itt. icon_lol.gif

# 1149
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13625 Üzenet linkje2006-08-10 07:53:11 

Kedves Andi!

Szóval Paráliát azért választottuk, és imádjuk, mert nagyon jó helyen van. Innen járjuk körbe Észak Görögországot, mivel hatalmas terület, és két gyerekkel, a 10 napba nem sok kirándulos nap jöhet, kb. a fele, így van bõven mit felfedezni. Én pont úgy vagyok mint Zenu, engem nem zavar a túrista paradicsom, mert egy álmos kis városba élek egész évben, és nagyon kikapcsol a nyüzsgés. Szóval este kell a nyüzsi, lehessen hova menni szórakozni, vagy csak sétálni egy nagyot a tömegben. Ha én olyan helyre mennék mint ti is jártok, csendes nyugodt, a 10. nap végére megörülnék, és úgyan az az érzés lenne bennem, mint itthon. Paráliába nem a kõrengetek vonz, hanem az amit ad nekünk. Ezért írtam a másik topikba, hogy én itt hiába olvasom más topikokat is eddig senki nem írt ekkora nyüzsirõl, mint amit Parálián találtam. Talán Ferrari és az egyik sziget, amirõl beszéltünk az ilyen.
A másik a hullamtörök, nekem azért jók, mert így a 3 éves gyerekemet nyugodtan beengedhetem anélkül, hogy egy 2 m-es hullám jól fellökné az uszógumijával. Majd ha te is szülõ leszel, valószínû nagyon fogsz alkalmazkodni a gyerekekedhez, és akkor megérted, legelsõ a biztonság, és utána a többi.

Szóval nem igénytelenségbõl jövünk ide, hisz más országokban a legszebb helyeken járunk, mert én is vágyom arra, hogy szépet lássak. De itt az Olympos az számomra fenséges, mert a fejemben a görög mitológia itt van, és a fantáziám dolgogzik amikor ott vagyunk. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1150
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13626 Üzenet linkje2006-08-10 08:11:42 

Teljesen hasonlóan vélekedem ezekrõl a dolgokról mint te Kriszta! Nekem 9 éves a fiam, tud úszni, de nem szeretem, ha a hullámos víznek akar nekivágni egyedül. Nyugodtab vagyok, ha a víz csendes, akkor nem idegesít, hogy egyedül búvárkodik. Nem kell folyamatosan a fenekébe lennem, hogy merre jár. Nyugodtan pihenhetek én is a parton. Nekem a nyaralásban elsõ a víz, a part, a parton az olvasás, sörözés és max 3 napot vagyok hajlandó "kultúr-programot beiktatni"! icon_smile.gif Tudom ez elég kevés de én szeretek napközben pihenni, sütkérezni, este meg szórakozni! Plussz a kisfiamat még nem kötik le ezek a dolgok, és úgy én sem érzem jól magam, ha közben a gyerek nyûglõdik mellettem. Úgyhogy kulturprogit majd anyával ketten szervezünk majd! icon_smile.gif
# 1151
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13632 Üzenet linkje2006-08-10 09:05:50 

A férjem az pont így van ezzel,mint Te ha a tengerhez megyünk akkor õ napozni akar, úszni, és a srácokkal hancur persze az már velem együtt. Még jó, hogy ilyenkor a magas faktorszám mellett is kissé megégnek, és így másnap kirándulás jöhet szóba. Idén a gyerekek se örültek neki, hogy megyünk, de mint élmény bennük maradt. A kicsi azóta ha templomot lát, azt kérdezni az Meteora, ha a Mátrát, akkor ez az Olympos, mi jót nevetünk, és rá hagyjuk.

Ami még fontos, és ezért megyünk Paráliára, a homokos part miatt. Én a kavicsos tengerpartot nagy ívbe kerülöm bárhol is legyen.
Szóval Parália összeségében pont azt adja amit mi várunk egy nyaralás alkalmával.
Az emberek itt nagyon kedvesek, bárhova is mentünk boltba, mindenhol kaptunk apró suvenírt. Talán tényleg a mosolygós arcunk, és a némi görög nyelvtudás az sokat lendít a jó kapcsolaton. A Kyriaki tulajdonosával 2 óra alatt olyan barátok lettünk, mintha évrõl évre odajárnánk. Még a parkolóját is felajánlotta, hogy álljunk oda, mert az biztonságosabb. icon_lol.gif

# 1152
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13637 Üzenet linkje2006-08-10 09:41:16 

Aha! Szóval van a dologban egy ilyen kis trükk és mehet a kirándulás! Értem! Na ezt a hozzászólásod nem mutatom meg este a páromnak, nehogy erre számítson majd legközelebb! icon_smile.gif Az idén betuszkolt engem egy kis elõszoláriumra (nagyon utáltam), hogy mégse teljesen hókán utazzak el, és meg kell mondjam nem is égtem fel! Pedig korábban ilyenkorra már a gyerkõc a hátamról húzogatta le a bõrt és most semi problémám. Szép barna vagyok! icon_smile.gif
# 1153
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13638 Üzenet linkje2006-08-10 09:45:11 

Sziasztok!
Mi is voltunk az Olymposon, fakultativ kiránduláson. Nekem nagyon jo volt, mindenre jutott idõ. Akkor is fürödtek ZEUS kádjában. Az ebéd nekünk is Paleo Panteleimonban volt. Maga az ebéd nem volt túl jó, de a kiláttás a hegyrõl isteni volt. A falu öreg házai is nagyon hangulatosak.
Katerinibe,Theszalonikibe,Makrigialosba helyi busszal mentünk, mi néztük ki a menetrendet. Mindezt ugy, hogy nem beszélünk csak magyarul. icon_lol.gif

# 1154
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13654 Üzenet linkje2006-08-10 12:54:18  Paralia

Szia Kriszta!

Köszi a terjedelmes választ. Most már megértelek téged, de csak valahol. icon_wink.gif
Én hasonlóképpen kötõdök Korfuhoz, mint amiket te írsz Paraliáról.
Nekem a nyaralás nem a bulizásról szól, hanem hogy minden szegletét lássam annak az adott helynek. Persze ez sokszor ki is készít minket, ha minden nap 5-kor kelünk és egész nap úton vagyunk, és késõ éjjelig vagy 50 helyet megnézünk. Lesz is belõle jó káosz a fejemben. icon_lol.gif

Valakivel beszélgettem és szintén szóbajött ez a Paralia téma és õ azt mondta, hogy "nézd csak a házakat, olyan kockák, olyan átlagosak. Hol van a görög báj abban a helyben?"

Én még nem jártam ott, tehát nem is szólhatok egy szót sem. Egyszerûen csak nem vonz. Úgy látszik, mégsem mindenkiben közös az a bizonyos kép, az a valami, amirõl itt már sokszor beszéltünk, hogy miért éppen Görögország. Itt már nagyon elkanyarodtam a témától, be is fejezem, mert Jox mérges lesz icon_wink.gif Nekem mást jelent Görögország, mint amilyennek Paraliát látom. De ez nem is baj, mások vagyunk. Ha mindenkinek ugyanaz tetszene, egy helyre özönlene a sok ember és akkor nem lennének nekem olan kis nyugis helyeim icon_smile.gif

Andi

# 1155
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13656 Üzenet linkje2006-08-10 14:18:13 

Én nem is vitatom, hogy Paráliába nincs görög báj. Ez egy mesterségesen létrehozott jól menõ vállakozás. Sokan fikázzák, mert ilyen, és nem Rád gondolok, még is a magyarok többsége idejön nyaralni. Sokan ezt a hangulatot keresik. Persze ezért is kaptam már érdekes levelet, ahol szinte idiótának néz az illetõ bennünket, hogy nem a kietlen görög tájba vágyunk.

A másik, Görögországba, ill. Paráliára a családdal megyek, és ez már kizárja a hajnaltól éjfélig történõ mindennapos kirándulásokat. Ami nem is baj, mert így kipihenve vágunk itthon a munkába.
Úgy gondolom, igazán engem a kisgyermekes családosok értenek meg, még én fel nem foghatom mi jó abba, hogy egésznap túráztok.
De így legalább érdekesnél érdekesebb képeket, és beszámolókat olvashatok.

Kedves Juhi!

Milyen kis ügyesek vagytok icon_lol.gif , nyelvtudás nélkül bevállani Szalonikit, én nem merném!! Még így is elkerültük, elég volt a Katerinibe való közlekedés izgalma. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 76 77 78 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu