Szia Pintyőke.
Lehet rosszul tudom, de az Alexandros apartmanba nincs tv?
Szia Kszifiasz ! Abban a tetőtéri apartmanban , volt T.V. ,,,mi is úgy tudtuk, h nincs és vittünk magunkkal , mert akkor még pici volt a kisebbik lányunk , és semmivel nem tudtuk volna becsalogatni a vízből a déli napsütéstől , csak egy kis dvd -zéssel ! Ezért filmet is vittünk és t.v.-t is, amit 2 hétig cipeltünk a kocsi csomagtartójában !!!! ( 37 cm- képátlóst ) !!!
Stavros csodálatosan szép környezetben fekszik. Lélegzet elállóan szépek települést körülvevő hegyek. Egy napon hegyi túrát szerveztünk magunknak. Fantasztikus élményben volt részünk. Mindenkinek javaslom, hogy ezt az élményt ne hagyja ki. Olyan fantasztikus látványban lesz része, amit leirni nem lehet. Itt nem kopárak a hegyek, mint általában Görögországban, hanem dús növényzet boritja. Különleges fák, cserjék, virágok. Na és az a levegő?
Az ófaluba mindenképpen érdemes felsétálni. Vrasnára is át lehet menni, de azért fel kell készülni, hogy gyalogosan jó kis séta lesz. Itt van egy Lidl áruház, ahol olcsóbban, jó minőségü árut lehet találni.
Stavros tengerpartja nekem nem annyira jött be. Az Alexander Palace apartmanhoz legközelebb eső part eléggé kavicsos volt. Én nem annyira szerettem. De ez az én véleményem. Egyébként, amikor ott voltunk, minden nap jött egy gép és felszedte a nagyobb kavicsokat és elegyengette a homokot.
Az Alexander Palace egy mutatós ház. Jó a medencéje. Naponta fertőtleniti a tulaj. Természetesen van benne vizforgató berendezés is. Az egész udvart szépen rendben tartja. Naponta sepri, locsolja. Gyönyörúek a rózsák. A medence partján bőven van napozóágy.
Mi pont kikaptuk a ház sarkán lévő szobát. Pici ablaka a medencére nézett. A bejárat a teraszról nyilott, amit nem igazán szerettem. Mivel éppen a kapunál volt, ezért aztán mindenki ott járt el. A szoba eléggé sötét volt és szűkös. Furcsán nézett ki azzal, hogy a belső sorkába, mint egy doboz, úgy volt beállitva a fürdő. A fala nem volt menyezetig felfalazva. A tetejére, akár fel is mászhattunk volna. Ilyen pici fürdőszobával még sehol nem találkoztam. Szinte a WC-ben zuhanyoztunk. Megtörölközni sem lehetett benn, mert folyton beverte az ember a karját.
A konyhában viszont meglepően sok edény volt. Viszonylag jó felszereltnek mondanám.
TV volt a szobában és légkondi is. A terasz viszont nagy volt. Nagy asztal 6 székkel és egy méretes szétnyitható száritóval és még igy is volt hely közlekedni. Igaz a teraszon még ajtó sem volt. Nem tudom, azóra csináltak-e rá? A többi szobák állitólag sokkal jobbak.
A félig kész templom, amelyről már annyi szó esett, szóval harangozása szerintem nem zavaró. Eléggé finoman kolompolt. Inkább egy harangjátékra emlékeztető.
Ebben az apartmanházban azért volt jó, mert a hazaindulás napján, amikor reggel 9-ig ki kellett költözni, a medence partján ott lehet maradni. A napágyakon el lehet nyúlni és pihenni a csodás pálmafák alatt. Indulás előtt le lehet zuhanyozni.
Szia Pintyőke!
Ha jól vettem le, Te is az Alexandrosz apartmanban üdülsz. Mi is több család kalákába, szeptember közepén. Ha előbb mész, kérlek mesélj majd róla. És persze minden másról is.
Köszi: pulai Gabi
Szia Gabi ! Igen , mi egy pár évvel ezelőtt , már voltunk Stavroson ! Most is oda megyünk , csak egy kis kitérővel ( 1 hét , Sarti ) Az Alexandros apartmanban megyünk , ahol már voltunk ! Sajnos , az Apollon - nál , nincs több választék csak ezért esett a választás rá ! Én " nem voltam elájulva " tőle ! Úgy tudom, h a 4 ágyas apartmanok , az mind a tetőtérben vannak , iszonyú meleg van , még jó , h van légkondi !!! Nem terasza van, csak balkonja , nem tudtunk kiülni mind a négyen , olyan kicsi ! Ráadásul a légkondi , kinti része nem csak elfoglalja a helyet , de még ontja is a meleget ! Azt hiszem, este 8 -után , már nem szabad bemenni a medencében, mert előtte takarítják , és beöntenek klórt ( porban ) és Klór gáz szabadul fel , ami veszélyes ! De , aki takarítja , az szól is , h nem szabad fürödni ! De ami fontos , h rendkívül tiszta , kulturált , ápolt hely , az előbbiektől leszámítva ( ami lehet , h csak nekem volt baj ??? ), jó kis hely ! Csöndes és közel van a központhoz is ! Stavros , egyébként nagyon szimpatikus hely , rengeteg a park , a zöld és a játszótér ! Ne hagyjátok ki az ó falu részét , csütörtökön van piac ! Mi a Platános részre mentünk fürödni , ott homokos a part ! ( nem Asprovalta irányában ) , hanem ellenkezőleg ! Ha van még kérdésed , akkor szívesen válaszolok, ha tudok ! Üdv : Pintyő !
Nagyon lassan telik az idő az indulásig, sajnos még 54 nap .
Örömmel olvasom, hogy a válság nem hat ki a nyaraló övezetre.
Szeretném megkérdezni azoktól, akik Szeptember 16-án jönnek busszal Stavrosra az Alexandros Apartmanba, hogy gyerekek jönnek-e velük, ha igen mekkorák? Nagyon sok fórumost olvastam, hogy szept. 16-án jön.
Kitartást mindenkinek akinek még odébb van az indulás, akik meg mostanában indulnak azoknak jó nyaralást, és nagyon jó időt kívánok.