#2122542014-01-15 19:29:41 Válasz a #211782. hsz-ra
Ildima!Ha Spanyolországba akarsz menni,Costa Dorada-t válaszd azon belül SALOU vagy LA PINEDA!Fantasztikus hely mindkettő.Salouban van a Port Aventura kalandpark ami kihagyhatatlan ha ott jársz.!Kicsit lejjebb van mint Costa Brava de szerintem sokkal jobb és szebb hely!!!!Barcelónát és Madridot feltétlen nézd meg!
#2118422014-01-03 16:24:18 Válasz a #211782. hsz-ra
Ildima, kétszer voltunk Tossa De Mar-ban, mindkétszer augusztus végére, szeptember elejére - hónapváltásra - esett a nyaralás. Nappal 30 fok volt, estére 20 fok körülire esett a hőmérséklet, de nem fáztunk. Costa Brava valóban Vad Part, szép a maga nemében. Barcelona kihagyhatatlan, rengeteg látnivalóval szolgál, ráadásul a magamfajta vidéki parasztgyerek sem téved el benne, annyira turistabarát.
Szia
GT utolsó turnusával voltunk a Sol 2-ben 2 éve. Nekünk már csak konyha nélküli szobánk volt. Ezeknek nincs erkélye egyetlen ablaka egy zárt belső tűzfalra néz. Utószezonban csendes hely. Dia marketben nagyon olcsón lehet vásárolni. Ágyak viszonylag rövidek aludni megteszik. GT fórumon az idegenvezető bármilyen kérdésedre válaszol.
Sziasztok!
Idén szeretnénk Spanyolországba menni, Tossa de Marba a Grandtours-sal.
A Sol 2-es házban volt valaki? Vagyis olvastam, hogy voltak többen, de használható infó nem volt a házról. Pl. a nap odasüt az erkélyre? Mennyire zsúfolt a 2 ágyas és mennyire a 3 ágyas? Mennyire hangos a főutcai szoba? A szimpla ágyakat össze lehet tolni? Első vagy második emeletre érdemes menni? A 101 és a 201 apartman az, amelyiknek a kis erkélye van?
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném.
Üdv. Dettix
#2068922013-07-16 15:13:58 Válasz a #206776. hsz-ra
Mi 2011-ben voltunk Loret de Mar-ba és nem béreltem motort, eszembe sem jutott. Összehasonlítva göröghonnal nem annyira divik a motorbérlés, legalábbis görögbe úton útfélen kölcsönzőbe botlassz. Igazából hajó az ami divik a costa braván. Tossába Loretba, Malgratba,Blanesba kiköt a hajó szerintem érdemesebb azzal járni körbe ezeket a helyeket. Mi Loret és Tossa közt hajóztunk most két éve, elég sürün járnak a hajók.
Érdeklődnék, hogy Spanyolországban (pl. Tossa de Mar) dívik-e ez a szokás, hogy robogót bérel az ember és azzal járja be a környéket? Illetve ha igen, ott is lehet ketten menni egy robogón?
Mi az idén Görögországban nyaralunk, de pusztán kiváncsiságból olvasgatom az itteni hozzászólásokat is, mivel nekem életem legszebb nyaralása volt a Mallorca-i nászutunk 2009-ben. Éppen ezért meg is kell védjem egy kicsit a negativ hozzászólókkal szemben. Mi Magaluf - Palma Nova részen voltunk és szuper volt. Itt a fergeteges bulihelyek mellett rengeteg babakocsit is láttunk ami megmutatja, hogy hely minden korosztály izlését kielégiti. A tenger szép tiszta és már június közepén is nyugodtan áztathattuk magunkat benne, kellemes hőmérsékletű volt. Több partszakaszon is lehetett fürödni és kb. este 9,30-ig világos van. Rengeteg kiránduláson is részt leht venni, mi egy egész napos körutat meg egy Marineland-i látogatást választotunk. Itt delfinshow is volt, amitől komolyan mondom visszamentünk gyerekbe . A körút buszos-hajós-gyalogos volt, fél szigetet bejértuk, rengeteg természeti és egyéb látványosságot tekinthettünk meg. A 7 nap sajnos nem volt elég, hogy a másik felét is megnézzük. Az emberek nagyon kedvesek, szinte mindenki beszél angolul is. Szóval, nem tudom ki milyen nyaralásokhoz van szokva, de én tiszta szivemből ajánlom mindenkinek!!!
#1974632013-01-11 22:46:28 Válasz a #192403. hsz-ra
Aki megy legyen uniós egészségügyi kártyája a biztosításon felül, mert ha nincs 62,5 eurót kell fizetni valami önrész félét, ezt a biztosító később visszaadja
érzésem szerint ez éppen fordítva vagyon. az eu-eü kártya azt jelenti, h mint eu állampolgár mindenki megkapja ugyanazt az ellátást, mint a helyiek. csakhogy, az egészségügy mindenhol másképp működik, vannak országok ahol van önrész és ilyenkor ezt ki kell fizetni (ahogy a helyiek is kifizetik). Spanyolország ilyen, de pl. Franciaország is.
erre való azonban az utasbiztosítás, amit úgy kell megkötni, h ezt az önrészt fedezze (szinte mindegyik ilyen egyébként). a biztosító pedig ugye úgy fizet, h a helyszínen megkapott papírokat kell majd utólag itthon bemutatni nekik és az alapján majd kifizetik a kapott papírokon is szereplő összeget.
A grandtours fórumán nézz körbe, Józsi gyorsan és pontosan válaszol mindenre.Tossán a Grand Platja 1,5-2 m után bőven ellep. Fondo Cristallal
13 euróért lassan mélyülő öbölben fürcsizhetünk. Costa Brava nem hiába jelent vad partot.Van egy homokos része ami lassabban mélyül és homokos.
Sziasztok! Keresgéltem ehhez hasonló fórumot Spanyolország témában,nem sok sikerrel.Érdeklődnék azoktól,akik Tossa de Maron nyaraltak,hogy milyen a tengerpartja?Valahol azt olvastam,hogy gyorsan mélyül.
Illetve az lenne még a kérdésem,hogy ezzel az uniós egészségügyi kártyás problémával Judithon kívül hányan találkoztak?Előre is köszönöm