Szia Jimko, most Teneriferol irok, igy csak nagzon roviden, azt javaslom neked, olvasd ela beszamolok kozott a Peloponneszosz - 2005- os korutazasunkat, abbol megismerhetsz egy par nem annyira ismert helyet is.
Majd otthonrol irok bovebben.
Udv
Én ugyan jól elviccelõdtem itt a témával , de ha nem tudsz németül, hát azt nagyon sajnálhatod! A német pár weblapja, amit megadtam, igazi különlegesség! Nem kispályások...
Köszönöm H.apci! Reményeim szerint nem csak egyszeri alkalom lesz, még életem folyamán, hogy bejárjam Peloponészoszt. Szeretném ha ez lenne a a nyitó kalandom, hiszen azt tisztán látom, hogy két hét kevés
arra, hogy minden részletében megismerhessem a félszigetet. Viszont a lehetõségekhez képest szeretnék minnél többet látni és mutatni a családomnak a görög föld csodáiból!
Haaat igen...
En is mar 10 eve ismerkedem a Peloponneszoszon es kornyeken levo ismert es kevesbe ismert latnivalokkal, es meg mindig van amit nem lattam a nemet par honlapjan felsoroltak kozul ...
Na, jó, legyen... Remélem, tudsz németül... Itt van egy Tolo környékén élö német pár weblapja: http://www.argolis.de/argolisframe.htm Csak itt 97 kirándulási tippet és egyéb érdekességet találsz! Láthatod azt is, hogy Toloban a víz már 19 fokos, tehát az edzettebbek már fürödhetnek! Jó szórakozást! (Ha ezt mind bejártad - és én még élek, keresek Neked még valami mást is...)
Mindazt megismerni ezen a helyen, ami valamit is számít, s sokan leírták már, nos, ahhoz egy fél élet is kevés. Lehet keresni és kezdeni a megismerést még fel sem fedezett helyekkel, de ez - már megbocsáss - perverzitás... Kellemes kalandozást!
A képek önmagukért szólnak! Köszi H.apci! Valóban kiváncsi vagyok! Bár lehet, hogy akad még valaki , aki látott érdekes, de nem felkapott dolgot és még nem nyilt meg, nem terjesztette az igét! Mivel különbözõek vagyunk, nyilván másra indul be a fantáziánk! Ezért nem tartom kizártnak, hogy rátalálhatunk még valami újra, s ha nem akkor, a régebbi tudásunkat erõsítjük...
Ha ezt a topicot végigolvastad, rákererstél már a témára a neten is képben és szövegben egyaránt, elolvastad az itteni beszámolókat, netántán a tengerpartok.hu beszámolóit is, s ezek után még ilyen kérdésed van, akkor Te átlagon felül kíváncsi vagy, de mondhatnám másképp is...
Kiváncsi lennék, hogy van-e valakinek olyan élménye Peloponészoszon, amit feltétlen javasolna, mint megnézni valót, gondolok itt fõleg eldugottabb, kevésbé ismert helyekre... Nyári terveim között van pl: Máni fsz., Monemavasszia, meg ilyesmi, de minden jó ötletre vevõ vagyok! Kalandorok, NEE KÍMÉLJETEK!!!
A térkjéprõl jut eszembe... Eddig a freytag/berndt 1:250.000-es Peloponnes térképét használtam; jó, de valahogy mégsem voltam vele teljesen megelégedve. Most találtam a MARCO POLO térképek között a görög szárazföldröl (+ néhány sziget) egy 1:300.000-es térképet, ami jobbnak, színesebbnek, bõvebb tartalmúnak, részletesebbnek tûnik elsõ ránézésre. Kíváncsi vagyok, a gyakorlatban hogyan válik be. Azt már látom, hogy a térkép elõbbre van az autópályaépítésben, mint a görögök...
???? Nincs annak semmi baja, nagyon jó dolog, csak legyen mellette papír térkép is az embernél! Mondjuk az is igaz, a Peloponneszoszon nem sok hasznát venni.
A köveket kifelejtettem, égszakadás nékül is potyognak az útra, kerülgetni kell õket. De azért kézilabda méretûeknél ritkán van nagyobb.
Igen, mikor leírtam, utána rájöttem én is, hogy kissé irónikusra sikerült. De valóban így volt. A párom félt is, hogy a kocsira esik valami kõ, ezért eléggé igyekeztünk errõla részrõl gyorsabban továbbjutni...