#1524772010-09-26 09:27:08 Válasz a #152470. hsz-ra
Kicsit javítok, mert a kisebb apartmanban laktunk 40-ért első éjjel, másnapra szabadult föl a nagyobb, kétszobás, órási terasszal, és azért 50-et fizettünk.
Antiéknak talán Zacharót érdemes még nézni, mert az talán nagyobb kicsit, este nagyobb a nyüzsi. Az pár km-terrel van Kakovatos előtt. És Pirgosz csak 30 km, bevásárolni ideális. Elég nyüzsi, élettel teli város. Nem tudom, ott, azon a részen milyen lehet a part, mi mindig húztunk vissza a mi kis Kakovatosunkba .
És homokos partból tényleg még Elafonissos jöhet szóba, de ott bele kell kalkulálni, hogy a strandra kocsikázni kell. Mondjuk pár km-t csak, de kocsiba kell ülni. Este viszont van élet a városba. Anti, a szigetnek van saját topikja, nem is annyira hosszú szerintem, azt nézd meg, képeket is tettünk, ha jól emlékszem.
Szia Szirom! Köszi a válaszod,olvastam a beszámolód a 3hetes útról,tetszett jó leirás volt.Viszont azt nem birtam kivenni,hogy melyik hónapban voltatok?Mert mint irtad jó meleg volt a tenger,ez pedig nem 1 hátrány......
Stoupára én is gondoltam,estleg nem tudnál rola még pár infot,+1-2képet felrakni? Köszi,üdv!
#1524822010-09-26 11:06:03 Válasz a #152480. hsz-ra
Anti, június utolsó hetében és június első két hetében voltunk. Stoupáról szívesen teszek majd képet, de majd csak délután lesz rá időm. Stoupáról megoszlanak a vélemények, valaki túl turistásnak tartja, és igaz
ból a turistás helyeket mi sem szeretjük (pl. Pargában nekünk zavaró volt), de Stoupát meg valamiért nagyon a szívünkbe zártuk.
Szia Anti!
Mi imádtuk Stoupa tengterpartját, de elviselhetetlen tömegek vannak ott és ezen nem lehet másítani. Mi júniusban voltunk.
Stoupa nagy öble:
A kisebbik, Kalogria:
Stoupa nagyon szép fekvésű hely és ideális kiindulópont a Mánira kirándulni, de ide hozzák az angol csoportos turistákat, iszonyú embertömegek lepik el a partot és nagyon hangosak az angolok. Az éttermi árak is hozzájuk vannak szabva.
Mi a szomszédos Agios Nikolaos faluban szálltunk meg, ott mennyei nyugalom volt, de annak nincs fürdésre alkamas partja.
Nagyon nehéz olyat találni, amin nincs rajta a család. Az idei képek között nem is volt. Az első kép a tavalyi szállásunk.
Minket nem zavartak különösebben az angolok, a strandok nyugisak voltak, mert nemigen mertek a napra menni, este pedig mi csak vacsorázni jártunk, bárokba, vagy éjjel már nem voltunk lent. A szállás olyan 100 méterre volt a parttól, oda már nem ért föl zaj semmi, legfeljebb néhány motor süvített el, de mivel a légkondi csak zárt ajtóknál és ablakoknál üzemelt, éjjel minden be volt csukva.
Nagyon szép képek! Köszi!
Viszont ugy látom hogy amit tettem fel aktuális képet Stoupáról,az tényleg nagyon aktuális! Csak épp arra nem számitottam hogy változni fog az időpont is!
Sziasztok!
A szállástémához szeretnék hozzászólni. Mi idén július közepén voltunk Görögországban és Tolón az első helyen kaptunk szállást minden előzetes foglalás nélkül, méghozzá közvetlenül a parton gyönyörű tengerre néző 2 külön szobát 5 főre, klímával, tévével, hűtővel mindössze napi 75 euroért a kettőt. Aztán Elafonissoson a második helyen ugyanezt megkaptuk 55 eur-ért, mert csak 3 éjszakát maradtunk, ha 4 éj lett volna, akkor csak 50 eur/ két szoba lett volna. Mind a két helyen rengeteg kiadó szoba lett volna még. Lehet, hogy csak a válság miatt, de idén ez volt a helyzet. Tolón beszéltünk olyan magyar családdal, akik évek óta oda járnak, s ezért ők csak 70 eur-t fizetnek szobánként, mert ismerik őket. Csodálkozott mikor mondtam neki, hogy a velük szomszédos hotelben 75-ért két szobát is bérelek, pedig most járok itt először.
Szerintem bátran hallgass az előttem szólókra, mert a Peloponnészosz minden strandja szebb Nei Porinál.
Kérj egy hétre szállást Tolóban, ahol hasonló nyüzsi van este mint Nei Poriban. Ott közvetlen a parton lakhatsz tényleg nevetséges áron. Onnan átmehetsz jókat shoppingolni Nafplionba és Argoszba.
Argoszi piacot ki ne hagyd!
Aztán indulj el délre, állj meg Spártában is Shoppingolni.
Utána pihenj egy hetet Elafonisoson, mert annál szebbet nem találsz. Nem elég hogy világos a homok, még a korall törmelék is rózsaszínre festi.
Hát ez nem vicc, én így szoktam.
Nagyon élvezem, bocs.
Szia Lujza! Köszi a tipped, és a válaszod!
Ne érts félre én csak annyit mondtam,hogy ahol én még eddig jártam(északi rész) azok közül tetszett eddig legjobban Nei Pori!
Épp ezért is kértem/ek tippeket,milyen jó helyek vannak a Peloponnészosz legdélebbi részein,mert ott még nem jártam,nem ismerem,és ott tuti jobb az idő mint északon!
Pld érdekelne Kalamata város környéke,akár maga a város,vagy a Mani félsziget déli része,milyen olcsó(viszonylag) de jó szállások vannak,stb
Na és persze a lényeg a homokos lassan mélyülő part......
#1525752010-09-29 12:42:51 Válasz a #152574. hsz-ra
Anti, ez Porto Kagio, a Mani déli részén. Te nem ezt keresed szerintem. Ha megnézed a partot, látod, hogy ez itt nem finomhomokos, és itt nyüzsi sincs. Viszont megvan a maga hangulata (és hozzáteszem, hogy estefelé, amikor lement a nap a hegyek mögött, pulóver kellett a gyerekekre, szóval az azért nem minden, hogy valami délen van).
A szállás nem olcsó, 70 euró volt reggelivel a családnak.
#1526012010-09-30 08:27:33 Válasz a #152575. hsz-ra
Szia Szirom! De igen,ezt is keresem,mivel terveim közt van Mani legdélebbi pontjára elmenni,ameddig csak el lehet......
Amugy köszi a képeket,szépek.Mondtad hogy estefelé majdnem hűvös volt,elhiszem,de gondolom nem a legmelegebb időszakban voltatok arrafelé....
Amugy melyik a legdélebbi kis település,ahol még szállást érdemes nézni??
Üdv!
#1526052010-09-30 09:04:39 Válasz a #152602. hsz-ra
Szia Lujza! Te most viccelsz? 595Euró?Életemben nem láttam annyi pénzt!
Én csak 1 csóró 2kezi melós magyar vagyok...
Ha már tudok fürdeni,van 1 villanyrezsó ,fedél a fejem fölött,az már nekem jó.
Semmi szálloda,majd ha a havi nettóm eléri az általad jelzett számot akkor igen!