Szia Reni! De gyorsan eltelt ez az egy hét! Sajnálom, hogy van, amiben csalódtál, de azért az jó, hogy jól éreztétek magatokat!
Kicsit részletesebben is mesélj már, hogy milyen volt az üdülés? Merre jártatok, mit csináltatok? Szóval mindent!
És persze fotókat is szivesen látnék!!!
Sziasztok!
Ma jöttünk haza makrigialosról, ha bármi érdekel szívesen segítek mindenkinek!sajnos én a vizet illetõen óriásit csalódtam???!!!
Medúza hátán medúza......
De a fürdést hanyagolva is jól éreztük magunkat .Szóval segítek ha kell!!
Reni
Timba, sajnálom, hogy ilyen nagy gondotok volt, de azért jó, hogy már túl vagytok rajta!?
Igazság szerint azóta még alig tudtam szétnézni a neten, de ma úgy néz ki talán lesz több idõm, szétnézek, hátha találok valamit.
Abban igaza van H.apcinak, hogy talán Stavros sem fog annyira tetszeni, de autóval rengeteget lehet kirándulni és kiindulópontnak megfelelõ.
Mi is azért választottuk, mert sok helyet be tudunk majd innen járni.
Nekünk 2-án kezdõdik a turnus, a Dias-Zeust nem kérdeztétek még esetleg, hogy nincs-e hely abban az idõpontban?
A fiamék is utólag döntötték el, hogy ide jönnek, és még tudtunk nekik szállást foglalni. Szerintem telefonon tudnak segíteni.
Köszönöm hogy nézed az utakat,szept 1.-tõl már minden idõpont jó,ne haragudj hogy nem válaszoltam,de lányomat sürgõssen mûtteni kellett,nagy volt a baj, bár lassan de már gyógyul. Mire mennék meg is erõsödik, nyugodtan tudnánk egy kicsit pihenni. Nézegetem Stavrost és Tassost,ha valamelyik sikerülne,akkor kocsival mindkettõt láthatnám
Nem tudom, mennyire olvastál vissza, de Makrigialos-on van kagylótenyészet, s így rengeteg kagyló. Ki ne hagyd! Paradicsomosan (Mídha szaganaki) és rántva.
Sziasztok!
MINDENKINEK MINDENT NAGYON KÖSZÖNÖK!!!
Holnap végre indulunk, már nagyon várjuk.Csak a csomagolással akadnak kisebb gondok (a kocsiba mindíg annyit pakoltunk amennyi csak fért, most meg vannak korlátok a buszos út miatt, ezért egy dolgot beteszek kettõt meg kipakolok ...) A kisfiam pedig éppen most fázott meg drukkoljatok, hogy holnapra kutyabaja se legyen...
Annyi jót írtatok a kalózhajósról,(pláne a szkennelt oldal) hogy feltétlen megoldjuk ha csak egy mód van rá.Délelõtt még egyszer felnézek hátha találok még valami okosat.Mindenkinek jó nyaralást aki mostanság indul!!!!
Reni
Szia Reni! Látom,hogy a Lidl-es kérdést megválaszolta Petros, csak még annyit akarok hozzá írni, hogy robogóval nyugodtan be tudtok menni Katerinibe, mi többször is voltunk vele, bár mi a Championban vásároltunk. Ez ha Paralia felõl mentek, akkor baloldalt van rögtön Katerini elején.
A Lidl-t én nem tudom merre van, de ha fõútról kell megközelíteni, akkor az már bonyolultabb robogóval.
De ha már ott vagytok Kateriniben, akkor nagyon jó dolog a robogó, mert könnyû vele bárhol megállni.
A kirándulást szerintem is úgy oldjátok meg, hogy átmentek robogóval és ha azt a magyar családot megtaláljátok, aki indítja az utat, biztos megoldja a robogó õrzését is!
Mi robogóval nagyon jól be tudtuk az egész környéket járni, még jobban élveztem, mint autóval késõbb! Bár az autó meg hosszabb utakhoz jó!
Remélem sikerül mindent megoldanotok és nagyon jó nyaralásotok lesz!?
Köszi H.apci!
A vásárlás így tuti menni fog, de a kalózhajósra még nincs ötletem.
Vagy béreljünk rogogót és hagyjuk ott a parton paralián addig????Ez nem jó....
Bármilyen ötlete szívesen fogadok.Ha van.
Reni
Reni!
Nekem van egy jó ötletem - tapasztalatból meg tudom, hogy volt már rá példa - A faluban pillanatok alatt össze lehet haverkodni tavernásokkal, de inkább falubeliekkel (halászokkal, stb...) nagyon szívesen átdobnak Parira. Persze egy baráti kapcsolat kialakítása után, ami Hellaszban nem nehéz feladat
Sõt, még a stoppolás is mûködik náluk Sõt - erre is volt példa - ha látnak embereket caplatni az útszélén, megállnak, megkérdik hova tartanak és felveszik õket!
Szóval az ilyen megoldások is általában még mûködnek arrafele
Néhány idézet, hogy ne kelljen annyit keresgélni (Pöpi a lány, akirõl beszéltem!):
erici írta:
…A kalózhajós kiránduláson mi is voltunk. Ha a templommal szemben állsz jobbra indulj el, van egy kalóz is a bódé elé kirakva, ott találod meg Pöpit. Fakultatív 23 euróba kerül, Pöpiéknél 20... dettó ugyanaz a szolgáltatás. Bor, üdítõ, narancslé, ouzó -ihatsz. Ebédre grillezett apróhal, grillezett virsli, görögsaláta (feta nincs rajta)- repetázni lehet.
…Ha hajókázni szeretnétek tudom ajánlani Pöpit! Aki kalózhajózra vágyik, velük megy A fõutcán található a bódéjuk, a templomtól balra …HA VAN még kérdésed szívesen válaszolunk
Köszi H.apci!
Reni
Olvass vissza a Paralia-topicban; az egyik kalózhajós programot egy kint élõ magyar lány (fórumtag) családja csinálja szuperül. Biztos megoldja nektek a robogó örzését!
Köszi H.apci!
Reni
...A férjem azt mondta 50km-es körzetbe még talán érdemes robogóval vásárolgatni. A kalózhajós kirándulásért vérzik a szívem, de paraliára nem fogunk tudni átjutni kocsi nélkül...
Makrigialos - Paralia Katerinis 20 km a "kertek alatt"!