Kedves Haspók!Kutsunarin csak átutaztunk,de ott is inkább aprókavicsos a part,cipõt biztosan ott is be tudtok szerezni,minden nyaralóhelyen van azért legalább 1bolt vagy taverna,de mondom,onnan Makri kb.5km,menjetek el elõször oda minden ilyesmit beszerezni sztem,korán kelni csak a hõség miatt érdemes,ha autókázni mentek,az utakat szuperül megcsinálták,nem sajnálták ki belõlük az anyagot,legfeljebb,ha nem rohantok annyira,pl.Sitiába biztos feljuttok 2órán belül,persze,ha megálltok minden gyönyörû part mellett,az út tuti hosszabb lesz!!
Szia noni!Örülök,hogy te is sok infót adsz ki magadból,gondolom,még ti sem nagyon ocsúdtatok fel a sok szépség után???Hát,a turistákról annyit,hogy Makrin biza volt belõlük rengeteg,fõleg angol,svéd,német,bár azért pár magyar családdal együtt fürödtünk az aranyhomokos tengerparton,ha a kedves Fermába készülõk szeretnének homokos partot is látni a szállásukhoz közel,feltétlenül jöjjenek át Makrira,nem fogják megbánni,olyan kristálytiszta a viz,mint a trópusokon,cipõ sem kell,süni pedig abszolút nincs.Remélem,ti azért jobban voltatok,a repülõn nem akartam nyavalyogni a repedt bordám miatt,de ez már off..bocs
Szia Zsebkuty!
Persze, hogy próbálok segíteni, hiszen milyen jó volt az nekünk is! Annyira mennék vissza!!!! Valami csoda volt! Lett még egy Görögország õrült!!!!
Visszafelé nem nagyon tudtunk beszélgetni, mert annyira el voltam kettyenve, hogy még a táskám is elhagytam Ferihegyen. (meglett, mázlim volt) Kicsit szórakozott voltam ... Bocs'!
Noni, még a térképre kérek szépen választ, azután ígérem egy darabig csendben maradok!
(Hétvégén kinn vagyunk a tanyán , így nem leszek gépközelben.)
Mikor lesz már aug.23??????????
Igazi kis görög halászfalu, fehér-kék házakkal. Nyugodt, nincs zsufi. Gyönyörû tiszta a tenger. Álom szép. Tündéri görögökkel találkoztunk. Egy pici szálloda van csak, apartman, stúdió viszont van néhány. Ha lesz idõm, rakom fel a képeket, videókat, de már dolgozom.
Hû, ez nekem való!!! Mindenképp várok róla legalább egy fotót!!! Bár ahogy most felizgattál vele, megyek is és utánakeresek a neten!
ez a Myrtos nagyon jól hangzik, sztem mi sem fogjuk kihagyni a leírásod alapján. Merrefelé van? (Rémlik, hogy már olvastam róla, de most hirtelen nem tudom hova tenni.)
Jöttök Ferma felé, Ierapetra és utána van Myrtos. Könnyen megtaláljátok.
Mióta itt vagytok újra, felpezsdült a topik. A képeket és a beszámolókat nagyon-nagyon várom én is!
Zsebkuty,
említetted Koutsounarit is, az milyen hely volt? Mivel mi ott fogunk lakni, kíváncsi vagyok mindenre, milyen benyomásod volt róla stb. És hogy kocsival kb. milyen távolságra van onnan a többi város? (Idõben, nem km-ben.) Pl. Sitia, Agios Nikolaos stb. Nem tudom pl. Vai mennyi idõ lehet onnan. (Értsd: milyen korán kell kelni aznap, amikor oda akarunk menni. )
Írtátok a vízicipõt is, az akkor szükséges ott a déli strandokon? Még itthon érdemes megvenni, vagy ott is lehet beszerezni?
Van még más hülye kérdésem is. Pl. strandsátrat érdemes lehet magunkkal vinni? Olyasmire gondolok, hogy pl. elindulunk a déli parton Kato Zakros vagy Xeratokambos felé, és ahol megtetszik valami nyugisabb hely, ott lepunnyadunk egy kicsit a parton strandolni stb., és mivel a képeken úgy láttam, hogy árnyék nemigen van, ezért ilyenkor nem lehet rossz, ha kéznél van.
Nálatok, ha jól emlékszem már homokos a part, ott nem muszáj strandcipõ. Kint is lehet kapni egyébként. Valamivel drágább kint úgy emlékszem.
A déli parton vannak fák végig, ahová el tudtok bújni a nap elõl, de talán nem árt ha elviszitek a sátrat.
ez a Myrtos nagyon jól hangzik, sztem mi sem fogjuk kihagyni a leírásod alapján. Merrefelé van? (Rémlik, hogy már olvastam róla, de most hirtelen nem tudom hova tenni.)
Szia noni!Örülök,hogy te is sok infót adsz ki magadból,gondolom,még ti sem nagyon ocsúdtatok fel a sok szépség után???Hát,a turistákról annyit,hogy Makrin biza volt belõlük rengeteg,fõleg angol,svéd,német,bár azért pár magyar családdal együtt fürödtünk az aranyhomokos tengerparton,ha a kedves Fermába készülõk szeretnének homokos partot is látni a szállásukhoz közel,feltétlenül jöjjenek át Makrira,nem fogják megbánni,olyan kristálytiszta a viz,mint a trópusokon,cipõ sem kell,süni pedig abszolút nincs.Remélem,ti azért jobban voltatok,a repülõn nem akartam nyavalyogni a repedt bordám miatt,de ez már off..bocs
ruhaügyben mi hasonlóan fogunk pakolni, mint ahogy Ti , a kérdésem csak annyi lenne, hogy hosszúnadrág és kardigán egyáltalán nem kell, éjszakára sem? Vagy azért egyet nem árt bepakolni?
Igazi kis görög halászfalu, fehér-kék házakkal. Nyugodt, nincs zsufi. Gyönyörû tiszta a tenger. Álom szép. Tündéri görögökkel találkoztunk. Egy pici szálloda van csak, apartman, stúdió viszont van néhány. Ha lesz idõm, rakom fel a képeket, videókat, de már dolgozom.
Mióta itt vagytok újra, felpezsdült a topik. A képeket és a beszámolókat nagyon-nagyon várom én is!
Zsebkuty,
említetted Koutsounarit is, az milyen hely volt? Mivel mi ott fogunk lakni, kíváncsi vagyok mindenre, milyen benyomásod volt róla stb. És hogy kocsival kb. milyen távolságra van onnan a többi város? (Idõben, nem km-ben.) Pl. Sitia, Agios Nikolaos stb. Nem tudom pl. Vai mennyi idõ lehet onnan. (Értsd: milyen korán kell kelni aznap, amikor oda akarunk menni. )
Írtátok a vízicipõt is, az akkor szükséges ott a déli strandokon? Még itthon érdemes megvenni, vagy ott is lehet beszerezni?
Van még más hülye kérdésem is. Pl. strandsátrat érdemes lehet magunkkal vinni? Olyasmire gondolok, hogy pl. elindulunk a déli parton Kato Zakros vagy Xeratokambos felé, és ahol megtetszik valami nyugisabb hely, ott lepunnyadunk egy kicsit a parton strandolni stb., és mivel a képeken úgy láttam, hogy árnyék nemigen van, ezért ilyenkor nem lehet rossz, ha kéznél van.
Hú és még egy nagyon fontos dolog!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy mennyi és milyen ruhát vigyünk magunkkal? Mi általában a fél lakást el szoktuk cipelni a nyaralásra, de eddíg csak autóval, ill. busszal mentünk, ami nem volt korlátokhoz kötve.
Mivel mi stúdióban voltunk, így nem nagyon foglalkoztunk a ruhával. 4-5 rövidgatyeszt, trikót, pólót vittünk. A Ti szállodátok elõkelõnek tûnik, ott biztos így nem ülhettek asztalhoz, ezért ebben nem tudok tanácsot adni.
20 kg/fõig rakhatjátok a bõröndöt. Ferihegyen nem, de Heraklionban ezt komolyan veszik. A túlsúly kilónként 8 euró.
Köszi az infókat, már csak annyi a kérdésem, hogy Ierapetrán helyileg hol érdemes autót bérelni, kell-e GPS a kirándulásokhoz, vagy el lehet boldogulni a papírtérképpel is?
A kirándulásokról meg csak annyit, hogy szerintem mindenkinek az egyéni véleménye, hogy mi tetszik neki, vagy mi nem. Pl. a fõnököm most 1 hónapra az USA-ba megy egy nagy körútra. Nem cserélnék vele, mert engem nem érdekel sem New York, sem a felhõkarcolók, én erre sajnálnám kiadni a pénzt. Inkább elmegyek egy lakatlan szigetre felfedezni, búvárkodni stb.
Tõlünk kb. 20 m-re béreltünk autót. Arra vigyázzatok, hogy teljeskörû biztosítás legyen rajta.
A kirándulásokkal kapcsolatban teljesen igazad van! Dél-Krétán van mit felfedezni, mert hál'Istennek csendes, nyugodt hely, nem özönlötték még el a turisták. Remélem 2 év múlva is így lesz még, mert akkor szeretnénk visszamenni Myrtosra.