#1564642011-02-14 20:25:10 Válasz a #156442. hsz-ra
Szia Anita!
Úgy néz ki, hogy június elején, közepén megyünk, attól függően, hogy mikor lesz az általános iskolában a ballagás. idén egyéb családi elfoglaltság és lakásfelújítás miatt anyagilag és időben is ennyi fér bele. Ráadásul, idén anyukám is jön velünk, neki bevezetésképpen ennyi elég lesz, aztán majd meglátjuk. Valószínűleg, ahogy Rodoszra, úgy Krétára is visszahúz majd a szívünk.
Hurrá!!
Megjött a kártyám, lefoglaltam a szállást, mostmár oda tudunk jutni, (repjegy már rég van) sőt aludni is fogunk tudni és reggelis a cucc úgyhogy éhen se halunk!! Az élet szép.
Üdv mindenkinek: Ági
#1565782011-02-16 09:56:40 Válasz a #156576. hsz-ra
igen, most jön az amin Te már túl vagy, a tervezés meg útvonalak, ugyan a férjem azt mondta, ha viszünk gépet akkor majd ott, de én biztosabbnak érzem, ha már kész útvonalakból választhatunk...szóval megcsinálom. Megnéztem az autókölcsönzőket is amiket írtatok, az autótrip a legolcsóbb, de csak egy hétre lehet a neten foglalni, mi ugyan motort akartunk, és csak két napra autót, de a nagyobb motor drágább mint a kisebb autók... úgyhogy egy hétre autónk lesz, aztán majd meglátjuk. A távolabbi látnivalókhoz úgyis jobb az autó, pl. Balost mindenképpen meg akarom nézni, csak még azt kell kikeresnem, hogy oda csak hajóval lehet eljutni, vagy autóval is. Most viszont el kell induljak vásárolni, mert sose lesz ebéd ha megint elnyel a net. Üdv!!
Bár Verkától kérdezted Attika egyike Görögország régióinak. Az ún. Attikai-félszigeten található Athén is.
Jó Nektek Ti 50 nappal előbb mentek Krétára mint mi. Mennyi ideig lesztek kint?
#1566042011-02-16 15:47:52 Válasz a #156578. hsz-ra
Szia Ági,
tényleg jobb már itthon tervezni, nem árt képbe kerülni az útviszonyokkal meg az út hosszúságával, szerintem nézzétek meg a www.viamichelin.com oldalt (remélem jól irtam), ezt még Verka ajánlotta, ott részletesen fenn van az útvonal, hogy hány km és hogy kb. mennyi benzinre van szükség.
Balosra lehet autóval is menni, csak kicsit rossz az út, sok hellaszos beszámolójában is van róla info. Az utolsó 8-10 km földút és ott nagyon óvatosan és lassan lehet haladni, de eddig mindenki azt mondta, hogy a látvány mindenért kárpótol
Szerintem is jobban megéri autót bérelni, mert akkor pl. könnyebben tudtok bevásárolni is, meg kényelmesebb is és biztonságosabb is, szóval nálunk sok érv szól mellette Na meg anyukám nem hiszem, hogy ujjongana a motorozásért, főleg, hogy nincs is jogsija
Szerintem a szervezés után a várakozás a legrosszabb....
Szia Adri!
Mi ez a negativitás? Sztem szervezni és várni is jó. Na jó, tudom én is, milyen érzés az, amikor még százsok nap van hátra, de az mégis olyan jó, hogy van mit várni! Az lenne a rossz, ha nem lenne...
#1566172011-02-16 19:15:55 Válasz a #156580. hsz-ra
Íme Attika.
Mondhatjuk azt, hogy Athén körül leszünk. Romnézős pár nap lesz, kivéve a hétfőt, amikor minden zárva van, így akkora valami más programot kell kitalálni. De szerintem majdcsak lesz valami jó ötletem!
#1566282011-02-16 21:40:09 Válasz a #156604. hsz-ra
Szia Adri!
A viamichelint már használom is, tőletek puskáztam szerintem is jó! Az utak állapota nem fog meglepni, én utána olvastam, a férjem meg itthon vezet
( a motorozásért sem én vagyok oda, Korfun és Rodoszon is motoroztunk ami úgy nézett ki, hogy a férjem élvezte, én meg 70 fölött tenyérrel ütöttem a bukóját mert az ordításomat hogy "lassabban lassabban" nem hallotta...) na de mit meg nem tesz az ember lánya a párjáért! Azért az egy hetes autónak örülök.
Szerintetek egy napba be lehet zsúfolni Efalonissit és Balost? (remélem jól írtam)
Üdv: Ági
Szerintetek egy napba be lehet zsúfolni Efalonissit és Balost? (remélem jól írtam)
Hát, ha a közelben vagy, akkor igen, de Mataláról szerintem még csak az egyik is necces... Matala-Balos sztem alsó hangon is vagy 3,5 óra, ha nem több. Számold bele azt is, hogy a végén az utolsó 8 vagy hány km az kb. 10-20-zal zötyögés egy földúton... és add hozzá a gyaloglást le és föl, az sem két perc lesz! Ha oda-vissza mentek, akkor az már vagy 8 óra autózás + strand megközelítése, már elment a nap, és még nem is strandoltatok. Ha hajnalban felkeltek, és késő éjjel értek haza, akkor marad talán fürdeni is időtök...
Balosról Elafonissi meg még legalább 1,5 óra. És onnét Matala még messzebb lesz visszafelé. Szerintem nem igazán van értelme egy ilyen útnak...
#1566842011-02-17 22:25:20 Válasz a #156628. hsz-ra
Szia Ági! Szerintem a szó szoros értelmében be lehet zsúfolni, de nem érdemes. Kréta nagy és jó kanyargós útjai vannak:) Élvezzétek ki minden pillanatát az ott töltött időnek, ne rohangáljatok egyik helyről a másikra:)
#1567032011-02-18 13:10:25 Válasz a #156615. hsz-ra
Szia Verka!
Az igaz, hogyha nem lenne mire várni még rosszabb lenne, de mostanában nem szárnyalok, beteg a kolléganőm és kb. 3 ember melóját csinálom, igy még a visszaszámlálás sem okoz örömet... OFF
A xerocambosi szállásról irtak visszaigazolást, hogy megkapták a pénzt, meg ugye előtte is e-maileztünk és mindig kedvesen aláirják, hogy best regards from sunny Xero és kivagyok Itt miért nem süt a Nap?????? Legalább lenne picit jobb idő, akkor jobban viselném....
#1567042011-02-18 13:18:26 Válasz a #156628. hsz-ra
Szia Ági!
Én mondjuk még nem voltam Krétán, de azt hiszem érdemes tényleg kevesebb programot tervezni és élvezni a nyaralást, mint végigrohanni mindenen....
Hogy őszinte legyek ettől a balosi úttól én tartok egy kicsit, mert néztem a youtube-on egy videót, azt hiszem dirty road to balos néven van fenn és néha összerettentettem magam rajta Már magától a földút minőségétől, meg a szakadékos résztől (tudod tériszonyom van ) és pont ezért kell szerintem több időt kalkulálni rá, nem fogunk mi sem száguldani, ráadásul ezzel az autóval kell visszamenni Heraklionba is a reptérre, szóval nem éri meg rodeózni.... Meg igazából az öbölbe való lejutás azon az úton sem tünik viccesnek... Mi meg még azzal is számolunk, hogy anyukám a csipőprotézisával se le, se fölfele nem fog száguldozni és nem is várjuk el, ezért aznapra csak Kissamos és Balos a program